vrijdag 7 januari 2022

NIEUW: Ambassadeur voor Villavie & DIY: Wenskaarten haken,..


Een gezellig blogbericht met een nieuwtje! Ik mag me ambassadeur noemen voor Villavie. Vorig jaar merkte ik bij mezelf dat ik het prettig vind om dingen op te schrijven, te plannen. En nee, niet het plannen dat iets vast staat en er niet meer vanaf geweken wordt, maar het plannen om dingen uit mijn hoofd te halen door het op te schrijven en zo beter overzicht te krijgen. Dit werkte al heel goed. Ook zag ik bij Vriendinlief dat zij hiervoor een planner gebruikte, nu ben ik best wel wat dezelfde agenda`s, hihi, maar deze keer bedacht ik dat ik het wel eens wilde proberen. Villavie, met de eigenaresse Eline, gaf afgelopen jaar een planner uit! Ik dacht, zou ze het leuk vinden om een samenwerking met Vestywo aan te gaan?! Ik stuurde een klein berichtje en jawel hoor, ik kreeg een super lief en gezellig berichtje retour, ook kreeg ik gelijk een opdrachtje mee, echt geweldig leuk! Helemaal in m`n nopjes begon het avontuur met de planner., oftewel de `Voluit leven planner`. Want het is niet alleen een planner om afspraken, etc. in op te schrijven, voor mij is het gelijk een soort dagboek geworden. De maand begint met een thema, voor mij is dat in januari `tijd doorbrengen met jezelf`. Daarbij ontvang je een QR-code om een video te bekijken waarin Eline meer uitleg geeft over het onderwerp en er staat een opdracht aan jezelf. Voor mij is de opdracht dat ik een stille tijd hoekje wil gaan creëren op mijn creatieve kamertje! Ik ben een enorme denker en heb het soms echt nodig om even mezelf terug te kunnen trekken om een paar minuutjes te kunnen denken (het weer te kunnen overzien, noem ik het ook wel)

Ik kreeg naast de planner nog iets super tofs aangeboden door Eline, lees je verder,..

Om eerst nog even terug te komen op de planner. De planner ontvang je blanco, hiermee bedoel ik dat je zelf de datum erin mag zetten. Dit vond ik best een dingetje, eerlijk gezegd, want ik begin hierdoor de maand januari op 3, anders komt het eind van het jaar net niet uit (alhoewel ik dan misschien weer een nieuwe heb, hihi). Ook de weeknummers heb ik erbij gezet, vooral in de zorg merk ik dat ik met plannen de weeknummers nodig heb. Deze heb ik rechtsboven geschreven en ik heb geleerd van een bewoner, om met een potlood in de planner te schrijven. Dit oogt rustiger en overzichtelijker. Ik ben hiermee begonnen en het is echt waar. Als ik nu m`n planner open, komen alle afspraken, etc. niet direct op mij af. Aan het einde van de maand kun je een reflectie invullen. Ik ben heel benieuwd, want dit hoop ik eind januari voor het eerst te doen, ik houd je op de hoogte of dit daadwerkelijk wat is voor mij of dat ik er juist zenuwachtig van wordt. Wat ik nu al wel merk is dat ik een ringband mis, de blz. gaan nu best wel snel terug bladeren of verder, terwijl ik dat niet wil, hihi! 

Elke week staat er onderaan een tekst, voor de eerste week staat er bijv.: `Tijd is een geschenk van God, 86.400 seconden in een dag, gebruik ze goed!` Dit is echt zo`n bewustwordt-ding, ik hou daar van! Ook staat er voor elke dag een vraag onderaan de dag, bijv.: `Dit ging lekker vandaag` of `Verdeelde ik mijn tijd goed?`Ik kijk bewust pas `s avonds naar de vraag, zodat ik er niet over na kan denken op de dag zelf. 


Zoals je ziet ben ik een blij-ei met de planner, maar dat was nog niet alles! Eline vroeg me of ik het fijn zou vinden om deel te nemen aan de cursus `plannendie 10 januari start. Ik heb hier al over nagedacht en ik vond dat de planner op zich al een cursus was, met de korte video`s en overdenkingen. Toch kriebelde het en nadat ik er een nachtje over geslapen had, zei ik `ja`. De cursus is niet om je planning te beheersen, etc., maar echt om je bewust te maken in keuzes, vaker `nee` durven zeggen, prioriteiten stellen en nog veel meer. Het sprak me aan om meer te kijken naar mijn levenshuis, de verdeling van de kamer en dichterbij God en mezelf te leven. Ik ben benieuwd en zal je ook hierin meenemen wanneer de cursus gestart is. Ben je enthousiast geworden en wil je ook mee doen? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Bekijk dan zeker de website van Villavie: `Cursus plannen`. Wist je trouwens dat Villavie voor `levenshuis` staat?! Echt zo`n mooie naam met een bijzonder betekenis!

Nadat ik de eerste blz. van mijn voluit leven planner ingevuld had, kreeg ik de opdracht om een eigen huis, mijn levenshuis te maken op een creatieve manier. Deze mocht ik dan ergens op een zichtbare plek in huis ophangen met daarbij een Bijbeltekst die spreekt. Ik kreeg gelijk ideeën en ging aan de slag. Het zijn gehaakte wenskaarten geworden met de vorm van een huisje, bloemetjes en een Bijbeltekst. Achterop kun je nog een wens schrijven en dan kun je ze opsturen! Hoe leuk is dat?!


Ik zocht twee Bijbelteksten uit, de één paste bij mijn levenshuis, de ander bij het nieuwe themawoord van 2022, namelijk genieten. De eerste Bijbeltekst haalde ik uit Psalm 27, vers 4: `Eén ding heb ik van de Heere verlangd, dat zal ik zoeken, dat ik wonen mag in het huis van de Heere, al de dagen van mijn leven, om de lieflijkheid van de Heere te aanschouwen en te onderzoeken in Zijn tempel.` Want ik kan met mijn levenshuis aan de slag gaan, maar zonder de Heere God kan ik dit niet. Daarom vond ik deze tekst zo toepasselijk! De tweede Bijbeltekst komt uit Prediker 7, vers 14: `Geniet op de dag van voorspoed van het goede, maar bedenk op de dag van tegenspoed dat God zowel de ene als de andere gemaakt heeft, zodat de mens niet kan doorgronden iets wat na hem zijn zal.` Deze Bijbeltekst vond ik bij het woord `genieten`, bij voorspoed is dat makkelijk, maar ook de dag van tegenspoed is gemaakt en om dan positief te blijven is wel eens moeilijk. Daarom is het goed dat we geen idee hebben wat er in de toekomst gebeuren zal. 

Vind je het leuk om deze mooie gehaakte wenskaarten te maken?! Bestel het haakpatroon in m`n Blogshop, Studio Vestywo en ga fijn aan de haak! Zo nu en dan zal ik wat delen over het ambassadeurschap met Villavie en ik ben benieuwd of je ook de planner hebt of aan de slag gaat met de cursus `plannen`?! Laat het me weten!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

6 opmerkingen:

 1. Wat een lekker enthousiast verhaal om te lezen. Fijn als de planner je houvast kan geven en je helpt reflecteren. Ben benieuwd naar je verdere ervaringen.
  De huisjes-kaarten vind ik geweldig leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Ilse! Zo nu en dan zal ik hierover schrijven wat mijn ervaringen zijn met de planner, etc.! Gaaf zijn ze hé?! Zo leuk om net even anders een kaartje te versturen! Fijn weekend!

   Verwijderen
 2. leuk je blog en een een goed idee dat plannen op deze manier.
  Het is weer eens wat anders een gehaakte kaart.
  sukses met alles
  liefs Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, het werkt zo fijn! Aanrader! Dankjewel, dat was het idee erbij, zo leuk!
   Fijne nieuwe week!

   Verwijderen
 3. Ohhhh ik ben fan van planners, lijstjes maken etc.... maar eigenlijk altijd op zoek naar een met inderdaad een ringband. Zelf gebruik ik nu al jaren een dood gewoon ringbandschrift. Ben heel gevoelig watvoor soort papier het is, hoever de lijntjes uit elkaar staan. Iemand anders zou denken waar heeft ze het over????? Maar ja zo ben ik nu eenmaal. Ik schrijf van alles op, de boodschappen, wat eten we wanneer (ja ook in de zorg en plannen ivm de kinderen etc..) dingen die ik moet doen deze week, verjaardagen niet vergeten. Het geeft me houvast en wordt mijn hoofd rustiger.
  Deze villavie ziet er erg mooi uit en ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt na een tijdje, maar jou kennende kom je hier vast op terug.
  Liefs Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Precies, dat houvast geven zodat het rustiger is in je hoofd! Heel herkenbaar! Zeker hoop ik hier op terug te komen. Tot nu toe bevalt ze goed!
  Fijne nieuwe week!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!