vrijdag 25 augustus 2017

♡ HOTSPOTS: Varen Heeg, Pluktuin Hommerts & Omke Jan Woudsend,..


De eerste 3 Hotspots van Friesland die we hebben ontdekt in onze ZOMERvakantie, zijn in de buurt van Heeg en dus dicht bij het Havenhuisje waar wij verbleven, wil je het blogbericht over het Havenhuisje nog eens terug lezen, klik dan HIER

Varen in Heeg
We beginnen op het water met de boot, heerlijk varen in het zonnetje! Eén van de dagen was zo mooi en warm dat we eropuit zijn gegaan met de boot, zo vanaf het water zie je alles toch anders en ook dat is heel rustgevend. Door de kleine waterweggetjes kwamen we op stille prachtige plekjes en wat een rust om ons heen. Met een grote boot is het niet zo makkelijk tussen deze smalle waterweggetjes te varen, dit jaar hadden we geen grote boot mee, dus wij konden overal onderdoor en tussendoor. Kijk hieronder wat een uitzicht..
En de Fuut (zo heet deze vogel/eend toch?) op haar nest, ook zo mooi gemaakt. Friesland is zo mooi, veel is nog oudbouw, met prachtige houten deuren en zo karakteristiek, geweldig. Bij het VVVkantoor in Heeg kun je een routekaart kopen om te zien waar je allemaal naartoe kan varen, wij hebben het op de bonnefooi gedaan en ook dan kom je op prachtige plekjes en zie je de mooiste dingen.

Varen in Heeg en omgeving, een echte aanrader!

Haven Resort, It Butlan 13, Heeg


Pluktuin de Bascule in Hommerts
De volgende Hotspot is de Pluktuin in Hommerts, we kwamen door dit inimini plaatjes en ik zag staan pluktuin, tja dan ben ik verkocht, we gingen voor worteltjes, maar deze konden wij niet vinden. Wel heel veel andere mooie dingen, want ze hebben van alles, van groente tot kruiden en van bloemen tot miniboompjes. Daar is mijn eigen moestuintje niks bij, hihi..wat was ze groot,..


Vooral de bloemen trokken mijn aandacht, heel veel soorten en wat roken ze lekker. Bij de ingang staan mandjes en knipschaartjes om je ` lekkers en moois` uit de Pluktuin te halen. Ook een bakje voor het geld staat er waar je kan afrekenen, de Pluktuin wordt goed beveiligd, er hangen overal camera`s, dus betalen is wel zo fare!

Heb je wat nodig en ben je op vakantie in Friesland en wil je het graag lekker vers, of zoek je een bloemetje voor op tafel, de Pluktuin in Hommerts!

Pluktuin de Bascule, Jeltewei in Hommerts


Omke Jan in Woudsend
De 3e Hotspot is echt een aanrader, wat is dit leuk en mooi opgezet. Samen waren we in Woudsend en liepen door de prachtige, smalle straatjes die zo mooi zijn en zo fotogeniek, geweldig, toen we ontdekte dat er wel een heel mooi en sfeervol restaurant aan het einde van het weggetje bij de molen stond. Hier gaan we strakjes even snoepen zeiden we tegen elkaar en nadat we wat gezellige winkeltjes hadden bezocht, de winkeltjes zijn ook een aanrader om te bekijken, daalde we neer in de serre van Omke Jan. Wat klinkt het ook uitnodigend en vriendelijk, vind je ook niet?! Net of je bij je `oude` Omke Jan op visite bent, helemaal leuk!


Het pand is strak en een tikje Industrieel opgezet in grijs- en roodtinten die weer mooi met elkaar matchen. De pizzaoven in het midden, een echte eyeceatcher en daaromheen de houten tafels met strakke en Vintage-stoelen, geweldig, ik bleef maar kijken en ontdekte steeds weer wat nieuws. Weetje dat ze ook kleine kuikentjes hadden onder de lamp, zo lief en schattig!

Wij bestelde warme gehaktballetjes en deze werden geserveerd in een heel nostalgische bordje.
Ik moest gelijk aan ons Oma denken, de geur, het bordje, zo had Oma het ook altijd, ik weet niet, maar ik voelde me reuze om m`n gemak, net of ik weer bij Oma op visite was.

Ook buiten is het zo mooi, het pand is heel karaktestiek en naast het pand staat de molen, ook zeke een bezoekje waard. De oude kleine raampjes, prachtige dieprode stokrozen ervoor die weer matchen met de stoelbekleding van de vintage stoelen, wauw, ik houd er zo van! Het plaatje waar dit blogbericht mee begint is ook gemaakt bij Omke Jan, ik zat daar heerlijk op een bankje te genieten, je kijkt namelijk helemaal over het water, dus uitzicht > TOP!

Ben je in Friesland, dan moet je echt even bij Omke Jan op visite gaan, je hoeft niet te bellen hoor, want hij is meestal wel thuis, Omke Jan!

Omke Jan, Iewal 44 in Woudsend

Ik ben benieuwd of je deze Hotspots al kende of dat je er ook eens gaat kijken, laat het me gerust weten door een reactie achter te laten.

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

2 opmerkingen:

 1. Leuk die pluktuin je hebt leuke dingen gedaan op je vakantie met mooie foto's!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Esther! We hebben inderdaad leuke dingen gedaan, het was een heerlijke vakantie!

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!