vrijdag 30 augustus 2024

DIY: Regenlaarsjes borduren met bloemen,..


In de zomervakantie maakte ik nog een super tof borduur-project. Vorig jaar zomer borduurde ik de prachtige tas van Sjef du jardin en dat smaakte naar meer. Ik wilde nog iets borduren en opeens wist ik het, als het goed is stonden er nog oude regenlaarsjes in de kast die ik niet weg wilde doen, omdat ze zo leuk zijn. Donkerblauw, m`n lievelingskleur en nog prima te dragen. Ik poetste ze op, haalde de geborduurde tas te voorschijn voor inspiratie en ging aan de slag. Ik tekende met potlood de bloemen op het elastiek (de ruimte die tussen het rubber zit) van de laarsjes. Ik kon nergens m`n borduurgaren meer vinden tussen de verhuisdozen, dus haalde ik wat mooie borduurstrengen bij de plaatselijke crea-winkel in twee kleuren groen en ivoorwit. Met een eenvoudige steek en het fransje knopje ging ik aan de borduursel en het is me toch leuk geworden. Ik ben er helemaal verliefd op. M`n eigen geborduurde regenlaarsjes, of.. wat manlief zei; `je eigen tuinlaarsjes` en dat vind ik een beter idee. Ik ga ze gebruiken in de tuin, helemaal toepasselijk. Je ziet me vast wel een keer met deze tuinlaarsjes paraderen op de feed van Moestuinbloemenmeisje. 

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

Wil je ook aan de slag met dit super toffe borduur-idee. Dan heb je weinig nodig om dit te realiseren. Oftewel, je moet wel enige borduurskils hebben en geduld, maar dat komt vast goed.

Benodigdheden:
✄ Regenlaarsjes (Intratuin)  ✄ Borduurnaald (scherpe punt)  ✄ Borduurgaren (Mouliné: Blanc, 3362, 3053)  ✄ Schaar  ✄ Potlood

Aan de slag:
✄ Teken met potlood bloemen op het elastiek van de regenlaarsjes. Ik deed dit alleen op de buitenste zijde van de regenlaarsjes. (Wanneer je het geborduurd hebt, zie je het potloodstreepje niet meer, doe dit dus niet te dik).
✄ Neem een stukje borduurgaren en de naald en borduur in gewenste kleur de bloemen op het elastiek.
✄ Hecht af. (Ik heb er geen extra stof achter genaaid om het borduursel te beschermen, dit kan natuurlijk wel.)


Voor de foto op m`n Moestuinbloemenmeisje feed wilde ik er uiteraard bloemetjes in, ik blijf dat gezellige plaatjes vinden. Ik tekende er een paar vlindertjes bij in de kleuren van m`n feed, helemaal leuk. Ik ben benieuwd wat je van de tuinlaarsjes vind en of je ook aan de slag gaan met borduren op regenlaarsjes?! Laat het me weten door een reactie achter te laten of stuur me een foto van jouw creatie! Als je de regenlaarsjes maakt en op social media deelt, zou je dan de #gezelligegeborduurdelaarsjes willen gebruiken, dan kunnen we geïnspireerd worden! 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

  1. Wat een superleuk idee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Het is zo leuk om te doen en het resultaat is ook nog eens origineel!

      Verwijderen
  2. Wat een leuk ide en de uitvoering is helemaal top!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, zo leuk om te horen! Ik ben er ook zo happy mee. Nu moet ik ze alleen nog aantrekken (vind ik nog even sunde, hihi).

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!