vrijdag 29 april 2022

DIY: Tafeltjes pimpen met Annie Sloan verf,..


Daar zijn ze dan, de drie tafeltjes die ik al veelvoudig liet ziet op Insta! Dit jaar wilde ik graag iets oppakken waar ik vroeger veel plezier aan beleefde, maar nu eigenlijk nauwelijks meer doe. Meubeltjes pimpen is daar één van. Op Marktplaats begon de zoektocht naar leuke meubeltjes en ja hoor, ik vond drie-in-één tafeltjes, super handig om zo nu en dan wat op te zetten, dacht ik zo. De tafeltjes haalde ik op en het verven kon beginnen. Ik mag me sinds kort ambassadeur voor het merk Annie Sloan noemen, eerlijk gezegd had ik hier nog niet eerder mee gewerkt en dat had een reden. Bij Bunzlau Castle kregen we een workshop en die maakte het wel dat ik dacht, wat een prachtige verf en ik kan het zo aanbrengen dat het toch strak oogt. Dat was mijn reden om Annie Sloan niet te gebruiken, wanneer een meubelstuk opdroogde dacht ik de verfstrepen erg te zien en dat vind ik rommelig eruitzien. Dit was bij de tafeltjes helemaal niet aan de orde, vol goede moed en met een super toffe afwerking voor één van de tafeltjes in gedachten, ging ik aan de slag!

Benieuwd naar meer, klik dan verder,..

Ik kocht de tafeltjes `kaal` met gedraaide pootjes, iets waar ik echt een zwak voor heb. Meubeltjes met gedraaide pootjes, ik vind dat zo mooi. Ook de afwerking vind ik mooi aan de zijkanten, al met al, ik was helemaal in m`n sas met de aankoop! Nu nog een kleur bedenken, Annie Sloan heeft heel wat prachtige kleuren en de keuze is echt reuze. De tafeltjes wilde ik donkerblauw, de meest mooiste kleur vind ik Oxford Navy, nu al mijn favoriet. Daarbij wilde ik het middelste tafeltje een andere kleur geven en een speciale afwerking geven. Ik koos voor de kleur French Linen. Het liefst wilde ik de bovenkant met een Pearlescent Glaze verven, toch durfde ik het nog niet. Deze verf staat wel echt op m`n lijstje om iets mee te gaan doen, want dit is echt helemaal geweldig en het staat vast heel sjiek! 


De grootste en de kleinste kregen twee lagen verf in de kleur Oxford Navy. Daarna kregen ze een laag wax eroverheen. Dit vond ik super spannend, ik had verschillende verhalen gehoord, ik begon daarom met de kleinste, als ik het dan niet mooi zou vinden, dan deed ik de rest niet, hihi! Ik begon eraan en zag dat dit echt de afwerking was, de kleur Oxford Navy werd daardoor nog dieper en het gaf een mooie matte glans. Echt aan aanrader om dit te doen, het word er zoveel mooier van! Ook omdat de tafeltjes in en uit elkaar schuiven is het nodig, anders laat de verf wel snel los.


Het middelste tafeltje dat zou een pareltje worden (ik had toch de parelmoerverf moeten gebruiken, hihi). Met de kleur French Linen verfde ik het tafeltje en echt ze is zo mooi! Toch wilde ik nog iets extra`s. Met de kleur Oxford navy stipte ik (hoe kan het ook anders?) stippen op de bovenkant van het tafeltje. Dikke, net geen ronde stippen, gewoon heerlijk uit de hand stippen, het blijft handwerk hé?! Daarna nam ik de kleur Pure en maakte ik kleinere stipjes er net naast en ja, om het echt handwerk te laten zijn, kon ik het niet laten om er een hartje op te verven. Stippen en hartjes, daarmee kun je mij zo blij maken! :)
Ook het middelste tafeltje heb ik gewaxed, dit vond ik echt spannend, omdat ik bang was dat de stippen in elkaar over zouden lopen, gelukkig niet het geval en ook dit tafeltje kreeg een fijn beschermlaagje.


Nog even het eindresultaat! Ik ben er zo blij mee. Ik heb al wat foto`s met de tafeltjes gemaakt, ze zijn super fotogeniek en het is net een fijne hoogte om er wat goed op te fotograferen. De kleuren vind ik echt heel mooi en zijn precies wat ik in gedachten had. Ze passen ook heel mooi bij het Bunzlau Castle servies, waar ik blij mee ben, het lijkt me namelijk ook leuk om ze buiten te zetten in de zomer als bijzettafeltje. 

Ik ben benieuwd of je ook wel eens met het merk Annie Sloan gervefd hebt en wat je ervan vind/vond?! 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

  1. Echt ontzettend leuk de tafeltjes, had ze natuurlijk al vaker gezien maar wist niet van je Annie Sloan. Zelf gebruik ik het ook wel eens. Altijd die potjes in huis te hebben. Ben benieuwd wat je nog meer gaat opknappen.
    Fijn weekend groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewe, Coby! Het is super verf, ik ben helemaal om! Eerst weer een meubeltje score!

      Verwijderen
  2. Is dat die verf waarbij je niet hoeft te schuren vantevoren?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn je tafeltjes mooi!
    Dit is zulke mooie verf in prachtige tinten.
    Wij hebben een oude kast (gekregen van iemand) blauw geverfd en van was voorzien. Hij staat in onze woonkamer als spelletjes- en knutselkast. Iedere dag blij met de mooie blauwe kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel tof en wat word je blij van zoiets moois hè?! Geniet ervan!

      Verwijderen
  4. Wat zijn je tafeltjes leuk! Die met de stippen is erg leuk bedacht en ook heel mooi geworden. Zo leuk, om meubeltjes te schilderen. Ik heb hier precies zo'n tafeltje staan, grijs geverfd. En in de hal staat nog een leuk bankje dat wel weer een fris kleurtje kan gebruiken. Binnenkort toch maar eens doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het hè?! Ben je het kleurtje zat, hup zo weer een ander kleurtje erop. Echt geweldige verf!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!