woensdag 27 april 2022

DIY: Mini kweekkasje maken van een terracottapotje,..

 


Een hele fijne koningsdag! Wat ga jij vandaag doen, zoek je graag de drukte op of houd je meer van de rust en vind je dit in de tuin?! Deze toffe DIY heb je zo klaar en is super handig om je zaailingen in op te doen komen. Het staat ook nog eens heel erg leuk en gezellig! Ik noem het een `mini kweekkasje`. Deze DIY maakte ik een paar weekjes geleden, omdat ik graag een resultaat foto wilde delen, deel ik nu pas het bijbehorende blogbericht. Gelukkig is er nog genoeg om te zaaien. Ik zaaide er gele Afrikaantjes in en hier en daar zie ik al een knopje van een bloemetje komen, zo tof!

Het terracottapotje verfde ik met de verf van Annie Sloan en waar ik bang was dat het niet zou werken met het water geven, werkt het perfect en is het potje nog steeds zo mooi als op de foto! Ik gebruikte de kleur `pure` en `louisblue` voor de stipjes. Ik ben dol op stipjes, dus die moesten er uiteraard op gestipt worden. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Benieuwd naar de werkbeschrijving, klik dan verder,..

Wat heb je nodig:
✄ Terracotta potje  ✄ Verf (AnnieSloan)  ✄ Kwast  ✄ Satéprikker  ✄ Lege en schone petfles  ✄ Scherp mesje  ✄ Zaai en stekgrond  ✄ Zaadjes (Afrikaantjes, Moestuinland)  ✄ Whasingtape  ✄ Gescheurd linnen  ✄ Textielstift (stempels)  

Aan de slag:
✄ Verf de terracottapotjes met de verf en laat goed drogen. Nadat ze goed droog zijn, stip je met de satéprikker stippen op de potjes of maak je strepen door eerst het potje af te plakken met wasingtape.
✄ Snijd met het scherpe mesje de bovenkant van de petfles eraf (net boven het etiket). Haal de ring die onder de dop zit eraf en verf de dop met de verf.
✄ Schrijf of stempel op het linnen wat je gaat zaaien.
✄ Doe het zaai en stekgrond in het potje, spuit zo nu en dan ook wat water in het potje zodat de grond goed vochtig is. Leg de zaadjes op het zaai en stekgrond en strooi daarover heen een laagje zaai en stekgrond. Spuit weer wat vochtig met water.
✄ Draai de dop op de bovenkant van de petfles en wikkel er whasingtape omheen. Daaromheen strik je het stukje linnen. Zet de fles op het potje. Wanneer de aarde goed vochtig is zul je zien dat de fles condens vormt.

Zoals je ziet kwam er zelfs een bijtje bij kijken. Afgelopen weekend was het nationale bijentelling en ik deed mee. Vorig jaar voor het eerst meegedaan en ik vond het oprecht heel leuk. Van `t weekend heb ik vijf rosse metselbijen geteld, een tuinhommel en een narcisvlieg. Heb je ook meegedaan?!

Ik ben benieuwd of je het `mini kweekkasje` ook gaat maken, stuur me gerust een foto wanneer deze af is en wat je erin hebt gezaaid. Super leuk om te bewonderen!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,Verie


6 opmerkingen:

  1. Helemaal zo'n stippelig potje, ik hou van stipjes. Je gieter die ik op insta zag is ook zo leuk. De verf van Annie Sloan heb ik ook al vaker gebruikt, superhandig.
    Groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, het stippen is ook zo'n fijne bezigheid! Mooie verf hè?! Echt prachtige kleuren! Fijn weekend!

      Verwijderen
  2. Wat een leuk idee! Ga 'm onthouden. Bedankt voor 't delen.
    Die verf gebruik ik ook geregeld. Fijne verf in prachtige kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tof hè?! Ik plaatste net nog een blogbericht over Annie Sloan verf, helemaal blij mee!! Leuk dat je het blog bewaard! Fijn weekend! ♡

      Verwijderen
  3. Wat een goed idee! Hier staan de potjes met de bloementuintjes van AH nog voor het raam. Wie weet neem ik jouw tip met de petfles bij de volgende lichting wel over. Handig!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!