vrijdag 27 oktober 2023

Natuur- Avontuur: Boswachterspad Stulp in Lage Vuurche,..


Samen met Manlief wandelde ik het Boswachterspad Stulp in Lage Vuurche. Een wandelpad langs de heide, door de bossen en met uitzicht over het Pluismeer waar de ochtenddauw goed zichtbaar was. We waren heerlijk op tijd gegaan waardoor het bos echt nog moest ontwaken. We volgde de witte bordjes en zagen op de heide in de verte een kudde koeien wandelen. De zon kwam door en het gaf de bomen een goudgele glans. Op de terugweg vloog er steeds een roodborstje met ons mee die even neerstreek op een bewegwijzering paaltje, zo bijzonder.

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

We starten de wandeling op de parkeerplaats bij Recreatieterrein Drakensteyn waar ook restaurant `Buiten in de kuil` zit en waar je heerlijk kunt genieten van lekkernijen. We waren te vroeg, dus deze was nog niet open, maar zeker een aanrader wanneer je heerlijk gewandeld hebt om even neer te strijken bij dit restaurant.  We bekeken de plattegrond en zochten naar ons eerste herkenning paaltje om de wandelroute te vervolgen. Die zag ik niet staan, dus bekeek ik de wandelroute online om te zien waar we heen moesten wandelen. We gingen op weg met zo nu en dan prachtige zonneharpen tussen de bomen. 


We wandelde over super smalle paadjes en kwamen uit op de heide. Een groot vlak, of nee, heuvelachtige omgeving waar kinderen heerlijk kunnen spelen in het zand. Er staan genoeg picknickbankjes om fijn te genieten van het uitzicht. Wij zagen in de verte iets staan en ik zoomde goed in met de camera, we dachten koeien te spotten, maar wie weet was het wel familie Ree die op avontuur was. We wandelde verder over korte vlonderpaden, wel heel leuk dat er zoveel aandacht besteed is aan dit wandelpad en kwamen uit bij het Pluismeer. Twee jaar terug heb ik hier ook gewandeld met m`n broertje en toen stond er een uitkijkhut waar je in kon staan om naar de vogels en andere dieren rondom het Pluismeer kon kijken. Nu staat er een hekwerk, iets minder m`n ding, ik zou er een mooi hekwerk neerzetten van hout bijvoorbeeld of weer een uitkijkpunt. Vooral voor kids zou dat super leuk zijn (en voor volwassene ook, hihi)


Nadat we bij het Pluismeer geweest waren en daar even op een bankje gepicknickt hadden kwamen we uit op de oude beukenlaan die ons weer naar de parkeerplaats bracht. We waren verrast dat de wandelen, in onze ogen, zo kort was, we hadden nog wel veel meer willen bewonderen en zien. Wat een goed teken is want dat betekend dat de wandelroute is goedgekeurd, hihi! Op de terugweg zagen we een huisje in het bos met een grote moestuin, geweldig toch?! Daar zouden we wel willen wonen en zo droomde we verder,..

Ik ben benieuwd of jij ook wel eens de wandelroute Boswachterspad Stulp hebt gewandeld of dat je dat nu van plan bent?! Laat je het me weten in een reactie?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's van jullie wandeling. En dat roodborstje trekt ook nu weer mijn aandacht. Zo bijzonder!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Prachtig hΓ©?! Zo bijzonder ook hoe ze met ons meevloog! Mooie herinneringen aan een fijne wandeling.

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!