vrijdag 24 september 2021

DIY: Fotolijstje pimpen en stippen & Herfstwandeling maken,..


Een klein weekje geleden voelde ik het al een beetje aankomen. De herfst is in volle gang. `s Morgens vroeg kan het al behoorlijk koud zijn, de bomen verkleuren langzaam en de eerste bladeren heb ik naar beneden zien dwarrelen. De zon laat zich nog goed zien en schijnt met haar zachte, warme stralen, wat de natuur in een prachtig licht zet. Afgelopen woensdag hebben Manlief en ik samen de herfst ingeluid met een vroege ochtendwandeling. Samen de zon op zien komen en thee drinken onder deze vroege zonnestralen, een feestje om dit samen te mogen meemaken en zo van te genieten. Ik zit in een herfstdip, bleh..niks aan! Ik geniet enorm van de natuur en alles om mij heen, terwijl m`n hoofd net een egeltje lijkt. Onlangs kwam er een prachtig gedichtje voorbij, het raakte me,..

Benieuwd naar het gedichtje?! Lees dan verder,..

`Alsjeblieft, echt, geloof me,
luister goed naar jouw gevoel.

Wat goed voelt voor een ander,
zijn/haar droom, verwachting, doel,

wat de meerderheid uitdraagt,
van je vraagt, van je verwacht,

is niet automatisch datgene
waardoor jij straalt, geniet en lacht.

Alsjeblieft, echt, geloof me.
In veel keuzes ben je vrij.

Er is geen normaal, geen goed of fout.
Er is er maar eentje zoals jij!`


Schoonzusje appte mij, nadat ik het bovenstaande plaatje deelde op social media, met `dat moet je inlijsten` en dat deed ik. Ik vond dat zo`n goed idee. Ik ben zelf niet zo goed in verwoorden van bepaalde gevoelens, maar ook dit gedichtje spreekt zo, of het voor mij geschreven is. Ik print het plaatje uit en maakte er een bijpassend lijstje bij. 


Wat heb je nodig:
✄ Fotolijstje  ✄ Kleurtesters Flexa (kleur: Royal Blue/Bakery Brown)  ✄ Kwastje  ✄ Satéprikker

Aan de slag:
✄ Neem het lijstje en de kleurtester die je op het lijstje wilt. Schud goed voor gebruik.
✄ Verf het lijstje met de kleurtester helemaal in de kleur en laat drogen (op het plaatje zie je dat ik de kleurtester kapot geknipt heb, omdat er onderin nog best wat verf zit, maar dan niet meer op het rolletje komt, tip!)


✄ Neem de kleurtester waarmee je stippen wilt maken en haal het rolletje van de kleurtester af. 
✄ Neem de satéprikker en steek deze met de onderkant (recht/mooie stip) in de opening, niet te diep, want dan krijg je teveel verf aan het stokje.
✄ Stip met de satéprikker op het lijstje, je kunt de stippen in een recht patroontje onder elkaar of laten verspringen zoals ik gedaan heb.
✄ Laat de verf goed drogen, ondertussen print je een mooi gedicht of plaatje uit en maak je het glas van het lijstje schoon.


Hierboven nog een heerlijk plaatje met mooie momenten van onze vroege herfstwandeling! Echt genieten en een aanrader om ook één van de dagen je wekker vroeg te zetten en de zon op zien komen. De mist deed natuurlijk ook z`n werk, want dat maakte dat de plaatjes nog mooier werden. We hebben zelfs een ree gezien die prachtig door de mist, met de zonsopgang achter zich, door een weiland liep. Zo mooi! Echt genieten dit!

Ik ben benieuwd welk gedichtje of foto jij in gedachten kreeg bij het lezen van dit blogbericht en of je aan de slag gaan met een lijstje pimpen/stippen?! Laat je het me weten in een reactie?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

6 opmerkingen:

 1. Nou lieverd dat is toch mooi gezegd, nou ja ge-apt dan. Er is er niet eentje zoals jij. Zelfs ik die jou niet persoonlijk kent, weet er is er niet eentje zoals jij! Een creatief mooie blogster voor mij en degene die jou persoonlijk kennen zien natuurlijk nog veel meer. Maar de herfstdip kan ik me voorstellen hoor, het overvalt je. Veel wandelen schijnt goed voor je te zijn als je last hebt van een dip, daar kan jij gelukkig van genieten. Hou je taai meis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ben je toch een lieverd! Ik word altijd vrolijk van jouw berichtjes! Dankjewel voor de complimenten! Zo lief! Wandelen schijnt inderdaad heel goed te helpen. Ik heb me ook ingeschreven voor de oktober challenges om meer de natuur in te gaan (wat ik al deed, hihi). Ik ben benieuwd wat dat me brengt! Fijn weekend! Liefs

   Verwijderen
 2. Wat een mooi idee om een gedicht dat zo veelzeggend is in te lijsten. Zo kun je het letterlijk en figuurlijk een mooi plekje geven.
  Veel wandelen, met je hoofd in de wind ... hopelijk helpt je dat de herfst door. Zet 'm op!
  Lieve groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik heb afgelopen dagen heel wat gewandeld en dat voelt goed! Gaaf hé?! Ik ben er ook heel blij mee! Fijne zonnige dag! X

   Verwijderen
 3. Een prachtig gedicht (en zo waar!) in een heel mooi lijstje. Hopelijk helpt het je om hier regelmatig bij stil te staan, nu het zo mooi is ingelijst. X

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!