vrijdag 4 juni 2021

CROCHET: Schildpadje uit het boek Pica Pau,..

 


Wat is het prachtig weer, hé?! Geniet je er ook zo van?! Ik ben heerlijk te vinden in de tuin, heel wat radijsjes geoogst, binnenkort weer een GroeiBloei. Voor mij staan de zomermaanden voor minder haken. Ik vind het te warm en heb er ook minder behoefte aan. Een klein project vind ik dan wel leuk, zoals een granny of een diertje haken uit het boek Pica Pau. Ik haakte in één weekend het schildpadje, wat een leuk project is dat! Eigenlijk wilde ik het schildpadje omtoveren tot lieveheersbeestje, maar ik vond ze zo schattig en echt een schildpadkopje hebben, dat ik het toch echt een schildpadje vind. Hopelijk komt Yan ooit nog eens met een haakpatroon voor een lieveheersbeestje! En dan de laarsjes, deze kun je uit en aan trekken, zo cutiee!

Benieuwd naar de andere foto`s?! Lees dan verder,..


Het schildpadje haakte ik met Durable Coral in de kleuren Taupe, Ivoor, Navy en Peach. Echt mijn favoriete kleuren! Het haken gaat dan ook een stuk sneller heb ik het idee, hihi! Er stond 1 sterretje voor dit project, wat betekend dat het een beginner-haakpatroon is. Het haakpatroon is dat echt, maar het in elkaar haken is echt voor gevorderde, vind ik. Wauw, wat een gepruts om het schildje mooi, recht en juist op het lijfje te krijgen. Maar..het is gelukt, de aanhouder wint! 

De haakpatronen van Pica Pau inspireren enorm en het is het haakboek (of eigenlijk twee, ik heb alle twee de delen) die ik er steeds weer bij pak. Qua kleuren, patronen en de extra`s die Yan bij de haakpatronen bedenkt vind ik heel tof. Zoals de laarsjes bij het schildpadje, echt te schattig, toch?! De laarsjes kunnen uit en aan. Meestal zit er iets bij de haakpatronen van Pica Pau wat uit en aan gedaan kan worden. Zo haakte ik eens de Neushoorn waar het broekje uit en aan kan. Het Katje waar het jurkje uit en aan kan, een Mus waar het mutsje op en af kan en  het Geitje waar de tuinbroek aan en uit gedaan kan worden. Ik heb er dus al heel wat gemaakt, de volgende heb ik ook al in gedachten en heeft met de tuin te maken. Weetje welke ik bedoel?!


Deze foto`s hierboven vind ik ook zo schattig, het schild lijkt net een rugtasje. Je zou er ook voor kunnen kiezen om het schild dicht te haken en er twee lossenkettingen aan te haken en deze om de armpjes van het schildpadje te bevestigen. Het rugtasje/schild kan dan ook op en af gedaan worden. Wil je aan de haak, klik dan hieronder op de button en bestel het boek Pica Pau.


Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

6 opmerkingen:

  1. Hai Verie,
    Wat een ontzettend schattig schildpadje. Echt te leuk gewoon.
    Fijne avond.

    lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Emily! Het zijn zulke fantastische haakpatronen! Ik ben ook heel tevreden met het eindresultaat! Fijn weekend!

      Verwijderen
  2. Wat een schatje. Zag 'm op IG al voorbij komen. Maar was natuurlijk benieuwd naar jouw verhaal erbij, dus hier gezellig verder lezen.
    Inderdaad erg leuk als er iets aan en uit kan. Maakt het net anders. Iets in je favoriete kleuren haken, werkt aanstekelijk hè? Herkenbaar hoor!
    We drinken nu een kop koffie in de tuin. Het is wat frisjes. Maar wat oogt de tuin fris na de regen. Heerlijk.
    Heel fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk, Ilse! Ik ben net terug van een wandeling. Ik had geen jas mee, begin was wat koud, maar later heerlijk! Inderdaad haken in favoriete kleuren is zo leuk om te doen! Leuk dat je even 'langs' kwam! Fijn weekend nog!

      Verwijderen
  3. Och, wat een dotje! De kleuren zijn prachtig gekozen voor dit te leuke patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi..dankjewel! Ik vind het ook echt een knapperdje! Zo leuk! Bedankt voor je berichtje!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!