vrijdag 20 november 2020

CROCHET: Kersthanger Snowflake & Durable Cosy Fine Faded,..

 


Een poosje geleden kreeg ik met de post een ontzettend grote doos van Durable. Ik had niks besteld, dus wist niet wat het zou zijn. Het was een cadeautje, of.. noem het maar cadeau en ik was nog niet eens jarig! In de doos zat het nieuwe garenlabel van Durable, namelijk de Faded-versie. Een garen met een tie-diy effect. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik me daarbij voor moest stellen, een haakpatroon op de site van Durable, leek m`n fantasie tegemoet te komen. Er zou een kleur verloop in de bol zitten van licht naar donker, tenminste, dat dacht ik, bij het zien van dat patroon. Later kwamen er meer patronen, waar ik dat helemaal niet bij zag. Ik besloot om een bolletje uit te halen, een stukje, om te zien wat voor een garen het nu echt was. Eigenlijk is het garen gemêleerd. Je hebt een bepaalde kleur en in die kleur zit hier een stukje licht en daar een stukje donker, het tie-diy effect. Ik was gelijk helemaal verliefd op de kleur navy en pale peach. Echt mijn favoriete kleurtjes. Ik kon niet meer wachten en ging aan de slag, eigenlijk heel willekeurig. Zonder idee, zonder patroon, ik deed maar wat. Ik nam hiervoor één van m`n lievelingskleuren, de pale peach en haaknaald 3mm. Nadat ik wat geprobeerd had, dacht ik aan een hanger te maken voor het raam. Ik probeerde verder en verder en daar was dan Kersthanger Snowflake

Benieuwd naar het gratis haakpatroon?! Lees dan verder,..

Kersthanger Snowflake is een hanger die je kunt ophangen bijvoorbeeld voor het raam (wat ik o.a. deed) of aan de deur, hang de hanger ergens in of geef de hanger weg. Ik hou ervan om anderen te verrassen en vooral in deze tijd, waar het toch al allemaal anders gaat als anders. Ik haakte een aantal extra, en ik ben er nog mee bezig, om er een kerstkaart van te maken. Ik plak ze op de kaart, schrijf binnenin de kaart wat liefs/leuks/gezelligs en stuur de kaart op. De hanger kan zo van de kaart gehaald worden en opgehangen worden. Naast dat ik het een kersthanger vind, zag ik er ook een sneeuwvlok in. Dit jaar helaas geen wintersport voor ons, daarom maken we het thuis extra gezellig en ja daar hoort een sneeuwvlokje bij. Wie weet dat we in Nederland ook nog sneeuw mogen ontvangen, zou wel heel tof zijn. 

Hou jij van sneeuw?


KERSTHANGER SNOWFLAKE:

Wat heb je nodig:
✄ 1 bol Durable Cosy Fine Faded, Pale Peach(2191)
✄ Haaknaald 3mm
✄ Schaar
✄ Zwart/wit touw

Wat ga je doen:
Haak een magische ring, haak 3 lossen (= stokje), 14 stokjes
Toer 1: Haak *6 lossen, sla een steek over, halve vaste, vaste*, herhaal *-* 4x
Toer 2: Haak 3 halve vasten op de lossenboog, haak *10 lossen, haak een vaste op de middelste lossen van de lossenboog*, herhaal *-* 4x
Toer 3: Haak *10 vasten over de lossenboog*, herhaal *-* 4x
Toer 4: Haak 4 halve vasten, haak een bolletjes steek (5 stokjes), *9 halve vasten, bolletjes steek (5 stokjes)*, herhaal *-* 3x, 5 halve vasten, hecht af.
Knip een stukje touw en haal deze door een opening, maak de bovenkant vast met een knoopje en de kersthanger snowflake is klaar. 


Wil je dit patroon/deze creatie delen op social media? Dan zou ik het leuk vinden als je de volgende # gebruikt,  #kersthangersnowflake ! Ik kom dan zeker kijken!  


Het Durable Cosy Fine Faded garen is heerlijk zacht om mee te haken. Ken je de versie Cosy Fine al? Dit is het zusje (broertje, net hoe je het bekijkt) ervan. In maar liefst 26! kleuren is de keuze reuze. Ik ben zelf niet zo van de felle kleurtjes, houd erg van zachte kleurtjes, niet pastel, maar meer natuurtinten. Ook hiervan zijn er genoeg. Het garen splijt als je een aantal keer met hetzelfde draadje haakt, maar nadat ik één kersthanger snowflake af had, kreeg ik de smaak te pakken en ging het al een stuk beter. Het garen is lekker stevig, zodat het niet trekt/scheef gaat en waardoor de hanger er goed en strak uit komt te zien. Het is een heerlijk project om bijvoorbeeld elke week 2 ervan te haken, begin er nu al mee dan hoef je op het laatst niet zo te haasten als je ze voor kerstkaarten wilt gebruiken.

Ik ben benieuwd wat je van de kersthanger snowflake vind, laat je het me weten in een reactie?! En ook of jij nog kerstkaarten verstuurd of doe je wat anders?

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

10 opmerkingen:

  1. Nou je weet ik ben geen haakwonder, maar dit moet mij toch lukken zo duidelijk omschreven.
    Dank je Verie, fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat denk ik ook, Coby! Heerlijk proberen! Ik heb ook nog een patroontekening als je dat fijn vind, stuur mij dan een e-mail. Je ontvangt deze gratis in je mailbox! Heel veel haakplezier!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Prachtig garen. Die kleurnuances geven het garen net dat beetje extra. Beetje stoer ook. Maar dat is niet helemaal goed te zien via het scherm. Het garen maar eens in het echt bekijken.
    Mooie sneeuwvlok heb je gemaakt. Erg leuk inderdaad op een kaart. Bedankt voor je patroontje.
    Ik maak jaarlijks zelf kerstkaarten om te versturen. Het ideetje voor dit jaar moet nog komen. Maar er is nog wat tijd ... ;-)
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik moet ook eerlijk zeggen dat het me bij bepaalde kleuren tegen valt, het tie-diy effect. Ik ben met nog een project bezig, daar zie je het wel iets beter. Misschien ook omdat deze kleur wat licht is. Wat ik al schreef, gemeleerd zou ook een goed woord zijn. Leuk dat je ook kerstkaarten maakt. Ik vind het echt leuk om een kerstkaart te ontvangen en helemaal als deze zelfgemaakt is! Succes met jouw versie! Fijne avond!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  3. Dat was een leuke verrassing! Mooi gehaakt. Misschien ook eens maken. Ik zoek alleen nog tijd. Bedankt voor het patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker, heel bijzonder dat ik zo`n pakket mocht ontvangen! Dankjewel, het is een heerlijk haakpatroon! Fijne nieuwe week!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  4. Gezellig, de tijd van sterren en sneeuwvlokken haken komt er weer aan. Ik ga dit jaar zeker kerstkaarten versturen. Of ik tijd heb om zelf te maken, weet ik niet. Lieve sneeuwvlok heb je ontworpen!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Leuk dat je ook kerstkaarten verstuurd elk jaar! Het is zo leuk om te doen! Fijne nieuwe week!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  5. De afgelopen jaren maak ik kerstkaarten voor de kerstkaartenactie van Het Nationaal Ouderenfonds, maar dat las je al op mijn blog. ;-) Ik verstuur er altijd nog een paar en daarnaast maak ik in plaats van kerstkaarten ook een aantal kleine cadeautjes die ik afgeef bij of verstuur naar familie en vrienden. Ik blijf het ook leuk vinden om post te ontvangen, maar dit wordt helaas steeds minder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat merk ik ook, maar omdat ik zelf super blij word van ontvangen post, probeer ik het vol te houden! Hihi..ja ik las het, heel mooi gebaar!

      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!