vrijdag 6 september 2019

DIY: Creatieve kamertje krijgt een make-over,..


In de zomervakantie heb ik me toch een tof project opgepakt. Al een poosje zat ik te dubben of ik het creatieve kamertje / studeerplek zou gaan aanpakken. We wonen nu ruim zeven jaar in ons huisje en aan dit kamertje hadden we niet zo veel gedaan. Ik ergerde me heel erg aan de geelachtige kleur die op de plinten, latjes en deuren zaten en moest daar echt doorheen kijken. Ik vond het eigenlijk een veel te groot project om aan te pakken, maar Manlief stimuleerde me om het echt te doen, fijn een eigen plekje voor jezelf helemaal in jou smaak, zei hij en ja, dat was wel waar ik aan toe was. Echt een mooi gestyled eigen plekje, waar ik zowel creatief bezig kan zijn als kan studeren. Heerlijk leek me dat! Dus, je raad vast wat ik in de zomervakantie gedaan heb? Hihi! Ik pakte het creatieve kamertje aan, groots, van boven tot onder en het is me toch opgeknapt. Ik laat je in dit blogbericht het opknappen van het creatieve kamertje zien, hoe ik te werk ging met verschillende kleuren, hoe ik tot de kleurkeuze kwam enz. Ik vind het heel spannend om de `before` foto`s te delen van het creatieve kamertje, maar om een goed beeld te krijgen hoe het was doe ik dit toch, hihi! 
Nadat Manlief me overhaalde om toch echt een eigen kamertje te gaan realiseren wilde ik een moodboard maken. Op Pinterest maakte ik een bord aan (hieronder te zien) die ik de naam gaf `Moodboard Werkplek`. Ik wist één kleur die het sowieso ging worden en dat raad je vast wel; WIT. Dit geeft rust en ruimte en dat heb ik, vooral met studeren, heel erg nodig. Ook voor de fotografie, die ik nu helemaal op dit kamertje wil gaan uitwerken, is wit een super fijne basis kleur. Naast wit wilde ik een contrastkleur kiezen die moois matcht. Vorig jaar was de kleur Spiced Honey van Flexa de kleur van het jaar 2019 en ik heb daar iets mee gepimpt (klik hier voor het blogbericht: Spiced Honey). Deze kleur kwam in het moodboard terug of ik daar ook wat mee gedaan heb? Naast Spiced Honey heb ik al jaren de kleur donkerblauw in gedachten. Zoals je vast wel weet is dit echt mijn lievelingskleur, maar voor in huis ben ik daar best teruggetrokken in. Je hebt namelijk niet zoveel accessoires in deze kleur. Heb ik deze kleur gebruikt? 
Delfts-blauwe bordjes, ik ben er dol op (Manlief iets minder, hihi)! Ik dacht gelijk, jahaa, nu kan ik een heuse bordenwand maken met m`n Delfts-blauwe bordjes. Ik heb er niet veel, maar dat kan nog komen, dacht ik zo. Het bureau met tegeltjes is, nadat het blogbericht bij Tanja online kwam, mijn favoriet. Ik zag en was verkocht, dit wilde ik ooit ook. Hihi, zou ik dit gaan maken? Verder staan er nog wat DIY`s in het moodboard en je ziet veel plantjes voorbij komen. Plantjes ben ik dol op, dus deze mogen zeker niet ontbreken op m`n creatieve kamertje.
Ik ben benieuwd wat je van m`n moodboard vind en of je ook wel eens een moodboard maakt voordat je aan de slag gaat?!


Nou, daar gaan we, het (voor mij) spannendste gedeelte van het blogbericht! Hou je vast, hihi, hier komen de `before` foto`s hoe het kamertje er eerst uit zag voordat ik de make-over gaf. De rieten lampenkap heeft er zo lang gehangen dat we de kap geeneens los kregen van de lamp zelf, oeps. Manlief heeft hem d`r maar helemaal afgehaald en gaat er een nieuw systeem opzetten, want ook weer mooier is, want ook dit systeem was voor-oorlogs! Hihi.. en ik kan je vertellen, daarvoor in de plaats komt echt iets heel tofs. Wat je ook ziet op de foto zijn de leidingen die zichtbaar door ons huis heen lopen. Niet mooi, maar om zomaar `even` leidingen om te gaan leggen vond ik iets wat te gek, deze heb ik gepimpt, zie verderop in het blogbericht!


Ik denk dat je het geelachtige kleurtje het beste op de foto hierboven links kunt zien, echt créme/geelachtig, niet meer echt van deze tijd, vind je wel?!

Na een moodboard maken mocht ik kleurtjes kiezen voor op het creatieve kamertje. Moeilijk leek me dat niet, ik wilde wit en donkerblauw. Hihi, dat heb ik geweten, want welke kleur wit kies je en welke kleur donkerblauw is ook echt de kleur die ik in gedachten had. Oeps, ik kreeg gelukkig fijne hulp van Flexa. Bij Flexa hebben ze de kleurtesters. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat de kleur die je uitgekozen heb de verkeerde kleur is. Je krijgt de testers thuis gestuurd en je kan ze gelijk op de muur testen, maar ik testen ze op een wit papier. Ik koos van de kleur wit, twee verschillende tinten die me heel mooi leken en van de kleur donkerblauw idem dito. Ik koos voor de kleur wit Fresh Linen en Magnolia Spring en voor donkerblauw Gelders Blauw en Royal Blue. Op IG plaatste ik een storie met deze twee kleurtjes om te zien welke de volgers dachten welke ik zou gaan gebruiken. Voor de kleur wit koos 80% Magnolia spring en 20% Fresh Linen. Voor donkerblauw koos 50% Royal Blue en 50% Gelders Blauw. Ik vind dit zo leuk om te zien. Welke kleur denk jij dat ik gekozen heb?!


Nadat ik flink geschuurd had, brr..wat een vies klusje is dat! Hierdoor had ik zelfs m`n eerste grijze haren te pakken, hihi. En daarna geplamuurd, jaja, ik wilde het allemaal zelf doen en weer geschuurd, mocht ik dan eindelijk aan de gang met verven. Ik koos voor de kleur Fresh Linen. Weetje nog dat ik naar de Bloggersdag van Flexa geweest ben (klik hier voor het blogbericht: Flexa Bloggersdag). Ik zag daar de kleur Fresh Linen en ik vond dat direct een prachtige witte kleur, zo fris, wat de naam al zegt en het is ook echt heel fris wit. Ik gebruikte de Creation muurverf en dit is een heerlijk dikke verf die goed vast op de muur zit en weinig zuigt, vind ik! Het dekt prefect mooi! Nadat ik alle muren, inclusief plinten, latjes en deuren geverfd had leek het wel of ik een tandarts-praktijk zou gaan openen aan huis, hihi! Ik gebruikte trouwens voor de latjes, plinten en deuren andere verf, hiervoor gebruikte ik de Creation Lak extra mat in dezelfde kleur als de muren, zodat het één geheel zou worden en dat is het!


Om een contractkleur te gebruiken wilde ik tegenover de witte muren iets wat afstak, nou en deze kleur doet dat zeker, Royal Blue is het geworden. Echt een prachtige diep donkerblauwe kleur en ik word er zo blij van! In eerste instantie had ik Gelders Blauw gekozen, helemaal niet raar dus dat het fifty-fifty was met de stemmen op IG. Ook dat vind ik een mooie kleur, alleen ik zocht echt donkerblauw en ik vond de kleur Gelder Blauw iets te licht. Bij het openen van de deksel van de pot met verf wist ik het gelijk, dit is de juiste kleur! Wauw! Ik maakte een lambrisering op de muur van 1,20m vanaf de vloer. Met een centimeter meet ik steeds vanaf de vloer 1,20m op en zetten met een potlood een streepje. Ik plakte de streepjes af met af-plak-tape, wat ik ook mee nam waren de leidingen. Ik wilde proberen of dit lukte, zelfde hoogte, zelfde kleur. Dus, ook deze plakte ik af met af-plak-tape. Ik verfde de rand van de af-plak-tape eerst af met Fresh Linen muurverf, want anders zou het geen strakke lijn worden (gezien bij EigenHuis&Tuin), dit deed ik net zo langs alle randen. Daarna met de kwast de randen Royal Blue geverfd, hiervoor moest ik wel even wachten tot de Fresh Linen verf droog was. Ik vond het een beetje spannend of het dan effect had, maar het is helemaal goed gekomen. Nadat ik de randen met de kwast geverfd had, nam ik de roller erbij en rolde ik de Royal Blue verf over de muur en bij elke roller werd ik blijder en blijder! Wat een super tof effect en wat een prachtige kleur!

(Bij Fresh Linen deed ik precies hetzelfde als hierboven beschreven, eerst de randen met de kwast, daarna de binnenzijde met een roller.)

En het eindresultaat mag gezien worden, ik ben happy!!


Zoals je kunt zien is alles heerlijk fris wit geworden en heb ik aan één zijde de kleur donkerblauw toegepast. Deze kleur komt aan de kant waar het bureau staat nog terug, maar dat laat ik je in een ander blogbericht zien. Stap voor stap neem ik je mee en laat ik steeds een stukje zien van dit creatieve kamertje!

Ik ben zo blij met het eindresultaat! Het is helemaal geworden hoe ik het in m`n hoofd had en de styling zit ook al in m`n hoofd, maar ja, de studie moet ook haar aandacht. Ook hierin stap voor stap steeds weer iets aanpakken, maar de grootste klus is geklaard! Ik ben blij!

Vind je het leuk om te zien hoe ik echt te werk ging, bekijk dan m`n vlog op m`n youtube-kanaal. Klik hier: VLOG #9 Creatief kamertje krijgt make-over en laat gerust een reactie achter!

En ben je, net als ik, benieuwd naar de kleur van het jaar 2020? Kom dan dinsdag, 10 september om 11.00u. naar IG en bekijk live mee op het account van Flexa welke kleur het gaat worden! Ik ben reuze benieuwd, jij ook?!

Ik ben benieuwd wat je van m`n creatieve kamertje vind geworden en als je vragen hebt over de verf of hoe ik te werk ging, stel ze gerust, hopelijk kan ik je antwoord geven, hihi!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

flexa.nl
Dit blogbericht is deels gesponsord door Flexa.nl.

6 opmerkingen:

 1. Goeiemorgen Verie, oh wat ben je weer heerlijk bezig geweest. Wat een mooi diep blauwe kleur, i love it!
  Ben benieuwd hoe je het verder ingericht hebt? Lekker bezig meis X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je super lieve berichtje, Coby! Word ik blij van zo op de vroege morgen! :) Prachtige kleur hé?! In het echt nog mooier, hihi! Ik ben er ook zo blij mee! Ik ben zelf ook heel benieuwd, een aantal items moet nog gekocht worden, dus dat wordt binnenkort kringloop-shoppen denk ik! Fijne zaterdag! Liefs, Verie

   Verwijderen
 2. Wauw Verie, wat is het mooi geworden, idd echt jouw kleur! En stoer dat je dit zelf allemaal hebt gedaan. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, Anita en bedankt voor je complimenten! Fijne zaterdag! Liefs, Verie

   Verwijderen
 3. Heel mooi!
  Deze kleuren zou ik ook kunnen kiezen. I love blue :-)
  Veel plezier en succes verder. Ben benieuwd ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, Ilse! Binnenkort nog meer moois in deze tinten! Fijne zaterdag. Liefs, Verie

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!