woensdag 28 augustus 2024

Natuur- Avontuur: Wandelen bij Heidestein in Zeist,..


Een jaar geleden wandelden ik samen met m`n Mams een rondje bij Heidestein in Zeist. Het was een warme dag, gelukkig boden de vele bomen bescherming tegen de zon en was het zo goed te doen. We wandelden over bruggetjes, langs vennetjes, waar het water zo helder was dat je de kikkers kon zien zwemmen. En hup, daar zat opeens een kikker op een boomstronk die ons ook nog een mooi concert gaf. We wandelden verder en kwamen over de heide die dieppaars in kleur stond, zo genieten. Heide geeft voor mij echt een blijheid, de kleur, een klein kijkje naar de herfst. Bij de heide vlogen vele bijtjes heen en weer, echt een feestje om te wandelen. We picknickte op een opstappunt, genoten nogmaals van een stukje heide en keerde opgeladen terug naar huis. 

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

We parkeerden onze auto in een aangrenzende straat en wandelden vervolgens naar het startpunt. Daar volgden we de pijltjes die ons een heerlijke route zou laten zien. Al snel stond ik al met `ahhh` en `ohhh` bij de waterkant. Werkelijk waar, het leek wel op je in het buitenland was, uitzicht op een groen/blauw watertje en zo helder dat je de kikkers en vissen ziet zwemmen. De bomen stonden allemaal helemaal in het groen, een magische beeld. Zo wonderlijk schoon is de natuur. We wandelden verder een hoge trap op, waar je prachtig uitzicht hebt over het bos en het water. Je wandelt door poortjes, onder tunneltjes, over bruggetjes, het is zo leuk.


Ook voor kinderen is dit een super leuke wandeling. Bij een aantal bomen staan naambordjes met de naam van de bomen. Zelf vind ik dit al reuze interessant, voor kinderen lijkt me dit ook erg leuk om zo nog meer over bomen te weten te komen. 

Al snel kwamen we bij een open stuk, een dieppaarse zee kwam ons tegemoet. De heide stond in bloei en hoe?! Zo genieten. De bijtjes vlogen af en aan, we wandelende over een bruggetje en kwamen bij een vennetje. Dit water was zo helder dat je tot de bodem kon kijken, nu was het ook niet super diep, maar toch. Een paar kikkers sprongen uit het water en gaven ons een concert. 


Voor ons heel dichtbij, maar we waren er allebei nog niet eerder geweest. Echt genieten, niet alleen als de heide in bloei staat, want in de herfst en winter lijkt me dit ook een prachtig stukje natuurgebied. Ik ben benieuwd of jij ook rondje Heidestein gaat wandelen of al eens gedaan hebt?! Laat je het weten in een reactie?!


Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achter laat!