vrijdag 23 juli 2021

GROEIBLOEI: Juli, van Pluksla tot Dahlia`s,..


De GroeiBloei uit de maand juli, de maand is nog niet om, maar toch laat ik je zo voor de zomervakantie al wat zien! Daarna hoop ik nog veel meer leuks en lekkers te kunnen delen in een blogbericht! Opnieuw een gemêleerd blogbericht, van pluksla tot dahlia`s. De maand juli is echt een drukke maand in de tuin, alles lijkt opeens uit te komen en dat mag ik ook nog allemaal bijhouden, naast werken, soms best pittig. Toch is het ook enorm genieten en ontspannen. Kipjes los laten lopen en aan de slag! Zo nu en dan ontsnapt een kipje en loopt ze achter je aan te keutelen, hihi!

Benieuwd naar de prachtige bloemen in onze tuin?! Lees dan verder,..

Eerst de worteltjes, eigenlijk heb ik ze nog niet geoogst in grote getalen, maar zo nu en dan kon ik het niet laten om een worteltje eruit te trekken en op te smikkelen! Ik ben dol op rauwe worteltjes en de kipjes op het loof, dus..win win situatie! De worteltjes zijn nieuw in de tuin (dacht ik), toch zag ik dat ik al eerder worteltjes gezaaid heb voorgaande jaren. Ik ben alleen vergeten te minderen, dus nu hoop ik op een fijne oogst, maar het staat dus best dicht op elkaar. Wat ik ook ontdekte is dat wortels kunnen doorschieten in bloemen. Of eigenlijk in een soort bloemkool-achtige bloem. Ik wist eerst niet waar de bloem vandaan kwam, totdat ik de steel volgde en ik in de worteltuin terecht kwam. Heel bijzonder.


De Meisjes Zijdehoen doen het zo goed! Op de foto`s zie ik pas hoe erg ze groeien. Begin juli nog zo klein en nu al echte kipjes. Allemaal met hun eigen karakter trekjes. Pip is enorm nieuwsgierig en ondernemend. Daarom heb ik toch voor de zekerheid een kippengaasje gekocht en deze om de tuin gezet. Nog niet bij het schapenhek, maar eigenlijk is dat ook nodig. Wanneer ik in de tuin bezig ben, hoor ik opeens gepiep achter me en loopt ze achter me aan. Hihi..zo schattig! Veertje is rustig en loopt de andere achterna, wel is zij diegene die graag aandacht wil in de vorm van knuffelen. Soms springt ze tegen me aan, of ze zeggen wil, `pak me dan`. Krieltje zit er tussen, gaat d`r eigen gang en doet ook echt wat ze zelf wil. Wat ik het leukste vind is om ze extra snoepjes te geven. Bijvoorbeeld het wortelloof of gedroogde meelwormpjes. Dan rammel ik met het bakje en dan rennen ze naar mij toe, of eigenlijk moet ik zeggen, dan huppelen ze naar mij toe. Zo`n leuk gezicht!


Oja, hierboven rechts in het midden waren ze alle drie ontsnapt uit hun kippentuintje. Het hekje had ik nog open staan en Pip ziet dit dus gelijk. De andere (wanneer Pip maar lang genoeg weg blijft) komen dan vanzelf ook. Ik zat in een stoel daar en dan merk ik toch dat ze echt in de buurt van je willen komen, zo leuk! En ja, de wortelloof hangt ook in hun kippentuintje, dus dat is lekker smikkelen!

Verschillende bloemen zijn uitgekomen, echt opeens! Bij de meeste dacht ik namelijk dat ze niet meer uit zouden komen, maar toch, met het natte weer en de zon komen ze toch nog op! het komkommerkruid steekt zo mooi af met haar blauwe kleur en de oost indische kers, waar ik ijsjes van gemaakt heb. Heel simpel, eerst wat limonade, dit een beetje laten bevriezen, dan een paar bloemetjes erin, water erbij (zodat de limonade vermengt) en dan in de vriezer. Na een paar uur heb je heerlijke en mooi uitziende ijsjes! Lekker smikkelen! Dit kun je ook leuk doen met ijsklontjes! Tip: Gebruik wel eetbare bloemen!


Wist je dat naast rode klaprozen er ook roze bestaan?! Ik wist het niet, tot vorige week! Ik liep in de tuin en zag deze beauty, zo gaaf! Ook de kamille/margrietjes tussen het mais doen het goed. 

De dahlia die ik begin dit jaar stekte is opgekomen. Ik was even bang dat ze niet zo opkomen ivm het stekken. Gelukkig zit ze boordevol knoppen en heb ik de eerste bloemen al mogen bewonderen! Het proces vind ik nog steeds heel bijzonder en zo fijn om vast te leggen. Zo gaaf dat uit zo`n groen knopje, zo`n prachtige paar/roze bloem komt! In het najaar geef ik de stekjes van de dahlia en de witte hortensia weg op mijn insta en ik weet nu al dat ik volgend jaar dv opnieuw ga stekken. Wat is dat leuk om te doen. Ik heb echt de smaak te pakken!


Ik ben benieuwd wat je van de gezellige GroeiBloei van de maand juli vind?! Laat je het me weten in een reactie onder dit blogbericht?! Volgende week hoop ik het blogbericht met de DIY om een vlinderhuisje online te zetten, een super toffe DIY voor in de zomervakantie, dacht ik zo! Bewaar alvast een melkpak, want ja, opnieuw heb ik iets leuks gemaakt met een melkpak! Hihi! 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

 1. Wat gezellig weer. Geniet met je mee zoals je schrijft zie ik het zo voor me. En kipjes zijn leuk en gezellig. Onze kip wilde het liefst op de leuning van de tuinstoel zitten als we buiten zaten. Niet dat we daar altijd even blij mee waren...😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ja, de kipjes zijn echt zo fijn om mee bezig te zijn! Dank voor het compliment, leuk om te lezen! Fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Kippe-dotjes dat zijn het, ik zie het gewoon helemaal voor me hoe ze in het rond scharrelen en even nieuwsgierig bij je aan komen. Ja wie weet valt er wat te smikkelen als het vrouwtje daar zit.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi..inderdaad, altijd even proberen! Ze zijn zo leuk!! Fijn weekend!

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!