vrijdag 6 mei 2022

GROEIBLOEI: April met Moestuin-bloemenmeisje,..


De maand april is weer om en wat een prachtige maand vol met narcissen, nieuw leven bij de familie Merel en het eerste eitje van Pip, de kip! De foto hierboven, een schaal van Bunzlau Castle vol met eitjes van de kipjes! En ja, Pip legt nu ook, na elf maanden niet gelegd te hebben is het dan eindelijk zover. Ze legt heel trouw en eerlijk gezegd moet ik er nog aan wennen om haar in het leghokje te zien zitten, hihi! Ze blijft nog steeds heel graag in m`n buurt en is gek op eten, dus nee, na het leggen is ze niet veranderd, hihi! Wat me wel opvalt is dat Kriel graag dichtbij komt liggen wanneer ik in de tuin bezig ben of in het kippenweitje lig te zonnen. Zo schattig, dan legt ze haar kopje op m`n been of op het kussen wat op het gras ligt. Als ik haar dan wil aaien, is dat heel even goed en dan rent ze weg, hihi! 

Benieuwd naar meer, klik dan verder?!

De narcissen in april, wat heb ik ervan genoten! Na de gele narcissen van de Jumbo kwamen dan ook de Ice King narcissen en de Triandus Thalia uit. De Ice King is echt een beauty (zoals je kunt zien op de foto hieronder). De Triandus Thalia is een narcis waar twee narcissen op één steel groeien. Heel bijzonder en zo mooi om te zien. De Ice King is wat cremig, de Triandus Thalia echt wit, heel mooi (deze zie je bij de eieren in de schaal liggen hierboven). En Pip`s eerste eitje, die moest natuurlijk even vastgelegd worden, hihi! Een bijpassend kippenmokje van Bunzlau Castle. Wat zijn ze leuk hé?!


De Kievitsbloem, echt geweldig en wat ben ik blij dat ik deze bij Studio May and June heb kunnen bewonderen. Door Judith (eigenaresse) ben ik geïnspireerd geraakt naar deze voorjaarsbloem. Echt een aanrader, het ruitpatroon is steeds weer anders, zoals je hier op de foto ziet  is het paars, maar ik heb ze ook in het wit gehad. De bloemen lijken net lantaarntjes en je blijft er naar kijken. De laatste heb ik deze week uit de potjes gehaald, genieten doe je dus best lang ervan, zo leuk! Nog even over Judith van Studio May and June, ze heeft een eigen magazine gelanceerd, echt super gaaf. Je kunt h`m online bestellen, het magazine word 13 juni verzonden. Het is een magazine zonder advertenties en als ik Judith goed ken, echt een beauty op tuin gebied, aanrader!


Vorig jaar hadden we voor het eerst een nestje in de tuin (oftewel dat ik het gezien/bewonderd heb). Dit jaar opnieuw. Manlief had de heg gesnoeid waar ze vorig jaar inzaten en deze was helemaal kaal (beukenhaag), dus dat werd een andere hotelkamer. De klimopheg was ook goed en daar zat moeder Merel dan. Heel hard te broeden op drie eitjes en op elf april zijn er drie baby Mereltjes geboren. Ik heb ze helemaal gevolgd (meer foto`s volgen in de maand mei), maar ze zijn allemaal uit en moeder Merel zit alweer op vier nieuwe eitjes te broeden. Echt heel bijzonder dat dit in onze tuin zich nestelt. Er zitten ook twee Mussen nestjes in dezelfde heg. Ik heb ook al een mini Musje mogen zien uitvliegen. Echt genieten dit hoor!


Picknicken in eigen tuin, ik hou ervan en doe dit heel graag! Het gezellige en mooie servies van Bunzlau Castle erbij. Ik heb het melamine servies van Bunzlau Castle. Ideaal voor buiten. Zie je (hieronder) de potjes op het bankje staan? Daar heb ik bloemenzaad ingezaaid, er komen hier en daar al wat sprietjes op. Ook zaaide ik de Wortel, de vogels hadden zo`n trek en hebben m`n wortelsprietjes opgesmikkeld. Daarom heb ik er nu m`n gaasstolpen over de wortelzaailingen gezet, want anders hebben de kipjes strakjes geen wortelloof en dat kan natuurlijk niet. Hihi! De gieter gebruik ik binnen om de zaailingen water te geven, even voor de foto naar buiten! De zaailingen doe ik vanaf woensdag elke dag naar buiten en `s avonds haal ik ze weer naar binnen. Ze zien er sterk uit en ik hoop echt dat ik dit jaar mag genieten van veel vruchten/bloemen. De foto rechtsonder herken je vast van de DIY die ik onlangs deelde. Maak je eigen mini kweekkas, benieuwd hoe je dit doet, klik dan hier voor de werkbeschrijving: Mini kweekkas.


Een mooi schaaltje met water en wat bloemen uit eigen tuin doet wonderen! Ik legde de laatste narcissen erin en wat blauwe viooltjes. De kipjes kregen wat wormpjes in een bakje, kijk ze eens smikkelen. Dat vinden ze echt heel lekker, net als mandarijntjes. Dat is weer wat nieuws, alleen al als ik ermee aankom, zijn ze niet meer te stuiten. Onlangs zat ik in het kippentuintje met een mandarijntje in m`n hand, ik kreeg de kans niet om ze te pellen, ze zaten alle drie boven op mijn schoot en maar pikken in de schilletje, hihi! Niks niet ongeduldig hoor! 


Hoe gaat het met jou tuin, ben je ook al bezig met afharden van de zaailingen?! Het word steeds groener in de tuin hé?! Ook steeds drukker, ik geniet er echt van, zo fijn om een eigen tuin te hebben. Als het goed is komt vandaag ons nieuwe tuinset, een heerlijk iets waar ik voor gespaard heb, het is een eenvoudig set. Wie weet dat ik volgende maand wat kan delen!

Fijne tuinmaand!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

 1. Wat veel moois in jullie tuin!
  Heerlijk om iedere dag verse eieren te hebben en om te mogen genieten van de gezelligheid die de kipjes geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt dat is zo fijn! Alhoewel ze vanmorgen elkaar letterlijk in de haren zaten, hihi! Ik weet niet wat ze hadden, maar het leek of ze met het verkeerde pootje uit hun slaapmandje gekomen waren! Pff..zo kattig! Ik geniet ook echt van onze tuin! Fijne dag nog!

   Verwijderen
 2. Lekker hoor verse eitjes en mmmmmmm. Heerlijk gezellig lang blog, je weet ik lees met plezier! Fijn weekend Verie voor jou en je man, het zonnetje is onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..en als het zonnetje schijnt is het gelijk zo warm en fijn buiten! Genieten hoor! Je naam staat op 'anoniem', maar ik denk dat ik wel weet wie je ben! Hihi! Fijne dag nog!

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!