vrijdag 30 september 2022

DIY: Brocante kastje pimpen & Pluktuin Stroeberries,..


Voor de zomervakantie ging ik aan de slag met dit toffe brocante kastje. Ik zag het kastje staan bij de kringloop en ik dacht, tja, wat wil ik ermee en ging weer naar huis. Toch bleef het kastje in m`n hoofd zitten, want hoe leuk is ze wel niet?! Een paar dagen later kon ik het niet laten om te kijken of het kastje er nog stond en jawel hoor, ze stond op mij te wachten, hihi! Je snapt, die ging mee! Het kastje was gezellig rood en dat heb ik geweten, wat een bijzonder verf, ik kreeg het er bijna niet af. Daarom heb ik er gewoon overheen geverfd, veel makkelijker! 

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

Het kastje pimpte ik donkerblauw met de verf van Flexa, deze verf zit ook op de stoel en ik vind het zo`n mooie diepe donkerblauwe kleur hebben! Anders als Annie Sloan, die is net wat dikker, wat stoerder, zoals je kunt zien op het tafeltje waarop de bloemen staan. De binnenkant van het kastje verfde ik wit, de buitenkant en het deurtje donkerblauw. Het staat zo fris. Ik wilde er wat plantjes inzetten, maar daar is het kastje ietswat te klein voor. Nu heb ik er twee kleine mokjes van Bunzlau Castle ingezet. Staat ook zo leuk! Aan het deurtje hing ik het gehaakte theepotje. Al gehaakt?! Het blogbericht met haakpatroon vind je hier: `Theepotje haken`. 


In de zomervakantie ben ik samen met m`n zus en nichtjes naar pluktuin Stroeberries in Stroe geweest! Een super grote pluktuin, niet alleen met bloemen, ook met blauwe bessen en nog veel meer! Een aanrader om eens te gaan kijken. Je vermaakt je er prima. Ook kun je er een heerlijk taartje nuttigen en wat drinken. In het winkeltje zijn verschillende zaden te koop en nog veel meer. Ik plukte dit mooie boeketje van bloemen in de kleur wit, geel en roze. Ik zag de kleine zonnebloemen en die wilde ik zo graag. De roze zinnia`s vond ik ook zo mooi, een bijzondere kleur hebben ze en ze zijn echt uniek met hun streepjes. Nu de herfst zijn intrede gedaan heeft kun je in pluktuinen ook veel droogbloemen plukken! Oftwel..bloemen plukken om te laten drogen! In m`n eigen pluktuin heb ik al wat huisgehouden, de éénjarige heb ik uit de tuin gehaald, de dahlia`s mogen nog even en dan haal ik ze er ook uit! Een nieuw pluktuin-plan ligt klaar, heel veel zin in!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

6 opmerkingen:

  1. Had je kastje al eens voorbij zien komen en was er al weg van. Nou ja sowieso ben ik gek van kastjes en vooral dit soort kleine. Heb je weer mooi gemaakt en staat heel gezellig. Heb je in de keuken staan of in de kamer?
    Fijne herfstige zaterdag, groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, het kastje staat op m`n creatieve kamertje te shinen! Wie weet, wanneer ik h`m in een ander kleurtje verf, dat `ie in de keuken ook heel leuk staat! Fijn weekend!

      Verwijderen
  2. Ik heb deze pluktuin afgelopen zomer ook ontdekt en 2 maal bezocht. Ik woon in een plaats 4 km.er vandaan en nooit geweten. Bestaat al een aantal jaren. Heerlijk plekje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk, ja het is echt een super leuke pluktuin! Ik wil er ook nog eens heen! :)

      Verwijderen
  3. Wat een lief kastje. Ik ben dol op zulke kastjes. Je hebt 'm heel mooi gemaakt in het blauw en wit.
    Heerlijk zo'n pluktuin. Gezellig boeketje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en ja, super leuk hé?! Dit is denk ik ook echt een blijvertje! Wie weet ooit weer eens een ander kleurtje! :)

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!