dinsdag 31 mei 2022

HEERLIJKE B&B`s: Brommels Höfke in Zuid-Limburg & Omgeving tips,..


We gingen een nachtje weg,..we hadden het even nodig, drukke weken achter de rug en dan heerlijk samen genieten! Dit deden we in het prachtige Zuid-Limburg. Ik kan het nu zeggen, want ik was, ja echt, nog niet eerder geweest! In Geule kwamen we een heerlijke B&B tegen, Brommels Höfke, we logeerde in de kasteelkamer. Even voor de duidelijkheid, bovenstaande foto is niet van de bnb, maar wel waar de kasteelkamer naar vernoemd is en het is in de buurt, dus gelijk aan aanrader om naar toe te gaan! Helemaal bovenin de bnb kregen we de hele bovenverdieping en schoon dat het er was en leuk en gezellig, echt geweldig! We hebben zelf geen bad in huis, dus boekte we deze kamer vanwege een heerlijk bad. Jaja, elke avond badderen, heerlijk! 

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

We hadden de hele bovenverdieping tot onze beschikking en alles was open. Wel een beetje wennen, maar goed, we waren met z`n tweeën dus dat komt goed. Het is overigens beschikbaar voor 4 personen. Er is genoeg ruimte, en naast dat we een bad hadden, is er ook een ruime douche. Die oude balken doen het hé?! Ik hou echt van deze sfeer, landelijk en toch een beetje stoer. En dat klopt, want we hadden een mannelijke bnb eigenaar, super aardig en zo vriendelijk! In de ochtend kwam hij aan met een grote mand vol met lekkers, zo heerlijk gesmuld! We wandelde nog even door de grote tuin, want de ontbijtproducten waren vers, uit eigen tuin of uit de streek. In de tuin stonden prachtige pioenrozen, zo mooi, die wil ik ook wel in m`n tuin! We hebben één nachtje geboekt, maar bleven het liefst nog langer! Wil je naar Zuid-Limburg bekijk dan zeker deze bnb of er nog een plekje beschikbaar is! Dikke aanrader!


Bij Kasteel Geule moesten we even stoppen. Hier komt namelijk de inspiratie vandaan om de kamer te vernoemen waar wij verbleven, de kasteelkamer. Helaas is het niet toegankelijk voor een grote stroom bezoekers, wel op aanvraag (zie website). Waar ik sta is de grens, tot daar en niet verder, hihi! Als je van lezen houd, kun je in de poort waar ik sta boeken ruilen. Er staat een krat met boeken (tenminste, dat stond er toen) en kun je boeken uithalen en weer terug inzetten! 

We reden verder en kwamen uit bij nog een kasteel, Kasteel Elsloo. Dit kasteel is van ver voor de 13 eeuw, helaas staken de Spanjaarden in 1579 bij de belegering van Maastricht in brand. Het Maaswater kreeg vrij spel en het kasteel was niet meer als een ruïne. Het huidige kasteel herrees langs de Slakbeek, op honderden meters van het oorspronkelijke kasteel. Na een grondige renovatie in de jaren `80 kreeg het kasteel zijn huidige bestemming, hotel-restaurant. We wandelde door het schone dorpje, wat hoger gelegen is en waar je over een dijkje heerlijk kunt wandelen. Een prachtige kerk, de Sint Augustinus, van 1929 en hier en daar kleine kapelletjes op de route voor de Rooms Katholieken. De teksten die op de kapelletjes staan, zo mooi! 


We wandelde door het kasteelpark Elsloo, een prachtige route die je leid door verschillende langschappen van bos en velden. De hoogte verschillen zijn enorm, het soms echt klimmen of diep dalen. Langs de route stromen hier en daar kleine beekjes, het heeft iets, een aanrader is het zeker. Naast deze bonnefooi-wandeling zijn er verschillende wandelroutes uitgezet rondom het kasteel Elsloo. 

De volgende dag reden we naar de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Waar ruim 8.000 Amerikaanse soldaten begraven werden. Op muren staan de namen van 1722 soldaten die vermist zijn en ook zo herdacht worden. Het grootst gedeelte van de soldaten zijn gesneuveld tijdens de bevrijding van zuid-oost Nederland in de tweede wereldoorlog. Heel indrukwekkend om te zien hoeveel mensen hier begraven liggen, gevochten voor onze vrijheid. Zie je de toren, in deze toren is een klein kerkje/kapelletje waar je stil kunt zijn, waar je deze mensen kunt herdenken, waar je dankbaar mag zijn dat we nu in vrijheid (in hoeverre ik dat zeggen mag) mag leven.


We eindigde onze reis in Valkenburg, het mini Italie! We slenterde door de straten met prachtige oude, karakteristieke panden en leuke winkeltjes. We daalde neer op een terras die uitzicht gaf op de kerk waar net een bruiloft gaande was. Heerlijk mensen kijken, hihi! We dachten na over de watersnood in Valkenburg en hoe het water toen voorbij raasde in de nu zo rustige grachten. Niet voor te stellen, toch ook waar! 

Zuid Limburg wat ben je mooi en wat heb je veel geschiedenis! Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om naar Zuid Limburg te gaan voor zowel vakantieappartement Brommels Höfke als de verschillende (wandel)activiteiten rondom dit plekje! Wij zijn nog niet uitgekeken en gaan graag nog eens terug!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achter laat!