vrijdag 3 december 2021

CROCHET: Pied de Poule Sjaal,..

 
Daar is ze dan, de Pied de Poule sjaal, helemaal af en klaar om gedragen te worden! Ik zag het haakpakket in de webshop van Basic Lodge en omdat ik net een rokje gekocht had met deze print, vond ik heel toepasselijk. De kleurencombinatie die ik in gedachten had zat er niet tussen, maar dat is geen probleem bij Laura. Je kunt in de webshop het garen bestellen en bij notities melden dat het om de Pied de Poule sjaal gaat, dan ontvang je het haakpatroon erbij. Ik hou daarvan, net even m`n eigen draai eraan geven en ja, dat heb ik ook letterlijk gedaan. Want ik was bijna klaar en toen vond ik de sjaal niet zo leuk, ik moet wat bedenken waardoor de sjaal een wauw-moment krijgt, dacht ik. Ik dacht na en dacht nog eens na,..en ja..dat was het!

Benieuwd?! Klik dan verder,..

Ik maakte aan de onderzijde en ook echt aan één kant, zodat ik een voor en een achterzijde zou hebben, pompommen vast in de kleuren van de sjaal. Ik had nog net genoeg om dit te doen in de kleuren grijs en zwart. De kleur wit was helemaal op, ik m`n garenbak ingedoken en jawel, een matchie kleur gevonden en er witte pompoms van gemaakt. Ik vind de sjaal echt geweldig gaaf geworden zo! 

Bij het dragen dacht ik..ik mis nog wat..wantjes ofzo! Dus..die komen er nog aan. Ik stuurde alvast een foto naar Laura van Basic Lodge met het eindresultaat en vertelde dat ik nog wantjes zou gaan maken. Ze was zo enthousiast dat ze me het garen wilde nasturen, inmiddels heb ik het in huis en ben ik bezig om zelf een wantjespatroon te maken.

Benodigdheden:
✄ Haakpatroon/pakket Basic Lodges `Pied de Poule sjaal` (betaald haakpatroon)
✄ 3x Katia Alasks 100% Acryl in de kleur Black (2)
✄ 2x Katia Alaska 100% Acryl in de kleur Midden grijs
✄ 2x Katia Alaska 100% Acryl in de kleur Ivoorwit (3)
✄ Haaknaald 8mm (excl. in het haakpakket)


Ik ben echt reuze blij met m`n nieuwe sjaal! Ze past super goed bij m`n gekregen jas, eigenlijk een blazer waar ik een jas van gemaakt heb door er knopen op te laten zetten en strakjes met bijpassende wantjes is het een super tof setje! Wil je ook aan de haak met deze leuke Pied de Poule sjaal? Bestel het haakpatroon/pakket bij BasicLodge en ga aan de slag!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

  1. Echt een fantastische sjaal! Ook de door jou gekozen kleurencombi vind ik erg geslaagd. Wat staat de sjaal mooi op jouw outfit! Onze meiden hebben precies zo'n blazer als jij, wat zou ie daar ook mooi op staan...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super leuk en ja, echt heel blij met deze toffe sjaal! Ik hou ervan als het zo matcht met en bij elkaar! Kan ik echt van genieten!! Dankjewel! X

      Verwijderen
  2. Wat een mooie sjaal! Leuk patroon in mooie kleuren.
    Fijne combi met je rokje en blazer. Daar ga je vast veel plezier aan beleven.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!