vrijdag 15 juli 2022

DIY/CROCHET: Kroonluchter bij de voordeur & Zomervakantie,..


Daar is dan eindelijk het blogbericht met de kroonluchter! De kroonluchter hangt inmiddels al een poosje te stralen bij de voordeur. De inspiratie kwam met een wandeling door het dorp en ik bij een voordeur een gehaakte kroonluchter zag hangen. Dit vind ik echt heel tof, dacht ik en met dit idee ging ik aan de slag. Ik heb een super tof haakboek waar verschillende kroonluchters in staan om te haken. Ik koos er één uit en ging aan de slag! Het garen haalde ik uit m`n garenbak, die uitpuilt met verschillende mooie garens. Het liefst wilde ik een witte, maar deze zandkleur kwam ik tegen en vind ik ook heel mooi en word ook niet zo snel vies door het weer. Een mooi gespoten houten kraal eraan in de kleur zwart, wat weer terug komt in ons interieur binnen. Ik vind het zo gezellig thuis komen!

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

Het haakpatroon komt uit het boek `kroonluchters haken`, hierin staan verschillende kroonluchters en een heel fijne beschrijving om ze te maken. Ik heb er nu drie gemaakt en ben er echt heel blij mee. Eén hangt er op het creatieve kamertje, één buiten en deze bij de voordeur. Het garen wat ik gebruikt heb is de Double Four van Durable Yarn. Een heerlijk katoen garen en het werkt prima. Wanneer je de kroonluchter klaar hebt trek je aan de koordjes die je onderaan bevestigd en de kroonluchter valt helemaal op z`n plek! Je kunt h`m zo groot en breed maken zoals je zelf wilt, houd er dan wel rekening mee dat je ook een bredere ring moet kopen. :) Een heerlijk haakpatroon voor de zomervakantie!


Benodigdheden:
✄ 2x Durable Double Four in de kleur zand (2208)  ✄ Haaknaald 4,5mm  ✄ Haakboek `kroonluchters haken`  ✄ Houten kraal (als je h`m wilt spuiten in een andere kleur, dan heb je ook spuitverf in gewenste kleur nodig)  ✄ Schaar  ✄ Ring 10cm + 30cm

Aan de slag:
✄ Haak de kroonluchter uit het boek `kroonluchters haken` (diegene die ik gemaakt heb, weet ik niet hoe ze heet en ik heb het boek uitgeleend, omdat diegene enthousiast was en ook een kroonluchter wilde gaan haken, zodra ik het boek retour heb zoek ik het op en schrijf ik het hier neer!)
✄ Spuit de houten kraal in gewenste kleur (in de beschrijving van de kroonluchter staat wanneer je deze het beste kunt bevestigen)
✄ Haak aan de bovenzijde van de kroonluchter in het midden een hengsel, zodat je h`m op kunt hangen. Ik haak een lossenboog van de enen kant naar de andere kant en weer terug met vasten.


Hierboven zie je de kroonluchter in wording. Heerlijk bij de kipjes haken, zij een zandbadje en ik fijn haken! Ze vinden het reuze interessant en komen zo nu en dan even kijken of naast me liggen in het gras. Zo schattig! 

Een mooi doorkijkje bij de voordeur tussen de rozen door. We hebben rozen bij de voordeur en die doen het zo enorm goed, ze zijn nu wat uitgebloeid, maar er komt vast nog een vervolg dit jaar. Ik hou ervan om zo fijn thuis te komen, heerlijk je eigen plekje! 

Dit is het laatste blogbericht zo voor de zomervakantie! Ik mag nog één weekje werken en hoop dan ook heerlijk vakantie te hebben! Ik kijk er echt naar uit en ben er helemaal aan toe. Oh..en er staat een super leuk haakproject op m`n haaknaald, het idee was om dit in de zomervakantie te gaan haken, maar het is te leuk, ik ben al begonnen! Ik hoop in de zomervakantie weer nieuwe inspiratie te kunnen op doen om je vanaf dv 15 augustus weer te kunnen inspireren met toffe blogberichten!

Een heel fijne zomervakantie! Geniet ervan, doe voorzichtig en rust lekker uit, doe ik ook! ;)
(het blog blijft open, maar er word niet gereageerd in de periode van 25 juli tot 15 augustus)

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

  1. Hai Verie, wat een leuk idee bij de voordeur. Is toch weer eens wat anders. Heb je niet een foto genomen van de voordeur met kroonluchter om te zien hoe het staat. Lekker met vakantie altijd insprirerend. Ik nu nog 1 weekje werken in het ziekenhuis en dan ook vakantie. Wij gaan naar ons 2e huisje in de Achterhoek 2 weekjes. Buitenland doen we meestal in voor of najaar. Ik wens jou een heerlijke vakantie, lekker genieten, relaxen, lezen, handwerken en vooral met elkaar zijn. Tot over een paar weekjes, groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Uhm..een beetje privacy! :) Hihi! Alhoewel, als iemand nu langs komt en de kroonluchter ziet, weten ze het ook, maar goed, het idee hé?! Hihi! Heerlijk hoor en nog wat leuks om naar uit te kijken dan (buitenland vakantie). :)

      Verwijderen
  2. Wat leuk om hier nog meer foto's te zien van je kroonluchter. Het ziet er zo gezellig uit!
    Heel fijne zomer. Haak ze en geniet ze!
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Verie, wat een prachtige kroonluchter heb je gehaakt! En wat een leuk idee, bij de voordeur. Ik heb het boek een keer bij jou gewonnen. Ik had er nog niets mee gedaan. De laatste maanden heb ik nauwelijks gehaakt, vanwege mijn nieuwe baan. Maar ik heb de kriebels weer en heb het boek gelijk even opgezocht. Dit is volgens mij de eerste kroonluchter: Kroonluchter Saartje uit het boek van Antoinette van Schaik. Supermooi! De Frieda, met al die bloemen vind ik ook erg leuk. Doe je er ook lampjes in? Ik maak eerst een ander project af en ga dan eens kijken naar de kroonluchter. Een heel fijne vakantie, geniet ervan. Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat super leuk, Marijke! Ik zeg doen, het haakpatroon is goed uitgeschreven en makkelijk te volgen! Een leuk zomervakantieproject! Ik heb er bij de voordeur geen lampjes ingedaan, omdat er bij de voordeur al een lampje hangt, bij de kroonluchter op m`n creatieve kamertje wel, daar hangt een peertje in en buiten heb ik er kerstverlichting ingedaan, wat `s avonds heel gezellig staat! :) Ideeën genoeg! Heel veel haakplezier!

      Verwijderen
  4. Heel mooi, deze kroonluchter. En wat hangt ie mooi daar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gaaf hé?! Ik ben er ook zo blij mee! Z hangt heel beschermd, dus ik hoop er zo lang van te kunnen genieten! Fijn weekend!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!