vrijdag 13 november 2020

DIY: Seizoensboom maken,..


Deze DIY stond al een heel poosje op m`n wensenlijstje. Het bord verfde ik gelijk mee toen ik nog bezig was met het creatieve kamertje. Reken maar uit, dat is inderdaad een behoorlijk eind geleden. Hihi. Ik wist steeds niet helemaal hoe ik de boom op het bord zou maken. Op een sombere woensdag bedacht ik dat het leuk zou zijn om een lichtsnoer om te haken. De hele dag was ik ermee bezig en het werd me toch mooi en leuk. Ik werd helemaal enthousiast. Het lichtsnoer wilde ik fotograferen voor op m`n Insta en nadat ik het lichtsnoer gezellig neergelegd had (dichtbij het bord) zag ik er een boom in. Gelijk proberen natuurlijk en ja, dat moest het worden. Zo had ik het in gedachten. De volgende dag aan de slag. Het lichtsnoer heb ik met lijm op het bord vastgemaakt. Eerst dacht ik om een soort van kerstboom model te maken, maar omdat ik de boom wil gebruiken voor alle seizoenen is dat niet handig. Vandaar dat de boom een gezellig model gekregen heeft. Ik heb al 1001 ideeën om frutseltjes te haken voor in de boom voor elk seizoen. Voor nu heb ik er de bloemenslinger in gehangen. Deze slinger haakte ik voor de Terdege zomerfair waar ik m`n eerste workshop mocht geven. 

Benieuwd hoe je deze gezellige seizoensboom maakt?! Lees dan verder,..

SEIZOENSBOOM MAKEN:
Wat heb je nodig:
✄ Hout (60x80xm) ✄ Verf  ✄ Kwast  ✄ Afplaktape  
✄ Lichtsnoer (1m) ✄ Garen  ✄ Haaknaald 3,5mm  ✄ Schaar  ✄ Lijm 

Aan de slag:
STAP 1: Plak het hout af met een stuk afplaktape. STAP 2: Verf met de kwast eerst de donkerste kleur op de onderzijde van het bord, haal de afplaktape eraf en laat drogen. Zodra de onderzijde droog is, plak met afplaktape de andere zijde af en verf met de lichtere kleur de bovenzijde, laat drogen. STAP 3: Neem het lichtsnoer, de haaknaald en het garen. Haak een magische ring, en haak daarin 5 vasten. Haak ongeveer 5 toeren, neem het eerste lampje van de lichtsnoer en druk deze (zachtjes) door de opening van de magische ring. Haak zo verder totdat je bij het volgende lampje ben. Daar leg je het lampje naast het werk en haak je over het lampje heen. LET OP! Je houd 5 vasten, haak zo helemaal tot het laatste lampje, hecht af. STAP 4: Leg de gehaakte lichtsnoer op het bord en bekijk hoe jij de boom wilt hebben, in welke vorm. Neem de lijm erbij en lijm de boom op het bord vast, laat drogen. STAP 5: Zodra de boom goed gedroogd is, zet je het bord omhoog, zodat je kunt zien waar je evntueel nog bij kunt lijmen. Zet de lampjes aan en hang eventueel gezellige items in de boom. Ik heb een bloemenslinger erin gehangen. Dit is een gratis haakpatroon die je kunt bestellen in m`n Blogshop, Studio Vestywo

Ik vind de seizoensboom echt geweldig leuk om te maken! Vooral de lichtjes maken het zo gezellig. Gelijk een tip, maak nog zo`n gezellig lichtsnoer en leg deze gezellig ergens neer in huis. Het staat zo sfeervol en warm. 


En ja, ik denk gelijk al verder, want als `juf` is deze seizoensboom natuurlijk super leuk! Ik zou de kinderen in de klas leuke dingen laten verzinnen en ze in de boom laten ophangen. Wel een tip, maak dan een seizoensboom die groter is en gebruik daarvoor een lichtsnoer van 2 a 3 meter. Bijvoorbeeld op de deur, wat zal dat gezellig staan! Welke ideeën komen bij jou gelijk naar boven? Laat ze achter in een reactie, zo kan je anderen ook inspireren!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

  1. Wat een superidee heb je weer echt zo leuk! Ben heel benieuwd wat er in jouw boom komt te hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Heerlijk om zo te fröbelen en opeens het idee te hebben! Ik heb al wel wat idee`tjes, maar voor nu laat ik de bloemenslinger erin hangen. Vanmorgen nog aangehad, staat zo sfeervol! Fijn weekend!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Gezellige boom zo! Heel leuk gemaakt.
    Een item dat ieder seizoen mee verandert, is zo leuk in huis. Wij hebben een raamwerk van kippengaas en houten latten waarop en waarbij de tijd van het jaar zichtbaar is in de huiskamer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat super leuk. Grappig ook dat je benoemd, aangezien ik vanmorgen op Pinterest net zoiets voorbij zag komen, waarbij ik dacht: 'dat is leuk als adventskalender'. Zo leuk! Dankjewel, een heerlijk project! Fijn weekend!

      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!