woensdag 11 oktober 2023

DIY: Paddenstoelen kleien voor de herfst,..


Paddenstoelen, in de natuur al heel wat bewonderd. Prachtige hoge bruine paddenstoelen. Uiteraard, de rood- met witte stippen is m'n favoriet, maar die heb ik nog niet gezien. Met de aankomende regenachtige dagen zullen ze vast als paddenstoelen de grond uit schieten. De bruine paddenstoelen vind ik qua kleur prachtig! Eekhoorntjesbrood heette ze, wat ik een leuke naam vind. En laat ik nou juist pas eekhoorntjes gezien hebben. Ik had eigenlijk een afspraak en was daarvoor op tijd van huis gegaan. Op de wandelroute zag ik wat mensen staan die omhoog keken. Benieuwd wat die mensen zagen, keek ik ook omhoog en jawel hoor. Roetsj, daar ging een eekhoorntje, zo leuk! Ik was net op tijd voor m`n afspraak, maar ik had wel gelijk gespreksstof, hihi! Met een wandeling in het bos nam ik wat takjes mee en bedacht om zelf aan de slag te gaan om paddenstoelen te maken. 

Benieuwd naar de werkbeschrijving?! Klik dan verder,..

Benodigdheden:
✄ Klei  ✄ Takjes  ✄ Verf  ✄ Kwast  ✄ Mes

Aan de slag:
✄ Neem een stukje klei en vorm deze tot het hoedje van een paddenstoel. 
✄ Neem het hoedje van de paddenstoel en leg deze op z`n kop in je hand, maak met het mes `lamellen` in de hoed van de paddenstoel.
✄ Verf de bovenkant van de paddenstoel. Laat goed drogen.
✄ Neem een takje en zet het hoedje van de paddenstoel op het takje. 
✄ Wil je dat de paddenstoel kan staan, neem dan nog een beetje klei en maak er een plateautje van.
De werkbeschrijving van de kaarsenstandaards (waar ik ze in gezet heb), kun je hier vinden: `Kaarsenstandaards zelfmaken`.


Ik ben benieuwd of je ook aan de slag gaat met de paddenstoelen van klei?! Gelijk een leuke DIY voor kinderen om te maken voor in de herfstvakantie! 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

  1. Echt een super leuk idee! Bedankt voor 't delen.
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk gedaan. Dat je de bovenkant verft is duidelijk. Zal voor iedereen wel duidelijk zijn. Maar in je werkbeschrijving staat het niet juist. Na het insnijden van de lamellen staat "leg het hoedje op zijn kop en verf etcetera..." met verven moet het hoedje juist niet op zijn kop. Zal ook leuk zijn om de paddenstoelen met een lijmpistool vast te lijmen op een stukje boomschors en wat mos er om heen. Met vriendelijke groet,
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor de tip, Ellen en wat een leuk idee! Heel veel zelfmaakplezier! Fijn weekend!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!