woensdag 6 mei 2020

DIY: Potjes drippen met Flexa kleurtesters,..


In het vorige blogbericht schreef ik het al, DIYen met Flexa kleurtesters. Dit idee heb ik gezien op het Bloggersevent van Flexa. Verschillende potten met planten erin waren gedript en bij navraag bleek het een super simpele DIY te zijn. Ik wilde dit heel graag ook eens proberen, en nu ik zo lekker in de verf-mood zat begon ik aan m`n drip-avontuur. En dat is me toch leuk! Het eerste drip-potje ging niet zo lekker, maar het lukte me steeds beter en ik heb dan ook maar liefst 7! potjes gedript en dat worden er denk ik ook nog wel meer. Hihi! Nadat ik m`n drip-avontuur deelde via whatsapp met m`n Mams, die gelijk enthousiast reageerde of de potjes voor haar waren, hihi, dacht ik; `HΓ©, een leuk Moederdag-cadeautje`. Dus..heb je nog geen idee wat je je Mams wilt geven, deze DIY vind ze vast heel leuk om te krijgen!

Kom,..we gaan aan de slag!




Wat heb je nodig:
- Kleurtesters in kleur na wens (`k gebruikte de kleuren Bakery Brown en Royal Blue) - Terracotta potjes - Liefde

Wat ga je doen:
- Verf met de kleurtester een terracotta potje in jouw gekozen kleurtje.
- Laat de verf drogen (`k heb m`n drip-avontuur buiten uitgevoerd, zodat ik niet zo lang hoefde te wachten!).
- Neem een kleurtester met een contrast-kleur en haal het rolletje uit het houdertje (zie foto hieronder).
- Hou de kleurtester net iets boven de rand van het geverfde potje en laat de verf uit de opening druppen, beweeg mee met de drup, zodat de drup wat langer wordt (te zien in de DIY-video). 
- Sluit het rolletje weer in de houder en verf een klein randje langs de boven- en binnenzijkant van het potje.
(Het drippen is lastig te beschrijven, daarom maakte ik ook een DIY-video waarin je goed kunt zien hoe je de drip aanbrengt op het potje!)


Hieronder kun je de DIY-video bewonderen om daarna fijn zelf aan de slag te gaan!


Ik ben benieuwd wat je van de DIY vind en of je ook een drip-avontuur aangaat?! Laat je het me weten in een reactie? Ik wens je een fijne Moederdag, ondanks dat ik het zelf een super moeilijke dag vind omdat ik zelf geen moeder ben, ben ik blij dat ik 2 lieve moeders mag kennen in m`n leven! Ik begrijp als je deze dag liever over wilt slaan als je geen moeder bent of geen moeder meer hebt, maar misschien mag ik je vragen om dan het drip-avontuur aan te gaan voor jezelf! Want ook jij verdiend een prachtig gedript potje met een mooi plantje/bloemetje erin! Heel veel sterkte en liefde voor diegene die het nodig hebben!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige ideeen heb je toch altijd, echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Coby! Deze keer heb ik dit idee gezien bij het Bloggersevent van Flexa! Maar ik heb het wel zelf uitgewerkt, hihi! Tof zijn ze hΓ©?!

      Fijne dag!
      Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Wat een super leuk idee! Helaas overleven plantjes het niet zo vaak bij mij (oeps), maar het is ook leuk als pennenbakje ofzo. Duidelijk filmpje ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en ja, tof idee om de potjes als pennenbakje te gebruiken! Heel veel DIY-plezier!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  3. Een superleuk idee om met deze testers woonaccessoires te pimpen! Lijkt me ook een stuk handiger dan met een potje verf en een kwast.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, je bent echt zo klaar en het heeft zo'n leuk eindresultaat! Dankjewel voor het compiment!

      Fijne dag nog!
      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!