zaterdag 1 januari 2022

Bye Bye 2021 & Hello 2022,..


Bye bye 2021! Het jaar is om! Ik word er een beetje verdrietig van, denkend aan wat er afgelopen jaar gebeurd is, wat er goed ging, maar ook een beetje mis, de doelen die ik wilde halen en welke ik daadwerkelijk behaald heb en nog zoveel meer. Ik schrijf er een blogbericht over,..

Loslaten, was het thema voor 2021! Ik dacht in 2021 een nieuwe baan als `Juf Verie` te ontvangen! Dan zou ik echt moeten `loslaten`, want het werk wat ik doe vind ik ook zo leuk! Dit ging heeeeeel anders en ik werk nog steeds waar ik voorheen ook werkte, met net zoveel plezier, uhm..nee, dat is niet helemaal waar, met NOG MEER plezier! Ik heb zo m`n plekje gevonden, want ik werk niet alleen in de zorg, maar ik mag me ook inzetten als activiteitencoach en dat vind ik echt geweldig tof om te mogen doen! 

Benieuwd naar de andere behaalde doelen (of niet), lees dan verder,..

Ik dacht om minder te gaan bloggen in 2021 en dit is alleen maar meer geworden. Soms zelfs 2 blogberichten in één week tijd, hihi! Ik heb er zoveel plezier in en ook zoveel ideeën om uit te werken! Het is echt mijn ding om te fotograferen en daarvan een gezellig blogbericht te schrijven! De reacties die ik erop krijg waardeer ik ook echt en daar word ik zo blij van!

Een nieuw doel voor 2021 was om elke dag een `one second` te filmen. Deze korte filmpjes wilde ik achter elkaar zetten, zodat ik aan het einde van het jaar een korte film heb van alle dagen in het jaar. Een soort herinnering. Het is best een ding, want elke dag filmen, vooral op werkdagen, was soms best pittig, maar het is gelukt! Ik heb een super tof `one second` filmpje gemaakt. Het is een persoonlijke video, dus nee, niet zichtbaar online! Wel echt een aanrader om te doen!

Deze bovenstaande doelen wilde ik met je delen, ik heb er nog meer, maar die houd ik voor mezelf! Onderaan dit blogbericht lees je een aantal nieuwe doelen en een uitdaging voor jou!


De plaatjes die je hierboven ziet zijn de maandfoto`s op Insta. Elke maand begin ik met een `Bye .. and Hello ...`. Daarom vind ik het zo leuk om dit ook te gebruiken hier op mijn blog. Het was nog even een gepuzzel wanneer ik het blogbericht zou plaatsen, maar dat is ook gelukt! Ik gebruik hiervoor de foto`s die ik afgelopen maand op Insta geplaatst hebt en maak hiervan een gezellige collage. Ik vind dit echt super leuk om te doen, plaatjes bij elkaar passen en schuiven tot ik tevreden ben! Hihi!
Van boven naar beneden, van links naar rechts, steeds vier plaatjes voor één maand. Ik word er echt heel blij van en zoveel mooie dingen mogen maken en beleven! Heel dankbaar voor, sowieso dankbaar voor 2021!

Een paar hoogte (diepte)puntjes:
✄ Ik mocht mijn 30e verjaardag vieren! Echt heel bijzonder dat ik dit beleven mocht en zo dankbaar voor! Anderzijds ook confronterend, 30 jaar en geen kindje, ik weet niet wat ik verwacht had, maar dit niet, denk ik. Ongrijpbaar, verwarrend kan het zijn. Toch geloof ik zeker, dat wat God doet goed is. Hij heeft een plan met ons, wat dat is, geen idee, het is okee! (Blogbericht: `30e Birthday`)
✄ Eindelijk kwam daar mijn langverwachte diploma binnen. Geen officieel moment, maar heerlijk thuis tekenen en proosten! Ik ben zo blij en dankbaar dat ik dit behalen mocht met echt super mooie cijfers! Anderzijds was dit `het` moment van solliciteren, solliciteren en solliciteren. Er kwam geen `ja` en toen die er kwam, had ik er geen goed gevoel bij. Ik wist het niet meer, `wat dan?` Ik liet het los, en juist op dat moment kwam er iets op mijn pad waar ik tot op de dag van vandaag voldoening uit haal! Ook hierin zie ik dat alles geleid wordt, niet zoals ik het wil, maar zoals God het wil en voor zich ziet. Hij heeft allang een pad uitgestippeld voor mij. Ik dwaal soms wat af, maar Hij trekt mij er weer bij! (Blogbericht: `Geslaagd`)
✄ Kipjes, jaaaa...eindelijk! Ik kreeg drie super schattige kuikentjes van Manlief! Oh..het mooiste geschenk ever! Ik ben zo blij met ze en dit zijn echt de beste therapeuten ooit! Ik kan alles tegen ze vertellen, ze luisteren altijd, ze zijn super grappig, dus ze werken op je lachspieren en het zijn mijn beste vriendinnen! Ze zijn ook super fotogeniek (helaas nu in de winter mogen ze niet naar binnen voor een fotoshoot vanwege het temperatuurverschil), maar echt die kopjes, ook super zacht, gewoon te lief om er woorden voor te bedenken!  (Blogbericht: `De Meisjes Zijdehoen`)
✄ In het magazine van Ariadne atHome staan! Wauw, wat was dit een gaaf moment! Ik werd gebeld met de vraag en dacht alleen maar `zouden ze wel de juiste voor zich hebben, wat heb ik te vertellen?` Hihi..het interview is zo echt `me` geworden, heel tof! En ik mocht als kers op de taart ook nog een haakpatroon ontwerpen, een heerlijk atHome lapje is het geworden! Super simpel, juist dat geeft het zo`n fijn resultaat! Heb jij het `schotelvodje` al gemaakt?! Blogbericht: `Ariadne atHome magazine`)
✄ Fotoshoot voor Bunzlau Castle waar ik gelijk een loveshoot van maakte met Manlief! Ik mocht voor Bunzlau een picknick fotograferen. Daarvoor gingen Manlief en ik naar Soesterduinen. Wat is het daar prachtig, het was mega koud, `s morgens had het gevroren, toch kwam het zonnetje door op het moment van shooten! Nadat de shoot klaar was voor Bunzlau, schoot ik nog wat plaatjes van ons samen en die zijn zo goed gelukt dat ik ze thuis gelijk uitgewerkt heb en in een lijstje gedaan heb. Genieten van deze momenten! (Blogbericht: `Bunzlau Castle Picknick`)
✄ De kipjes legde hun eerste ei, hihi..wat een hoogtepunt! Veertje als eerste, daarna Krieltje. Pip nog niet, zij is ook ons zorgen-kipje. Wie weet dat ze nog gaat leggen, we wachten het af! Het zijn in elk geval echte cadeautjes elke dag en ze kijken dan zo trots, inclusief Pip, die doet ook net of ze wat gelegd heeft! ;) (Blogbericht: `Eerste ei`)
✄ De Let It Go CAL lanceerde ik in november en deze werd boven verwachting opgepakt en uitgewerkt! We hebben samen voor Alzheimer een mooi bedrag opgehaald, echt heel gaaf! De mini cursus `loslaten` kwam goed binnen bij de haaksters en ik vond het zo tof om te mogen doen. Dit is wel echt mijn ding hoor! Ik zit nu alweer te brainstormen voor volgend jaar! Heerlijk om zo samen iets te haken en er gezellig voor elkaar te zijn, het verbind zo! Ben je benieuwd naar resultaten: bekijk dan zeker op insta de #letitgocal2021 en bewonder! Zelf ben ik ook weer bezig met een Let It Go lapjesdeken voor op onze slaapkamer. Het haakpatroon hoop ik dv in januari online te zetten! Ook de mini cursus kun je daar bestellen! (Blogbericht: `Let it go CAL`)

Hello 2022!  Ik ben benieuwd of je ook aan doelen doet voor het nieuwe jaar. Sommigen zijn er sceptich in en vinden het onzin, voor mij werkt het echt. Het is een houvast. Wil je het eens proberen begin dan bij het volgende, 

De uitdaging voor 2022:
✄ Schrijf doelen op waar je blij van wordt, wat zou je graag meer willen doen, wat doe je graag in je vrije tijd?
✄ Schrijf de doelen specifiek op, bijv. `Meer naar buiten om te wandelen` is niet specifiek, je zou kunnen schrijven: `Ik ga elke dag minstens 22 minuten naar buiten voor een wandeling`. Zo maak je het heel duidelijk voor jezelf. 
✄ Plak een thema aan het jaar vast waar je aan wil werken. Wat vind je moeilijk of wat wil je graag meer leren? Ik had vorig jaar gekozen voor het thema `loslaten`. Ik wilde meer leren `loslaten`.
✄ Om je een voorbeeld te geven, hieronder een gedeelte van mijn lijstje (persoonlijke doelen eruit gehaald).

Mijn doelen voor 2022:
✄ Elke dag een video maken voor de `one second` video
✄ Elke dag 22 minuten naar buiten om te wandelen of te fietsen
✄ Elke dag na 20.00u WiFi uit (moeilijke voor mij, hihi)
✄ Meedoen aan de Alternatieve Vierdaagse

Het nieuwe thema voor 2022 is het woord: GENIETEN!
Ik wil meer genieten van de dingen die op mijn pad komen en meer stil staan bij wat ik doe. Bewust genieten! Ik ben bezig met een toffe DIY waarin ik dit woord verwerkt hebt, dv volgende week online!

Ik wens je een goede oudejaarsavond met een glimlach en een traan! 
Ik wens je een liefdevol en creatief 2022 toe!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

 1. Dag Verie, wat mooi zo'n terugblik en ook meteen doelen voor het nieuwe jaar! Ik heb mijn doelen nog niet zo specifiek als jij, dat ga ik nog wel doen. Dank je wel voor die tip! Ik wil bewuster met mijn tijd omgaan, en dan denk ik idd ook aan minder schermtijd (die van geen WiFi na 20.00 uur vind ik wel mooi!) Stille tijd in de ochtend, met schrift om aantekeningen te maken, minder koffie drinken en weer wat meer handwerken. Dat ga ik dus nog duidelijker uitwerken... Mooi zoals jij Gods hand in dingen ziet! Ik wens je Gods zegen en nabijheid toe in 2022, ook met het nastreven van je doelen! Liefs van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Marjet! Fijn dit bericht en wat een mooie doelen heb ook jij! Ik schrijf ze uit en lees ze sowieso elke maand eens na, soms pas ik wat aan, als een doel niet realistisch blijkt te zijn. Ik ben benieuwd en wens je al het goeds! Dank, God is erbij, wat er ook gebeurdt, zo mag ik dat echt ervaren! Liefs

   Verwijderen
 2. Wat een mooi bericht om te lezen. Niet alles loopt zoals we soms hopen of verwachten, maar die andere wending is, volgens mij, altijd wel weer ergens goed voor. Niet altijd direct, soms op een later moment. Het moet zo zijn ...
  Prachtig thema "genieten" ... en zo belangrijk. Genieten van kleine dingen, van de momenten die ons gegeven zijn, genieten van het allerdaagse.
  Ik wens je heel veel momenten om van te genieten toe in 2022!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!