vrijdag 24 april 2020

DIY: Glitter kaarthouder van klei, verf, glitters en ijzerdraad,..


Wat is het heerlijk om te kunnen fröbelen. Ik ontdekte pas de klei weer, wat je daar allemaal mee kunt doen. Voor Pasen maakte ik een kruis op een plateau. Benieuwd? Bewonder dat het blogbericht: `Pasen, kruis op plateau`. Als ik dan eenmaal bezig ben bedenk ik van alles en nog wat. Zo bedacht ik om zelf een kaartenhoudertje te maken. En nadat ik de glitter kaartenhouder klaar had, bedacht ik dat er ook luchtplantjes in konden. Hoe je dit allemaal zelf kunt maken vertel ik verderop in het blogbericht met daarbij wat je allemaal nodig hebt om dit project uit te werken. 

Naast dat je deze DIY zelf uit kan werken, is het ook een leuke DIY om uit te werken met je klas, (als juf/meester) en/of met je kind(eren). Ik weet (bijna) zeker dat je alle benodigdheden in huis hebt.

Kom, ga je mee aan de slag?





Wat heb je nodig:
- Klei - Mesje - Glitters - Verf - Kwast - Ijzerdraadje - Kniptang - 

Wat ga je doen:
- Neem de klei en het mesje en snijd hier een vierkant blokje van.
- Neem de verf en de kast en spons de verf op de klei, zodat het een beton-look geeft. Als je dit niet mooi vind, kun je het kleiblokje ook `netjes` verven of zelfs een kleurtje geven.
- Neem het ijzerdraadje en knip met de kniptang een stukje ijzerdraad af.
- Buig aan de bovenzijde van het ijzerdraadje het ijzerdraadje naar binnen en draai grote rondjes (zodat er een kaart tussen kan/ongeveer 3x draaien).
- Steek het ijzerdraadje in het midden van het kleiblokje en wacht totdat de verf helemaal gedroogd is.
- Neem de glitters, ik heb wat glitters op een a4papier gedaan en met m`n vinger de glitters op het kleiblokje gekwast.
- Wacht totdat de glitters opgedroogd zijn.
Ondertussen kun je een mooi kaartje maken, een bemoediging schrijven. Nadat alles goed gedroogd is kun je het kaartje tussen het ijzerdraadje schuiven.

Super simpel hé?! En ook heel tof om weg te geven. Ook deze DIY past door de brievenbus!

Wat niet door de brievenbus past, maar wel heel tof is, is als je het gedraaide ijzerrondje recht draait, je daarop een luchtplantje kan zetten. Een luchtplantje heeft geen water nodig (nauwelijks), en staat ook echt geweldig tof. Of dat je het ijzerdraadje om een glazen buisje heen wikkelt en in het buisje droogbloemen zet of,.. nou je weet vast ook wel wat te verzinnen. Laat je het me weten in een reactie?!


Ik maakte gelijk een paar glitter kaartenhoudertjes. Ik heb er al een aantal verstuurd per post, maar ook een paar zelf gehouden. Ze staan namelijk heel mooi op m`n bureau. Ik schoof er een kaartje tussen die ik ontving bij de boeklancering van Lisanne, Happy Handmade Fashion en een kaartje die ik jaren geleden ontving op de Nederland Zingt dag. `Jij bent waardevol`. Jij ook!

De haaknaald die je ziet liggen met het panterprintje, maakte Liane voor mij. Ik zag ze langs komen op een plaatje op Instagram en dacht; `die wil ik ook!` Helaas had ze ze niet meer, maar na een aantal weken werd ik getagd dat ze ze weer op voorraad had. Het is haaknaald 5,5mm en je kunt er echt mee haken, alleen vind ik dit nu nog sunde, dus ligt ze voor de sier op m`n creatieve kamertje, hihi! Wil je ook zo`n prachtige haaknaald? Volg dan @handmadebyliane en bekijk wat voor een moois ze allemaal maakt!

Ik ben benieuwd wat je van de glitter kaartenhouder vind, ga je h`m ook maken?! Onlangs kreeg ik een berichtje van een juf die samen met de kinderen de DIY Pasen, kruis op plateau hebben gemaakt. Ik vond dat zo bijzonder en zo leuk om te horen! Schroom niet om de DIY te gebruiken voor deze doeleinden, weet je niet zeker of een DIY geschikt is of dat ik het oké vind?! Stuur mij dan een email (vestywo@hotmail.com).

Heel veel DIY plezier en een fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie


4 opmerkingen:

  1. Hey Verie,
    Wat een super leuk idee. Misschien ook iets voor mijn cliënten met een verstandelijke beperking, we moeten nu zelf de dagbesteding regelen en knutselen er wat af.
    Fijn weekend.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker een heel leuk idee! Goed te doen ook! Heel veel DIY-plezier samen.

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Kaartenhouders zijn altijd leuk!
    Deze is mooi eenvoudig. Daar houd ik van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, daar hou ik ook van! Ze zijn ook makkelijk en leuk om op te sturen..

      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!