vrijdag 3 november 2023

Natuur- Avontuur: Klompenpad Termatenpad in Woudenberg,..


Op een heerlijke mistige ochtend wandelde ik een stukje van het Klompenpad Termatenpad in Woudenberg. Een heerlijk ommetje in de buurt en ik ging op missie. Op Insta zag ik al wat rood met witte paddenstoelen voorbij komen, maar ik had ze zelf nog niet gezien. Wel heel veel inktzwammen en eekhoorntjesbrood. Vol goede moed ging ik aan de wandel en echt serieus, nadat ik het eerste pad insloeg stonden ze daar te shinen. De vliegenzwammen, oftewel rood met witte paddenstoelen, voor mij de cadeautjes in het bos. Ik genoot, ook van de mist die de wereld zo heerlijk klein maakt, van het gladde water waarin de bomen weerspiegeld werden terwijl ik bovenop het dijkje nog meer cadeautjes zag. Ook de grote parasolzwam kwam ik tegen en die doet z`n naam eer aan, want wauw, wat waren ze hoog en groot. Zo statig. Prachtig om te zien. 

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

Ik wandelde een stukje van het Termatenpad vanuit huis en zag ze gelijk al staan, prachtige exemplaren van paddenstoelen. Ik had geluk, want op deze wandelroute staan er zoveel. Mijn missie was dus al snel geslaagd. Hieronder zie je de grote parasolzwam staan. Dit is nog een kleintje in vergelijking met wat ik gezien heb. Toch vind ik stiekem deze qua kleur mooier als de vliegenzwam, maar in de herfst heb ik de vliegenzwam, de cadeautjes in het bos nodig voor een beetje kleur, een feeststemming.


Doordat het zo mistig was lag er overal op en aan waterdruppels en dat voelde ik ook zo nu en dan. Er kwam dan een zuchtje wind langs en hup, de regendruppels vielen van de bladeren op de grond. In het bos hoor je de druppels ook vallen. Soms een wat lastig geluid omdat ik steeds dacht dat er een ree of iets liep, maar die lieten zich niet zien. Die zaten vast heerlijk bij de kachel in hun warme holletjes. Omdat ik wist dat het wat glibberig en nat zou zijn op het pad trok ik m`n favoriete regenlaarzen aan. Deze kocht ik vorig jaar met een gekregen cadeaubon, dus een cadeautje voor mezelf, zo leuk. Omdat ze aan de bovenzijde wat openstonden hield het mij tegen om ze met een wandeling aan te trekken. Ik hoorde steeds dat geklepper en dat vond ik niet fijn. Ik bestelde beenwarmers en het was opgelost. Het zit en heerlijk warm aan m`n benen en het geklepper is gedempt door de beenwarmers die de opening opvullen. Ideaal en het staat ook nog eens heel leuk, vind ik.


Een walhalla was het langs de rand van het bos op mosgrond, allemaal rood met witte stippen paddenstoelen en zoals je op de foto`s ziet, het lijkt toch net een feest?! De kleur rood spat uit de grond, ze zijn ook echt heel mooi en schattig. Van die kleine ronde mutsjes met hier en daar een wit stipje. Het was dat ik al paddenstoelen gemaakt had, maar ik kreeg me toch zin om thuis te gaan zelfmaken met iets van paddenstoelen. Dat is wat een wandeling mij geeft, energie om te gaan zelfmaken. Met een wandeling zie ik van alles en terwijl ik dat bewonder komen de ideeΓ«n vanzelf. 


Een heerlijke wandeling op m`n vrije dag. Ik ben benieuwd of jij ook wel eens het Klompenpad Termatenpad hebt gewandeld of dat je dat nu van plan bent?! Laat je het me weten in een reactie?!


Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achter laat!