vrijdag 19 juli 2024

BoekReview: Bloemen Haken van A La Sascha,..


Heb je het nieuwe haakboek al voorbij zien komen in haakland?! Het prachtige boek `Bloemen Haken` van A la Sascha is verschenen en echt, wat is dit een tof boek. Van uitgeverij Kosmos mocht ik over dit haakboek een review schrijven, daarom stuurde ze mij het e-book toe via de e-mail. Helemaal enthousiast begon ik erin en deed vervolgens het boek niet meer dicht. Alle andere haakprojecten verdwenen in een hoekje en ik begon aan de eerste bloemen. Het zijn de margrieten geworden, zoals je op de foto`s kunt bewonderen. Met de grote boodschappen nam ik gelijk lange satéprikkers mee, maar deze heb ik helemaal niet gebruikt, ijzerdraad moest het worden, heerlijk buigzaam. Ik ben echt enthousiast door dit boek, zo gedetailleerd beschreven en uitgewerkt, petje af.

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

Het boek ontving ik dus van uitgevrij Kosmos als e-book. Ik had nog niet eerder een e-book in handen gehad, dus wist niet zo goed of ik dit wel leuk vond. Om heel eerlijk te zijn ben ik toch meer van een boek ruiken, voelen, er in kunnen bladeren om het zo van dichtbij te kunnen bewonderen. Toch had het ook weer iets, ik had het namelijk altijd bij mij en was ik ergens hup, `k haalde m`n telefoon tevoorschijn en bewonderde het boek en het haakpatroon om vervolgens verder te kunnen haken aan de bloemetjes. Ideaal, want om nou een heel haakboek mee te nemen, dat vind ik een beetje te gek. 


Al snel zag ik m`n favoriete bloemen in het boek, de margrieten, eucalyptus, gerbera en roos wil ik graag gaan maken. Ook in deze volgorde, zodat ze van makkelijk naar moeilijk gaan. Dit staat goed aangegeven in het boek met stipjes, voorbeeld de margriet heeft een moeilijkheidsgraad van 1 en de roos van 3. De moeilijkheidsgraad gaat tot 5. Heel duidelijk zijn de stap voor stap foto`s, zodat je precies kunt zien hoe je te werk gaat. Als je het dan even niet helemaal begrijpt, neem je de stap voor stap foto`s erbij en kun je zo verder aan de slag. De foto`s zijn heel duidelijk, ook de andere foto`s uit het boek zijn prachtig. De bloemen zijn goed uitgelicht en komen helemaal tot hun recht. Wat ik al eerder schreef, ze zijn zo in detail uitgewerkt. Complimenten voor Sascha! De haakpatronen zijn zowel in tekst als in tekening, zo kun je zelf kiezen wat voor jou het beste werkt. Zelf gebruik ik ze vaak bij elkaar, ik start met de tekst, kom ik er niet helemaal uit, bekijk ik de tekening, dan begrijp ik het vaak helemaal en haak ik verder op de tekening. Ik vind het van toegevoegde waarde dat de tekeningen erbij zitten. Ik ben een beelddenker, dus bij een tekening begrijp ik vaak gelijk wat de bedoeling is van het haakpatroon. Voor het garen wordt geadviseerd om dun garen te gebruiken en een kleine haaknaald. Ik ben in m`n garenbox gedoken en heb eruit gehaald wat ik mooi vond en daarbij een haaknaald gekozen. Ik maak bloemen van restjes garen, hihi. Ik gebruikte voor de margrieten Durable Cosy Extra Fine in de kleur babyblauw en ivory. Een restje groen waar ik geen labeltje meer van had. In het boek staat beschreven om het steeltje vast te lijmen, nu zijn lijm en ik geen goede match, dat wordt één grote kliederboel. Dit schoof ik aan de kant en probeerde het op een andere manier met succes. Ik stak het ijzerdraadje in het hart van de bloem aan de onderzijde, boog deze 2 slagen mee en maakte hem vast door het stukje garen te gebruiken die je over hebt van het hart haken en een nieuw stuk garen voor de steel. De bloemen zitten heel stevig op de steel en doordat de steel van ijzerdraad is zijn ze super buigzaam wat tot echte bloemen 

Ik ben zo enthousiast over dit boek. Ken jij het boek al, zoja, welke bloem ben jij aan het haken?
Ik ga weer heerlijk verder met bloemen haken, de eucalyptus is aan de beurt.

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

6 opmerkingen:

  1. Prachtig deze vaas met bloemen!
    Heb het boek voorbij zien komen en ook al verschillende gehaakte bloemen gezien.
    Jouw bloemen zijn in mijn favoriete kleur. Heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor het compliment en ja, `k wil graag een boeket met kleuren die terug komen in huis strakjes. Het is zo`n tof boek, wanneer je het in handen hebt wil je alles er wel uit maken! :) Fijne dag nog en een goede zondag!

      Verwijderen
  2. Och, je margrietjes in het blauw zijn heel mooi. Ik heb een 7 tal bloemen uit het boek getest, dus ik ben ook fan. Mijn eerste roze margrietjes, een verzoek voor een roze boeket voor de oudste, zijn ook gehaakt ondertussen. Ik maak nu enkele anjers, in roze tinten.
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw, wat gaaf dat je testhaakster mocht zijn voor Sascha! Alle bloemen zijn prachtig en zo gedetailleerd, echt heel knap gemaakt. De anjers zijn ook gaaf, heel benieuwd naar jouw boeket (`k ga zo even gluren op je Insta). Dank voor het compliment en een fijne nog en een goede zondag!

      Verwijderen
  3. Wat een mooi boek lijkt me dat! Ik hou heel veel van bloemen en van haken en mijn vakantie is net begonnen, dus denk ik dat ik dit boek ga kopen. Bedankt voor de tip! En wat een goed idee, dat ijzerdraad als steel!🌸🌿 Haak ze en groetjes van Marjet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat leuk, Marjet! Dank dat ik je mocht inspireren. Je gaat er vast geen spijt van krijgen, een heerlijk vakantieproject, lijkt me! Er staan veel verschillende bloemen in, er zitten er vast een aantal tussen waar je gelijk verliefd op wordt. Heel fijne vakantie en een goede zondag alvast!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!