vrijdag 10 september 2021

CROCHET: Feel Good Top,..


Vorige week deelde ik een foto waar ik de zelfgemaakte stippenkaars vasthield. Niet alleen de stippenkaars werd bewonderd, ook de spencer/top die ik droeg en een mini beetje zichtbaar was. Super leuk! Ik reageerde dat er nog een blogbericht over zou komen en hier is ze dan! Het blogbericht over de zelfgehaakte spencer/top. Dit was overigens het zomervakantieproject, waar ik geheimzinnige over deed. Ik heb er heerlijk aan gehaakt in de zomervakantie, en..ze was in twee weken helemaal af! Super blij met het eindresultaat! Nu met het warme weer kan ik ze dragen als top, maar zoals je ook op de foto ziet, het kan ook goed als spencer en dat vind ik zo leuk! Kun je ze het hele jaar door dragen eventueel! De kleur, de maat, het leren label, het parelknopje en de rouseltjes passen helemaal bij mij. Zo leuk!

Per gelukjes kwam ik op de website van BasicLodges. Heel eerlijk gezegd weet ik eigenlijk geeneens meer waarom en wat ik zocht, maar ik ben er niet meer vanaf gekomen, hihi! Wat een toffe haakpatronen en zelfs haakpakketten zag ik! Ik wilde wel alles bestellen en aan de haak. Voor de zomervakantie zocht ik nog een tof project en ja, ik hoefde niet lang na te denken waar en wat dat zou worden. Ik bestelde de `Feel Good Top` en kreeg alle benodigdheden voor een mooie prijs thuisgestuurd. Super handig en ik kon gelijk aan de slag, het haakpatroon zat er uitgeprint en wel bij. Toch niet gedaan, want ik wil het dan echt een zomervakantieproject van maken. De eerste dag van de vakantie keek ik hoe het patroon eruit zag en hoe ik dit zou kunnen maken. De moed zonk me in de schoenen...

Benieuwd waarom?! Lees dan verder..

..waar het haakpatroon mee begon was namelijk `stokjes haakend opzetten`. Dit had ik nog nooit gedaan, dus dacht ik `dit kan ik niet`. Gelukkig staat Manlief aan m`n zij en zei; `Wat kan ik niet, gewoon proberen! Je kan heel goed haken, dit kan jij ook!` Hihi! Ik heb op youtube een filmpje opgezocht die `stokjes haakend opzetten` laat zien en bij de eerste uitleg dacht ik; `huh? Is dit het? Maar dat kan ik wel!`. Dus..van proberen kun je leren (quote van m`n nichtje) en dat is absoluut waar! Vol enthousiasme ging ik aan de slag en binnen no-time had ik al een stuk van de top gehaakt. Ik kreeg helemaal de smaak te pakken en was niet meer te stoppen. Hihi! Het haakpatroon staat super goed uitgelegd, inclusief foto`s en je komt er echt uit. Hier en daar heb ik iets gesmokkeld met de steken, maar dat ziet niemand. Ik vond het dan net iets mooier uitkomen, zeg maar. 


Bovenstaande foto`s draag ik de top als spencer, wat ik overigens gelijk in m`n hoofd had bij het zien van de top! Het rouselrandje vind ik zo tof geworden en is zo simpel om te haken. Aan de achterzijde zit een kleine opening, deze zet je vast met een parelknoopje. Echt te schattig en leuk! Helemaal mijn stijl! Ik ben ook zo blij met het eindresultaat! 

Speciaal voor de top kocht ik online een rokje met stippen. Ik had het rokje al een paar keer gezien en was nu afgeprijsd en zo leuk! Bij binnenkomst gepast en netjes in de kast gehangen voor wanneer ik de top af zou hebben. De top was af en de fotoshoot kon beginnen. Nadat ik klaar was met de fotoshoot, deed ik het rokje uit, bij het uittrekken zag ik dat er achterop, aan de binnenkant van het rokje rare rode vlekken zaten. Ik legde het rokje voor me neer om te kijken wat dat zou kunnen zijn. Ik wist het niet en mailde de webshop. Zij wisten het ook niet en ik kreeg 20% korting en kon het rokje wassen. Dit deed ik, ik legde het rokje in een sopje en haalde het rokje er naar een tijdje weer uit. Ik klopte het rokje uit en wilde deze aan de lijn buiten hangen, totdat ik een ontdekking deed. Op de randen die rood waren, was het rokje helemaal gescheurd, weg gepulverd. Ik keek nog eens goed, heb de waskom nog eens bekeken op scherpe randen, maar nee. Het rokje was echt kapot. Waarschijnlijk is er bijtend middel op het rokje gekomen. Ik weer mailen, maar helaas was het rokje niet meer verkrijgbaar. Ik kreeg het aankoopbedrag retour. Echt zo balen! Het rokje was zo super leuk, hopelijk kom ik nog eens zo`n tof rokje tegen! 


Gelukkig hebben we de foto`s nog, hihi! Ik heb het rokje ook echt nog een week niet weg kunnen doen, nog bedacht wat ik ermee kon maken eventueel. Nu ligt ze toch echt in de kliko, snik, snik! Hihi!

Bovenstaande foto`s laten zien hoe ik het topje draag wanneer het lekker warm is buiten. Ook zo vind ik ze super leuk! Het leren label wat bij het haakpakket zit heeft de tekst `geluk kun je haken`. Een prachtig cognac leren label, deze moest er natuurlijk aan! De top haak je op jouw maat, dit vond ik nog best spannend, want dit had ik nog niet eerder gedaan. Ik heb een t-shirt uit de kast gepakt en deze als voorbeeld gebruikt. Steeds wanneer ik moest `passen` dan legde ik de top op het shirt om te kijken of alles nog klopte. Super handig en de top past precies mooi en sluit heel goed aan. Daar hou ik erg van! 

Het volgende project wat ik heb gezien bij BasicLodges is `Vest Fits All`, een aansluitend, ja ik vind het meer een jasje, model. Ik draag graag m`n spijkerjasje, kort, aansluitend, die wil ik dus als voorbeeld gebruiken voor het vestje. Hopelijk wordt ze dan net zo mooi! Wie weet een wintervakantie-project, maar of ik me zo lang kan inhouden, hihi?! 

Ik ben benieuwd wat je van m`n spencer/top vind, laat je het me weten in een reactie?! En wil je ook graag zo`n tof haakpakket bestellen, klik dan hier: `Haakpakket Feel Good Top` en ga fijn aan de slag?! De top is in verschillende kleuren te bestellen, zit je kleur er niet tussen dan kun je ook in de webshop kijken of daar een geschikte kleur voor je bij zit. 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

10 opmerkingen:

  1. Heel leuk staat het. En spencers zijn handig voor elk seizoen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en ja, je hebt helemaal gelijk! Super handig en ze zit zo lekker! Ik ga er heel veel plezier van hebben! Dank voor je reactie! Fijn weekend! X

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Dankjewel! Super blij met het eindresultaat en ze zit zo lekker! Dank voor je berichtje en een fijn weekend! X

      Verwijderen
  3. Super mooi topje haakte je, ik vind het vooral zonder blouse eronder, heel mooi zitten.
    Jammer van je rok, maar gelukkig kreeg je je geld terug, hΓ©.
    Fijn weekend, Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, ieder zo z`n ding hΓ©?! Ik vind juist met blouse, anders zo kaal ofzo! Ik had dit ook gelijk zo in m`n hoofd, om de top meer als spencer te gebruiken! Inderdaad, nu hopen dat er nog eens zo`n tof rokje ergens te vinden is! Fijn weekend! X

      Verwijderen
  4. Staat je heel leuk! Mooi neutraal, dus fijn te combineren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies, ideaal! Dankjewel, ik ben er ook zo blij mee! Fijne nieuwe week! X

      Verwijderen
  5. Wat jammer van je Rokje. Gelukkig past deze prachtige top ook heel leuk op heel veel andere 'bottoms'.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!