vrijdag 30 juli 2021

DIY: Vlinderhuisje maken van een melkpak,..


Jippieee! Ik heb vakantie, zomervakantie! Wat is dat heerlijk! Eerlijk gezegd was ik er helemaal aan toe. Zo net voor de zomervakantie mocht ik een nieuwe baan aannemen als CreaJuf! Ik ben zo blij en dankbaar voor deze kans! Ik kan hiermee mijn gekregen talenten en gave inzetten en dat doe ik ook met heel veel plezier! Maar nu eerst wat weekjes vakantie om strakjes met nieuwe energie aan de slag te kunnen gaan! 

In dit blogbericht laat ik je zien hoe je op een simpele manier, wederom met een melkpak, een vlinderhuisje maakt. Onlangs liet ik zien hoe je, met een melkpak, een vogelhuisje maakte en dit blogbericht werd zoveel bekeken dat ik dacht, `wat kan ik nog meer maken met een melkpak?`. Dit dus.. een vlinderhuisje, een super toffe DIY waar je in de zomervakantie heerlijk mee aan de slag kunt gaan. Wat je nodig hebt, heb je waarschijnlijk allemaal in huis of in de tuin en anders is het een fijn uitje naar het bos en bij thuiskomst aan de knutsel! 

Benieuwd hoe je het vlinderhuisje maakt?! Lees dan verder,..

Het vlinderhuisje, maakte ik omdat ik graag meer vlindertjes in de tuin wilde en ik kan je vertellen dat dat er ook echt meer zijn geworden. Het is een simpele DIY, net als het vogelhuisje, maar het resultaat is zo leuk!

Wat heb je nodig:
✄ Melkpak  ✄ Schaar  ✄ Scherp mesje  ✄ Tuinkoord  ✄ Schors  ✄ Bladeren  ✄ Lijm  ✄ Spuitverf

Wat ga je doen:
✄ Neem het melkpak en maak deze super goed schoon, er mogen absoluut geen melkresten meer in zitten. 
✄ Neem de spuitverf en spuit het melkpak in gewenste kleur.
✄ Neem het scherpe mesje en snijd 3 smalle rechthoeken uit de voorkant van het melkpak.
✄ Snijd met het scherpe mesje een `deurtje` uit de achterkant van het melkpak.
✄ Draai met de schaar 2 openingen in de bovenzijde van het melkpak (om op te hangen).
✄ Knip een lang stuk tuinkoord af en maak deze vast aan de bovenzijde van het melkpak.
✄ Neem het schors en leg deze, door het deurtje, op de bodem van het melkpak.
✄ Neem de lijm en plak de bladeren aan de buitenzijde van het melkpak.

Het vlinderhuisje is klaar en het is tijd om deze een mooi plekje in de tuin te geven. Zoek een zonnig plekje en het liefst in de buurt van bloemetjes. Dan heb je de grootste kans dat er vlindertjes op af komen. 


Ik ben heel benieuwd of je dit vlinderhuisje ook gaat maken?! Laat je het me weten in een reactie onder dit blogbericht?! En als je het vlinderhuisje maakt, zou je dan de #vlinderhuisjevestywo of @vestywo willen gebruiken?! Dan kom ik bij jou versie van het vlinderhuisje kijken! En niet onbelangrijk, het is een super leuke DIY, maar zo helpen we ook de vlinders om een schuilplaatsje te vinden. Doe je mee?!

Ik wil je zo voor de zomervakantie hartelijk bedanken dat je aan kwam op dit Blog en je zo nu en dan een reactie achter liet! Ik waardeer dit enorm! Misschien heb je al zomervakantie gehad, zit je er nog midden in of duurt het nog even voor jou, ik wens je fijne en liefdevolle dagen toe! En vooral geniet van de kleine dingen, vaak zijn deze dingen het allerleukste! 

Fijne zomervakantie en tot snel!

Lieve-Groetjes,
Verie

6 opmerkingen:

 1. Goeiemorgen, wat een superleuk idee is dit. Momenteel heb ik ook vakantie en zijn we in ons 2e huisje in het bos van Ruurlo. Enorm veel vlinders dit jaar. Ze komen zelfs heel dichtbij je zitten of op de motorkap van de auto en rijden een stukje mee.
  Ga lekker genieten lieverd van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, wat een lieve reactie! Wat gaaf al de vlinders, lijkt me heel bijzonder en lekker van genieten! Liefs

   Verwijderen
 2. Wat een prachtig huisje voor de vlinders!
  Wij hebben veel vlinders in onze achtertuin. Zo mooi! En fijn dat ze zich welkom voelen tussen onze bloemen en planten.
  Heel fijne zomer!
  Groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, Ilse! Het is zo fijn om 'iets' te kunnen doen! En dit is ook nog eens heel leuk om te maken! Dankjewel, jij ook!

   Verwijderen
 3. Wat leuk gemaakt, ja ik wil het zeker gaan proberen 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en super leuk dat je het vlinderhuisje ook gaat maken! Heel benieuwd naar jouw versie, stuur me gerust een foto!

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!