vrijdag 17 april 2020

CROCHET: Pica Pau, Papegaaiduiker versus Mus,..


En nog steeds mogen we genieten van een prachtig lente-weertje! Het is zo lekker buiten  in de tuin! `s Morgens vroeg word ik wakker gekwetterd door de vogeltjes, zo`n mooi orkest! Onze tuin zit sowieso vol met vogeltjes en andere beestjes en de musjes inspireerde mij om aan de slag te gaan uit het boek van Pica Pau. Zij ontwerpt echt geweldig toffe diertjes en ja, ze is bezig met deel 2 van de dierenverzameling. Op Instagram kun je de nieuwste versies al bewonderen en dat doe ik dan ook graag. Ze zijn geweldig leuk om te zien en ik hoop zo dat dit deel ook weer in het Nederlands vertaald wordt. Het boek staat al op m`n verlanglijstje, hihi! In het boek van Pica Pau heet dit vogeltje eigenlijk de papegaaiduiker, je kunt het ook een beetje zien (als je het weet). Met het gebruik van verschillende bruintinten is het toch echt een mus geworden. Ze staat te shinen op de vensterbank en kijkt zo ons gezellige tuintje in met de zon op haar bolletje. 

Kom en kijk je mee..

Met dit project had ik ook veel app-contact. Ik begon namelijk net met de mus toen besloten werd dat de scholen e.d. dicht zouden gaan. Ik appte m`n zus hoe het ging en stuurde de eerste foto (hierboven) naar haar toe. Ook stuurde ik de foto naar m`n vriendin en m`n moeder. Ik merkte dat ze er vrolijk van werden, dus stuurde ik zo nu en dan (als ik iets verder was) een foto door om ze mee te laten genieten. (Een simpele tip, maar wie weet ken jij iemand in je omgeving die dit ook leuk vind om opgevrolijkt te worden. Het zit in de kleine dingen, het hoeft niet groot te zijn!) Zelf kan ik van zulke foto`s namelijk ook erg genieten. Ik stuurde m`n nichtjes een doosje om zelf bloemetjes te zaaien. Ik kreeg een foto dat de zaadjes in de doosjes zaten en te horen dat de eerste plukjes spriet er al uit kwamen. Van deze berichtjes word ik blij!


En ja, bovenstaande foto`s stuurde ik ook door en de bovenste foto links (waar ik in de vensterbank zit, m`n lievelins-plekje als het nog iets te koud is buiten, maar wel het zonnetje schijnt) plaatste ik op Instagram. Ik kreeg hierop zulke lieve reacties (en foto`s) van anderen die ook zo`n heerlijk plekje hadden en er net zo bij zaten. Zo leuk! De tulpen kreeg ik van m`n Mams en mus wilde er graag in zitten, hihi, ze had nog geen vleugels en pootjes, maar dat deerde haar niet. Hihi.

Zoals je kan zien op de foto heb ik zelfs m`n `sloffen` aan die ik onlangs zelf haakte. Nu gelukkig niet meer nodig, maar als je het leuk vind om zelf sokken te haken, ik schreef er een blogbericht over die je hier kunt vinden: Sokken haken

Ik maakte al eerder uit het boekje van Pica Pau de Neushoorn en schreef hierover een blogbericht. Deze kun je hier vinden: Neushoorn. En wil je nou zelf aan de slag met deze vrolijke diertjes? Bestel dan het boek Pica Pau en ga fijn aan de slag! (Oh, ik zie net dat het tweede boek al besteld kan worden, oh, oh, je raad vast wat ik net gedaan heb, hihi) Het tweede deel kun je pre-ordenen en heeft de titel, Pica Pau 2. Ik zeg DOEN!)

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

12 opmerkingen:

 1. Heel leuk. Ik maakte haar in zwart-wit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en wat een mooie versie lijkt me dat ook! Heerlijk haakpatroontje hé?!

   Fijne dag!
   Liefs, Verie

   Verwijderen
 2. Wat geweldig leuk de papagaaiduiker, mooie kleuren heb je gebruikt. Blijf het heel knap van je vinden, ik haak alleen recht toe recht aan. Gezellig hoor een blogje, ik lees ze nu veel meer dan normaal. Tja meer tijd he, stay home stay safe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, `k merk ook dat ik er meer tijd voor heb. Er staan al heel wat blogberichten klaar om gepubliceerd te worden! Dankjewel, de mus is zeker heel tof geworden. Recht haken is ook leuk om te doen, hiervan komt in het najaar een leuk haakpatroon voor (dv).

   Fijne dag!
   Liefs, Verie

   Verwijderen
 3. Heel mooi is die in zijn unieke kleuren.
  Fijne groetjes Sofie en zorg goed voor mekaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi in deze kleuren.
  Heerlijk haakplekje heb jij in de vensterbank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Nou hè, echt een heerlijk plekje, zo fijn om te zitten terwijl het buiten nog wat kouder is. Gelukkig kan ik nu ook buiten genieten van het zonnetje, zo fijn!

   Fijne nieuwe week!
   Liefs, Verie

   Verwijderen
 5. Wat een leukerd! Net als alle diertjes uit het boek eigenlijk.
  Wat gezellig dat je foto's van je projecten deelt, dit doe ik ook regelmatig met mijn nichtje, die pas is begonnen met haken. Ik word er ook zo blij van als zij mij foto's van haar creaties stuurt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk, Daphne! Dat is zo leuk om te zien! Ik geniet daar inderdaad ook zo van!

   Dankjewel, het zijn prachtige diertjes en haar 2e boek is ook zo tof! Ik kan niet wachten om daaruit aan de slag mee te gaan! Het hommeltje is mijn favoriet! Nu al! Hihi!

   Fijne dag!
   Liefs, Verie

   Verwijderen
 6. Wat een leuke mus! En mooie foto's. Ja het zijn de kleine dingen die het hem doen, altijd eigenlijk. Maar nu nog meer. Groet uit een winderige polder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens! Geniet van de kleine dingen is ook m'n motto!
   Wat een wind hè?! Gelukkig schijnt hier nu weer het zonnetje, strakjes fijn naar buiten!

   Fijne dag!
   Liefs, Verie

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!