vrijdag 25 september 2020

CROCHET: Haakpatroon Bijbelhoes,..


Herken je het haakpatroon uit de Terdege nog?! Vanaf vandaag staat het haakpatroon in de Blogshop, Studio Vestywo om besteld te worden. Het prachtige haakpatroon ontwierp ik afgelopen voorjaar. Ik vind het fijn als de Bijbel binnen handbereik ligt, maar ik vond de zwarte kaft van de Bijbel zo hard. Daarom besloot ik de Bijbel een hoes te geven in een favoriet kleurtje. Met het garen van Durable haakte ik een Bijbelhoes. Op de voorzijde borduurde ik een kruis en aan de zijkant vormen letters `Bijbel`. Ik ben super blij met de Bijbelhoes en ook nog steeds met deze kleur. Ik had gedacht het na een tijdje wel zat te zijn, maar niks is minder waar. De hoes is en blijft favoriet en is ook nog heel mooi, ondanks dat we de Bijbel dagelijks gebruiken. Ik kan hiermee gelijk promoten hoe goed dit garen is. De Bijbelhoes is met de stersteek gehaakt, een steek die je `even` onder de knie moet krijgen, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan haak je zo een eind weg. Benieuwd geworden naar de gehaakte Bijbelhoezen van volgers, lees dan verder,..




Het garen wat ik gebruikt heb voor de Bijbelhoes is van Durable, de Forest-versie. Past goed bij het seizoen wat deze week begonnen is! Het is een heerlijke bol garen en waar ook nog eens veel garen op zit. Ik haakte de Bijbelhoes met een dubbele draad. Naast dat het haakpatroon in het Terdege magazine kwam te staan. Mocht ik ook haakpakketten ontwerpen. Ik heb een haakpakket ontworpen in bovenstaande veriant (met en zonder haaknaald) en in een zwarte variant (met en zonder haaknaald). Wil je aan de slag met dit haakpatroon, bestel dan het haakpakket via de site van Terdege. Heb je zelf nog bollen garen liggen of wil je het met ander garen proberen?! Bestel dan het haakpatroon in m`n Blogshop, Studio Vestywo.


Ik heb verschillende Bijbelhoezen voorbij zien komen, van de ontvangen foto`s heb ik een fotocollage gemaakt zoals je hierboven kan bewonderen! Zo mooi om te zien hoe ieder eigen kleuren gebruikt en garen! Deze foto`s maken mij steeds weer blij, stuur ze dus gerust door! 

De Bijbelhoes is gehaakt met de stersteek, omdat dit nog best een ingewikkeld steekje is, maakte ik een youtube-filmpje met de uitleg om aan de slag te gaan met de stersteek. Benieuwd geworden, klik dan hier: `Stersteek Vestywo` en bewonder!

Ik ben benieuwd of er nog meer Bijbelhoezen gemaakt gaan worden?! Ik zie uit naar het resultaat!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk hè, als ook andere mensen veel plezier van jouw ontwerp hebben.
    Fijn, rustig weekend verder!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel bijzonder vind ik het nog steeds! Zo leuk ook! Dankbaar voor! Dankjewel voor je wensen, komt goed!

      Fijn weekend!
      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!