vrijdag 9 oktober 2020

CROCHET: Afstudeerhoed & Geslaagd,..

 

Donderdag, 1 oktober was het dan eindelijk zover! Ik mocht examen doen op de peuterspeelzaal waar ik stage liep. Door de corona-regels was het niet eerder mogelijk, terwijl ik al een poos klaar was met de theorie van de opleiding. Eindelijk kreeg ik het startsein en 1 oktober was het dan zover. Ik was echt mega zenuwachtig en gespannen. Die week had ik vrij genomen van m`n werk in de zorg, zodat ik me helemaal kon focussen op het examen. Een extra dagje stage en ja toen werd het 14:00 uur. De tijd om het examen te beginnen. Het examen werd gedaan via Skype, waardoor het (voor mij) ook nog spannend was of de verbinding het zou houden. Gelukkig aan de verbinding heeft het niet gelegen en nadat ik kennis had gemaakt met de 2 examinatoren mocht ik aan de slag. Ik had een activiteit voorbereid met als thema herfst. Ik liet aan de kinderen een egel zien met stekels, las een boekje voor over een egel en ze mochten een egel kleien (in het kort gezegd). Nadat we klaar waren met de activiteit, bedankten ik de kinderen met een high five. Eén kind vond dit blijkbaar niet voldoende en zei;, `boks, juf` en ik gaf een boks terug! Geweldig toch?! Na een paar minuten hoorde ik dat ik geslaagd was voor dit onderdeel. Direct er achteraan begon het volgende examen, het criterium interview. Dat was pittig, maar ook super leuk, omdat je hierin goed kan vertellen wat je geleerd hebt en hoe je dit geleerd hebt. Heel interessant! En ook hiervoor kreeg ik te horen dat ik geslaagd ben! Ik kan niet beschrijven wat er door me heen ging. Blijdschap, ongeloof, emotioneel! Eindelijk was het zover, ik kan me `juf` noemen en ik ben daar zo trots op! Ik ben echt gedragen deze uren van het examen, maar ook met heel de opleiding. Ik heb zo de kracht van God mogen ervaren en dat ik de wijsheid heb mogen ontvangen om dit te doen. Ik heb vaak gehoord dat ik iets niet kan, en was daar in gaan geloven. Als je mij 2 jaar terug had gevraagd of ik niveau 3 zou halen, had ik je vast ongelovig aan zitten kijken. En nu mag ik mij officieel (of bijna, diploma-uitreiking (of hoe dit zal gaan) komt nog) pedagogische medewerker, gespecialiseerd voor peuters, noemen. Of, om geen mond vol te hebben, `juf`. Ik ben zo dankbaar en zo blij!

Je snapt vast wel dat ik, nadat ik half april klaar was met de theorie dat ik al met deze examens in m`n hoofd zat en dat ik daar ideeén bij had, áls ik zou slagen..


Ik wilde een afstudeerhoedje ontwerpen om zelf te haken. Hoe leuk zou dit zijn om te dragen als haar-accessoires. Ik zocht op Google een afstudeerhoed op en bekeek hoe deze in elkaar zat. Ik ging vol enthousiasme aan de slag met onderstaande als resultaat. Om dan half juni te horen wie er allemaal geslaagd zijn en ik met een super leuk ontwerp zit, deed wel zeer. Ik wilde ook graag in juli afstuderen, maar het ging anders! Gelukkig hoorde ik na de zomervakantie van nog meer mensen die afgestudeerd waren op rare data, dus vond ik het al een stuk minder lastig. Het afstudeerhoedje is een gratis ontwerp geworden die je kunt bestellen in m`n Blogshop, Studio Vestywo. Je kunt mij een e-mail sturen, je ontvang dan een PDF-bestand als bijlage in het beantwoorde bericht.


Ik had in gedachten om mijn favoriete kleuren te gebruiken voor het afstudeerhoedje. Toch heb ik gekozen voor de traditionele kleuren. Zwart met goud. Ik vind het kwastje ook zo leuk gelukt. En wil je weten hoe het haar-accessoires vast zit? Ik naaide aan de binnenzijde een haarkammetje vast. Deze kun je zo in je haar vastmaken, dat het hoedje stevig blijft zitten. 

Nog een leuk weetje over het kwastje, aan het begin van de afstudeerceremonie draag je het kwastje aan de rechterkant van het hoedje en als je het diploma in ontvangt genomen hebt, draag je het kwastje aan de linkerkant van het hoedje. Grappig hé?! 
Ik ben heel benieuwd hoe de diploma-uitreiking bij mij zal zijn ivm corona, maar ik maak er thuis een gezellig feestje van. Donderdagavond heb ik heerlijke pannenkoeken gebakken voor Manlief en zaterdag ben ik samen met m`n Mams naar een pluktuin geweest. Dit is ook echt mijn manier om er een feestje van te maken. Ik hou absoluut niet van veel. Knus, gezellig en klein, daar word ik blij van! Hihi..ieder zo z`n ding hé?!


En ja, bij thuiskomst donderdagmiddag sprong ik gelijk in m`n favoriete trui met `juf` erop. Ook de vlag met `juf geslaagd` hing ik buiten. De trui en de vlag komen uit de webshop; Meesenco. Ben je juf of meester (en ze hebben ook voor onderwijsassistent, e.d.) dan moet je echt een kijkje nemen in hun webshop! Ze hebben zoveel prachtige spulletjes waarop `juf` of `meester` op staat. Ik word hier super blij van, vooral omdat ze mijn lievelingskleur hebben met de artikelen, namelijk donkerblauw! Ik heb echt super toffe items gezien, ik heb ze allemaal op mijn verlanglijstje gezet. En wat zo leuk is, ze pakken het voor een mini bedrag ook nog eens leuk in. Zelf kwam ik daar pas achter toen ik al besteld had, maar je kunt bij de bestelling kiezen uit verschillende cadeaupapiertjes. De volgende keer laat ik alles inpakken, hihi!

Wat ik ook nog heel graag met je wil delen is het cadeau wat ik kreeg van Manlief. Echt ik vind dit zo mega lief. Hij had een cadeau voor mij, hij wilde een echte `juffen` tas voor mij bestellen met cognacleer. Wij zijn gek op cognacleer, zo mooi vinden we dat. Dus..ik mocht een tas uitzoeken, een echte juffentas. Donderdagavond kreeg ik deze cadeau, Manlief had de tas zelf ingepakt, zo lief en schattig! Ik voel me super volwassen met deze tas, echt juf. En ik zal je eerlijk zeggen, het voelt soms nog heel onwerkelijk, net een droom, maar het is echt zo. IK BEN JUF! Hihi..


Afgelopen dinsdagmiddag heb ik afscheid genomen bij de peuterspeelzaal waar ik stage mocht lopen. Ik maakte voor de kinderen egeltjes van papier waar ik een doosje rozijntjes verstopte achter het egelkopje. Het thema is nog steeds herfst en ik vond het een toepasselijke traktatie. Ik werd ook enorm verwend. De kinderen hadden een handjes-krans gemaakt met theezakjes, hoe toepasselijk?! Hihi..`k ben een echte thee-liefhebber. Dat komt helemaal goed! Ook kreeg ik een boek van Max Lucado waarin prachtige verhalen staan met een diepe betekenis. Ik hou van dit boek, zo mooi! Voor de juffen maakte ik een waxinelichthouder met een gehaakt jasje. Een label met de naam van de juf erop maakte het helemaal compleet. Dit is zo leuk om andere blij te maken. Ik heb genoten en ga het zeker missen!

Het is een heerlijk lang blogbericht geworden. Ik had zo`n zin om weer te bloggen. Bewust ervoor gekozen om vorige week geen blogbericht te plaatsen in verband met de drukte die het examen mee bracht en dat was maar goed ook. Want vrijdagmiddag lag ik om 16:00 uur al voor pampus op de bank. Ik heb geslapen, en ook de nacht ernaar, dwars door de wekker heen zaterdagmorgen, hihi! Wat spanning al niet met je doet, ik verwonder me er nog steeds over! Ik kan nu fijn genieten en rust nemen, geen school meer, heerlijk! 

Ik ben benieuwd wat je van het gratis haakpatroon afstudeerhoedje vind, laat je het me weten in een reactie?! En als je het hoedje maakt zou ik het leuk vinden als je de #afstudeerhoedjevestywo of @vestywo tagt/gebruikt, dan kom ik jouw versie bewonderen!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

  1. Nogmaals van harte gefeliciteerd. Heel knap gedaan.
    Je hebt een prachtig hoedje ontworpen.
    Wat een lieve cadeautjes heb je gemaakt. En ook gekregen.
    Dat je zo moe was, kan ik me helemaal indenken. Zoiets kost veel energie. Lekker bijtanken nu.
    Ga je nu op zoek naar een baan op een peuterspeelzaal? Ben benieuwd.
    Goed weekend en lieve groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Ilse! Het is een heerlijk ontwerp geworden inderdaad, zo blij mee! Ik ben echt verwend en ja, het is zo leuk om speciale cadeautjes te maken! Ik rust eerst nog lekker uit en ik ben benieuwd wat er op m'n pad komt!

      Fijn weekend!
      Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Een enerverende tijd is het geweest, met een heel mooi papiertje als resultaat. Heel knap gedaan, je mag heel trots zijn op jezelf. X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Daphne en dat verwoord je mooi! Zo is het echt, nu fijn uitrusten! Ik merk ook echt dat ik weer zin heb om creatief bezig te zijn. Ideeën bedenken, heerlijk! Bedankt voor je reactie en een fijn weekend nog!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  3. Gefeliciteerd juf!! Zelf verwend en anderen verwend, leuke kado's allemaal. De tas is prachtig, heb je een levenlang plezier van. Toen ik ging werken, kreeg ik van mijn (toen nog) vriend (nu man) een naturel leren tas, en deze heb en gebruik ik nog steeds.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 2020

      Wauw, wat super leuk dat je ook een tas kreeg! Ik ben er ook zo blij mee, kan niet wachten om h'm te gebruiken.
      Dankjewel, ik ben echt verwend, zo leuk! Bedankt voor je berichtje!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  4. Gefeliciteerd! Super gedaan! Ik ben ook juf op een psz, dus begrijp je enthousiasme! Hopelijk kun je er snel mee aan het werk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat super leuk om te lezen! Ja, 'k heb er heel veel zin in! Dankjewel en een fijne nieuwe week!

      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!