maandag 2 januari 2023

Dag 2022 & Hallo 2023,..


Het jaar 2022 is voorbij gegleden, het lijkt wel of elk jaar sneller gaat, hoe graag ik sommige dagen ook zou willen vasthouden, ik mag ze laten gaan. Ik kijk nog even achterom wat het jaar 2022 mij bracht. Ik heb mijn droombaan gevonden en mezelf (her)ontdekt op vele (persoonlijke) vlakken. Ik heb het zo naar m`n zin en als ik de bewoners zie genieten, geniet ik met ze mee! Er waren worstelingen rondom onze kinderloosheid, ik deelde hierover online en dat was ontzettend spannend, maar ook zo waardevol. Het bracht nieuwe vriendschappen en fijne, soms ontroerende gesprekken. Ik  kwam erachter dat ik zo intens kan genieten van de tuin, echt mijn stress-vrije-plekje en dat wandelingen mij zo goed doen en energie geven. 2022, ik kijk er op terug met glimlach en een traan. 

 In 2022 ging ik aan de slag met doelen en ook voor 2023 heb ik nieuwe doelen gesteld. Hoe je dit op een leuke manier doet, zodat het ook nog eens vol te houden is, vertel ik je in dit blogbericht! 

Benieuwd hoe ik dit vorm geef?! Klik dan op verder,..

Drie jaar geleden begonnen we ermee om elk jaar een thema in een woord te geven. Zo begonnen we in 2020 met het themawoord: `Vernieuwing`, in 2021 met het themawoord: `Loslaten` (klik om naar het bijbehorende blogbericht te gaan) en in 2022 hadden we het themawoord: `Genieten`. Genieten van de dingen die God ons geeft. Genieten van de kleine dingen. Echt bewust genieten. Ik mag en kan zeggen, ik heb genoten van het jaar 2022. Er zijn prachtige dingen op m`n pad gekomen waar ik echt van genoten heb. We hebben verdrietige dingen meegemaakt en toch mochten we daar krachtig en dapper mee omgaan. En nee, het was zeker niet altijd makkelijk, want er waren veel downie-dagen en die zijn niet makkelijk, toch voel ik me gedragen, ook als ik dit even niet voelde en eenzaamheid overheerste, ik mag weten dat ik niet alleen ben. 


Voor 2022 heb ik doelen gemaakt en het leuke ervan is, want ik schreef het al in de intro, doelen maken is één punt, maar je eraan houden is punt twee en die kan soms best lastig zijn of gewoonweg helemaal niet leuk. Daarom hebben we in de zomervakantie een breekpunt, we bespreken de doelen en de doelen die behaald zijn strepen we af. We passen sommige doelen aan en let op, hihi, schrijf er geen nieuwe doelen bij. De bedachten nieuwe doelen schrijf je op voor het jaar daarop. Anders, tenminste zo denken wij erover, word de lijst steeds langer en is het doel ook weg in de zin van dat je dan zo bezig bent met doelen behalen, terwijl je er ook echt wat van mag leren. Dat is het idee natuurlijk! Het is zo leuk om behaalde doelen door te strepen. 

Je bent vast benieuwd naar de doelen van 2022 of heb je stiekem al het bijbehorende blogbericht van vorig jaar erbij gepakt, hihi?! Ik schrijf ze hier nog eens op. Oja, goed om te weten, dit zijn niet al mijn doelen. Bepaalde doelen houd ik voor mezelf, sommige vind ik leuk om te delen en die heb ik dan ook gedeeld, dit zal ik ook doen in 2023. 

De doelen van 2022:
✄ Elke dag een video maken voor de `one second` video
✄ Elke dag 22 minuten naar buiten om te wandelen of te fietsen
✄ Elke dag na 20.00u WiFi uit (moeilijke voor mij, hihi)
✄ Meedoen aan de Alternatieve Vierdaagse

Prachtige doelen, vind je niet?! Ik ga ze stap voor stap met je door. Het eerste doel is om elke dag een `one second` video te maken. Een half jaar hield ik dit vol, daarna ben ik gestopt. Vorig jaar is het mij een jaar gelukt, dat was het doel en afgelopen jaar dacht ik het voort te zetten. Toch past het niet bij mij. Vooral op werk-dagen voelde ik de druk dat ik nog een `one second` video moest maken. Dit doel heb ik in de zomervakantie afgestreept als behaald. Niet voor een jaar, maar voor een half jaar, ook tevreden mee.
Het volgende doel is elke dag 22 minuten naar buiten. Hihi, lekker specifiek die 22, maar je snapt vast wel, komt van 2022, hihi! Dit is goed gelukt, naar het werk heerlijk op de fiets, is overigens langer als 22 minuten en op vrije dagen wandelen. Ik heb heel veel gewandeld afgelopen jaar en het heeft mij zo goed gedaan. Ik wandel letterlijk mijn hoofd leeg en dat voelt zo bevrijdend goed. Dit doel is dan ook zeker behaald.
Het derde doel is elke dag na 20.00u WiFi uit, erachter had ik al geschreven `is moeilijk voor mij`. En dat was het. Ik vind Insta zo leuk en de inspiratie vooral op het account `moestuinbloemenmeisje` is zo heerlijk. Een leuke groen-DIY of een toffe wandeling en hup screenshot gemaakt en kijken waar het precies is, hoe lang ik moet rijden of waar ik de benodigde spullen kan aanschaffen om de DIY uit te werken. Dusja, ik ben eerlijk. Dit doel is niet behaald, hihi! Hier moet ik nog even achteraan in 2023!
Het laatste doel is mee doen met de Alternatieve Vierdaagse en dat is gelukt! Ik vond het alleen saai, want je mag zelf een route bedenken (het weer speelde niet mee) en ik deelde het op Insta, maar er waren zooo weinig mensen die meededen in mijn beleving. Ik had echt hele route`s klaar staan, maar was een beetje teleurgesteld. Ik heb het doel behaald, maar volgend jaar doe ik niet meer mee.


Dat waren de doelen van 2022 en nu ben je vast heel nieuwsgierig naar het nieuwe themawoord voor 2023 en de daarbij behorende doelen. Het nieuwe themawoord voor 2023 is: `Hoop`.  Hoop doet leven, hoop op de Heere, hoopvolle toekomst! Dit jaar voegen we er een Bijbeltekst aan toe die het hele jaar centraal staat en een lied. De Bijbeltekst bij het woordje `hoop` is geworden: `Verblijd u in de hoop. Wees geduldig in de verdrukking. Volhard in het gebed.` Romeinen 12 vers 12. Het lied voor dit jaar is: `Toekomst vol van hoop` van Sela. 

Mijn doelen voor 2023:
✄ Elke dag naar buiten voor een wandeling/fietstocht
✄ 8 Klompenpad wandelingen maken
✄ Zaterdagmiddag, relaxen en genieten
✄ (Jaha daar komt die weer) In de avond na 20.00u geen social media meer.
✄ Een CAL organiseren voor de winterse dagen, #21dagenvoordewinter met verschillende leuke DIY`s.

Stiekem durf ik er al meer neer te schrijven als vorig jaar, hihi! Ik ben benieuwd welk doel je leuk vind en of ook mee gaat nemen voor 2023. Mag gerust! 

Wil je ook aan de slag met doelen voor 2023, hier heb ik wat tips:

Benodigdheden:
✄ Notitieblok op je telefoon (heb ik)  ✄ Notitieblok papier  ✄ Pen  

Aan de slag:
✄ Plak een thema aan het jaar vast waar je aan wil werken. Wat vind je moeilijk of wat wil je graag meer leren? Voorbeeld: Ik heb twee jaar geleden gekozen voor het thema `loslaten`. Ik wilde meer leren `loslaten`.
✄ Schrijf doelen op waar je blij van wordt, wat zou je graag meer willen doen, wat doe je graag in je vrije tijd?
✄ Schrijf de doelen specifiek op, bijv. `Meer naar buiten om te wandelen` is niet specifiek, je zou kunnen schrijven: `Ik ga elke dag minstens 22 minuten naar buiten voor een wandeling`. Zo maak je het heel duidelijk voor jezelf. 
✄ Om de doelen haalbaar te maken, lees ik ze elke week eens door. In de zomervakantie bekijk je ze kritisch en streep je behaalde doelen door.

Ik ben benieuwd of je ook aan de gang gaat met doelen voor 2023?! Laat je het me weten in een reactie?! Ik wens je vanaf hier de beste wensen voor 2023 toe!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Verie, wat een mooi overzichtsblog. Alles zo mooi omschreven en ik begrijp je heel goed, dit geeft ook rust in je hoofd.
    Ik heb niet echt van die vaststaande doelen maar 1 ding is wel meer wandelen, wat nu sowieso moet omdat we Lotje sinds een aantal maanden hebben.
    Was niet echt een doel maar is wel zo gelopen 's avonds geen wifi. Ik had gelezen dat het licht van je telefoon veel invloed op slapen heeft. Pfff en ik ben geen slaper. Dus wil er s avonds niet meer op kijken. De telefoon staat wel aan want als mijn jongste s avonds weg is wil ik wel bereikbaar zijn, maar ik kijk gewoon niet meer.

    Dan wil ik jou een heel mooi 2023 wensen, liefde-gezondheid-creativiteit!
    Hartelijke groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie doelen heb je bedacht. Goed idee om in de zomer een "tussenevaluatie" te houden.
    Ik ben heel benieuwd naar je onderste doel ... Misschien wordt mijn doel wel om daaraan mee te doen ... ??
    Een gezond, gelukkig en creatief 2023 gewenst.
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en ja, `k heb er ook zin in om ermee aan de slag te gaan!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!