vrijdag 3 maart 2023

Natuur-Avontuur: Wandeling bij en in Radio Kootwijk,..


`Bliep, bliep`, een berichtje: `Heb je vrijdag zin in een wandeling en een bezoek aan Radio Kootwijk?` Zeker heb ik zin en nadat ik in m`n planner ontdekte dat ik helemaal niks gepland had voor het weekend, stuurde ik een positief bericht terug dat ik mee zou gaan! Die vrijdagmorgen kleedde we ons op regenachtig weer. Niet echt wandelweer en toch deden we het en we hadden er super veel zin in. Want ja, ook in de regen kun je wandelen! We parkeerde de auto bij Radio Kootwijk (betaald parkeren) en liepen richting het gekozen wandelpad, de gele route van 4.5km. Eenmaal aan de wandel zagen we in de verte het Kootwijkerzand, daar wilde we ook een kijkje nemen, dus maakte we onze eigen wandelroute. Terug bij Radio Kootwijk waren we keurig op tijd voor onze reservering om een naar binnen te mogen. We werden hartelijk ontvangen en gewezen op de route in het prachtige gebouw. De meeste sloten netjes aan bij de film in de eerste zaal, maar we wilde graag foto`s maken (lees: zonder mensen) en bedachten om de rondleiding andersom te doen. Zo starten wij in de fotogenieke ruimte met de prachtige betegelde vloer. De opdracht van de gids was: `Vind het foutje in de vloer`

Benieuwd of we deze gevonden hebben en wat we op onze wandeltocht tegenkwamen?! Klik dan verder..

Eerlijk gezegd was het helemaal geen wandelweer! Het was koud, super nat en het waaide! We waren halverwege zo verkleumd en toch liepen we vrolijk door! Dat kon ook niet anders, want de omgeving is zo mooi rondom Radio Kootwijk. Ik denk zelfs dat wanneer de heide bloeit, dit ook echt een prachtige fotolocatie is. We maakte verschillende plaatjes van Radio Kootwijk. Het plaatje helemaal rechts hing ook in de foto-ruimte binnen bij Radio Kootwijk, we hadden hetzelfde idee als een top-fotograaf! Onderweg kwamen we nog iets bijzonders tegen. Ryka had er al één gezien, maar nadat ze opnieuw de ontdekking deed, stootte ze mij aan en wees naar beneden. Wat lag daar?! Iel, een drol! Een heel verse drol. Geen hondendrol of paardendrol, nee,..we gingen Googelen. Nou, en het resultaat was niet mis. We keken goed om ons heen, want de drol moest zijn van de zwarte beer. Hahahaah, nou gelukkig loopt deze vast niet los op de heide rondom Radio Kootwijk, was overigens wel spectaculair geweest. Ryka fantaseerde al, als we hem zien, dan leid ik hem af en jij neemt foto`s. Hahaha..wat zou dat bijzonder zijn geweest, alhoewel ik blij ben dat we het bij een Chinese klapekster gehouden hebben. Later mijmerde we verder, waarschijnlijk was de drol van een everzwijn of vos. Wij dachten zelf het laatste. (De foto laat ik maar niet zien, vind ik niet zo leuk beeld op m`n blog.)


Binnen bij Radio Kootwijk mochten we eerst naar de prachtige zaal, dit wilde we graag omdat er dan nog geen anderen op de foto zichtbaar zouden zijn. Zelf hou ik daar helemaal niet van. Ryka mocht eerst en ik klom 3! trappen op, ik was buiten adem en maakte gelukkig toch mooie plaatjes. Toen was ik aan de beurt en onderstaande foto maakte Ryka van mij. Echt zo fotogeniek was het daar, ik bleef ook maar foto`s maken. Hoe langer je keek, hoe mee je mooie hoekjes zag om te fotograferen. De opdracht van de gids was, vind het foutje in de vloer, wij hebben hem gevonden. Op het plaatje hieronder in het midden kun je het foutje ontdekken. Ik ben benieuwd of jij hem ontdekt?! En waarom het foutje in de vloer zit? Het schijnt dat de architect dat opzettelijk gedaan heeft om daarmee aan te geven dat niets volmaakt is. Een wijze les! 


Ik wandelde deze wandelroute en mocht binnenkijken bij Radio Kootwijk met Ryka, zij heeft een super leuk account op Insta waar ze verschillende wandelavonturen deelt met prachtig beeld. Ook gaat ze graag op pad, logeert ze op de tofste plekjes en elke dinsdag heeft ze outfitjes-dag, waardoor je heerlijk geïnspireerd raakt! Aanrader om Ryka te volgen, klik hier voor haar account: Instagram Ryka.

Benieuwd of jij ook wel eens binnen bij Radio Kootwijk geweest bent of in de omgeving hebt gewandeld of dat je dat nu van plan bent?! Laat je het me weten in een reactie?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

  1. Goeiemorgen Verie, wat heerlijk moet dat geweest zijn. Zelf vind ik wandelen bij wat voor weer ook altijd heerlijk, als je je er maar op kleed. Als het regent en stormt, kom je thuis met een voldaan gevoel. Je wil niet weten hoevaak Radio Kootwijk de laatste 2 maanden denk ik aan mij voorbij is gekomen. Door een ander blog wat ik lees, door jouw blog, was op het journaal, verslaggever van rtl stond daar van de week, mijn collega was er geweest enz enz..... tja je zou zeggen ik moet er ook eens heen. Maar ja gut niet echt in de buurt. Dus vandaag maar naar het strand met Lotje, kan ze lekker rennen. Ennuhhhh het weer schijnt vandaag nou ook niet zo geweldig te worden. Maakt niet uit we verheugen ons daarna op een lekker bakkie.
    Fijn weekend, groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat bijzonder toevallig, Coby! Als je zin en tijd hebt moet je er echt eens binnen gaan kijken. Staatsbosbeheer geeft zo nu en dan een rondleiding of (zoals wij deden) dat je zelf mag struinen in het gebouw. Aanrader om te doen. Heel goed, dat is zeker zo, toch ben ik wel echt een zon-wandelaar! Ik kan er dan net iets meer van genieten! Fijne dag met Lotje, naar het strand voor een wandeling lijkt me ook heel tof om eens te doen! Genietse!

      Verwijderen
  2. Wat een mooie foto's heb je gemaakt. Kan me voorstellen dat je niet kon stoppen ...
    Mooie symboliek van de vloer met het foutje, want niets is idd volmaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben daar een aantal keren geweest. 1 keer binnen. Prachtig gebouw en de omgeving ook. Het Kootwijkerzand is ook een aanrader.
    Groetjes
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Het is echt een prachtig gebouw, nu met eigen ogen mogen bewonderen! Fijne dag!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!