vrijdag 19 augustus 2022

DIY/CROCHET: Theepotje,..


Daar ben ik weer, wat hebben we een heerlijke zomervakantie gehad. Fijn genoten in Zeeland in een prachtig vakantiehuisje, hierover komt dv volgende week een blogbericht, want daar wil je echt logeren! Daarnaast heb ik fijn gerommeld in en om het huis, hebben we heerlijke wandelingen gemaakt, ben ik met m`n zus en nichtjes op stap geweest en nog veel meer. Ik heb echt genoten van deze drie weken helemaal niks. Het heeft me zo goed gedaan, heel fijn! Ik hoop dat jij ook een goede zomervakantie mocht hebben en dat je uitgerust bent om het dagelijks ritme weer op te pakken. Ritme vind ik fijn, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook echt weer in moet komen, hihi!

In dit blogbericht laat ik je zien hoe je het theepotje haakt. Voor de lieve gastvrouw in Zeeland wilde ik iets moois maken. Ze heeft ons zo verwend! Geïnspireerd door de brocante items in het huisje werd het een theepotje. Op de eettafel stond namelijk ook een theepot met verse bloemen uit de tuin. Zo leuk en zo gezellig! Ik ging aan de slag, het idee was om een theepotje te haken waar ook bloemetjes in konden en dat is gelukt!

Benieuwd naar het haakpatroon?! Klik dan verder,..

Benodigdheden:
✄ Durable Yarn Cosy Extra Fine garen  ✄ Haaknaald 3.5mm  ✄ Stukje leren/suede koord  
✄ Schaar  ✄ Naald  ✄ Bloemen

Aan de slag:
Haakpatroon Theepot:
✄ Haak 15 lossen + 1 kl
Toer 1: Haak 15 lossen, haak verder aan de andere zijde, 15 vasten  (30v)
Toer 2-4: Haak 30 vasten
Toer 5: Haak *13 vasten, haak de 14e en 15e steek samen*, herhaal *-* 1x  (28v)
Toer 6: Haak *12 vasten, haak de 13e en 14e steek samen*, herhaal *-* 1x  (26v)
Toer 7: Haak 26 vasten
Toer 8: Haak de *1e en 2e vasten samen, haak 11 vasten*, herhaal *-* 1x  (24v)
Toer 9-11: Haak 24 vasten
Toer 12: Haak de *1e en 2e vasten samen, haak 10 vasten*, herhaal *-* 1x  (22v)
Toer 13-14: Haak 22 vasten
Toer 15: Haak de *1e en 2e vasten samen, haak 9 vasten*, herhaal *-* 1x  (20v)
Toer 16-17: Haak 20 vasten
Toer 18: Haak de 1e en 2e vasten samen, haak 8 vasten, herhaal *-* 1x  (18v)
Toer 19-20: Haak 18 vasten
Hecht af.

Handvat:
✄ Hecht aan de rechterkant bij toer 9 en 10 aan met 2 vasten + 1 kl
Toer 1-4: Draai steeds je werk, haak 2 vasten + 1 kl
Toer 5-10: Haak in de 2e steek, 2 vasten + 1 kl
Toer 11: Hecht aan bij toer 18 en 19 met 2 halve vasten
Hecht af.

Schenker:
✄ Hecht aan de linkerkant bij toer 9, 10 en 11 aan met 3 vasten + 1 kl
Toer 1: Haak 2 vasten in de 2e steek + 1 kl
Toer 2: Haak 2 vasten in de 1e steek + 1 kl
Toer 3 en 5: Herhaal toer 1
Toer 4 en 6: Herhaal toer 2
Toer 7: Haak 2 vasten in de 1e steek
Hecht af.

Afwerking:
✄ Hecht de draadjes af en bevestig het stukje koord door deze met de naald door `toer 10` van het `handvat` vast te maken met een knoopje. Ga op wandelavontuur voor een fijn bosje plukgeluk langs de weg of uit de tuin! Maak er een gezellig boeketje van en steek deze in het theepotje! Super leuk om weg te geven, aan de kast te hangen of er fijn zelf van genieten hoe jij het in gedachten had! 

Borduren:
✄ Wil je een randje hartjes borduren op het theepotje, neem dan een stukje garen en een naald en steek vanaf de binnenzijde van de theepot in tussen twee vasten van toer 8. Steek daarna de naald schuin tussen twee vasten van toer 7 en haal de naald op schuin tussen twee vasten van toer 8, steek daarna de naald schuin terug tussen twee vasten van toer 7. Dit is het eerste hartje, deze handeling verricht je steeds opnieuw totdat je `rond` ben. Bij het laatste hartje kom je er achter dat deze niet helemaal op één lijn komt, hier mag je een beetje sjoemelen, hihi!
✄ Wil je een randje met daarop een groot hart borduren op het theepotje, neem dan een stukje garen en steek vanaf de binnenzijde van de theepot tussen twee vasten van toer 6 en 7. Steek daarna met de naald in een rechte lijn tussen de volgende twee vasten en haal de naald op tussen de volgende twee vasten, steek daarna terug tussen de twee vasten ( je kunt er ook voor kiezen om er steeds een vasten tussen te laten zitten, dan kreeg je losse streepjes, ipv één streep. Deze handeling verricht je steeds opnieuw. Ook hier mag je op het einde een beetje sjoemelen om weer op één lijn te komen. 
✄ Voor het grote hart steek je vanuit de binnenkant van het theepotje in tussen toer 8 en 9 tussen de 4e en 5e vasten vanaf de rechterkant geteld. Borduur heel los en zorg ervoor dat de drie streepjes die je borduurt mooi naast elkaar vallen. Steek de naald in tussen toer 3 en 4 tussen de 7e en 8e vasten vanaf de rechterkant geteld. Herhaal deze handeling nog 2x. Steek de naald in tussen toer 8 en 9 tussen de 4e en 5e vasten vanaf de linkerkant geteld. Steek de naald terug tussen toer 3 en 4 tussen de 7e en 8e vasten, herhaal deze handeling ook 2x. Aan elke zijde van het hart heb je drie streepjes waarvan de linker over de rechter heen vallen. 


© www.vvestywo.blogspot.com / www.studiovestywo.blogspot.com
Vestywo patronen zijn met grote zorg gemaakt en ontworpen. Mocht er toch iets niet kloppen, meld dit alsjeblieft direct. 
Vestywo patronen zijn uitsluitend voor privégebruik. De patronen/ontwerpen van Vestywo mogen niet worden verkocht aan derden of gebruikt worden voor commerciële doeleinden


Ik ben heel benieuwd naar jouw versie van het theepotje, stuur me gerust een foto of tag @vestywo op social media, dan kom ik zeker even aanwippen om je creatie te bewonderen (dit is alleen mogelijk wanneer je account op openbaar staat). Oh en zie je die toffe theepot, die is van Bunzlau Castle! In de zomervakantie hebben ze een heel nieuwe site gelanceerd, echt even een kijkje waard! En wil je het haakpatroon uitprinten, stuur me dan een mailtje (vestywo@hotmail.com), dan stuur ik het haakpatroon naar je toe! 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

  1. Lovely 👌✨ 💗 Thanks so much for the pattern. Have a wonderful weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you, great to hear and welcome to my blog! You have a nice blog too, I will follow you! Nice day!

      Verwijderen
  2. Wat een superleuk idee en zo knap dat jij dit uit de haakpen schud. De BenB eigenaresse zal hier vast blij mee zijn geweest. Fijne zaterdag, groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, lief van je en dankjewel! Heerlijk om weer de vrijheid te voelen om nieuwe haakpatronen te bedenken! Zeker, ze vond het heel lief en leuk! Fijne dag!

      Verwijderen
  3. Zo mooi! Een lief cadeautje. Dat zal vast warm ontvangen zijn.
    Dankjewel voor het patroon!
    Succes weer met het "normale" ritme oppakken.
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Ilse! Dat is het, graag gedaan, zo leuk om te haken! Fijne avond!

      Verwijderen
  4. Wat een schattig theepotje. Leuk om als klein cadeautje te haken, ik ga je patroon bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super leuk! Ja, het is zo`n leuk theepotje geworden! Echt een leuk haakpatroon! Fijn weekend!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!