vrijdag 23 september 2022

CROCHET: Giletje haken,..


In de zomervakantie kies ik steevast een leuk haakproject uit om heerlijk aan te kunnen werken! Voor de zomervakantie werd ik geïnspireerd op Instagram met een super tof giletje, gemaakt van granny`s. Wie mij een beetje kent weet dat ik heel erg van granny`s haken hou. Gewoon omdat het zo lekker weg haakt, je verschillende patronen ermee kan maken en elk kleurtje okee is. Vaak zo`n fijn niet-te-hoeven-nadenken-project! Ik dook in m`n garenbak en vond de leukste kleurtjes, oftewel mijn lievelingskleurtjes en ja ik ging direct aan de slag! Vol goede moed en met heel veel zin, ondertussen denkend, ga ik dit echt dragen, staat dit mij strakjes wel?! En jawel, nadat ik het giletje een aantal keren gedragen had om te passen, want ik hou erg van een strak modelletje, dacht ik, jahaa...ze ziet er wel echt heel leuk uit!

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

Op Insta deelde ik m`n kleurtjes en zag ik ook dat nog meer giletjes in de maak waren. Zo leuk om te zien hoe ieder z`n eigen kleuren gebruikt. Dat maakt het zo eigen! Het origineel is heel kleurrijk, daar ben ik echt niet van en dat hoeft ook niet, daarom heerlijk m`n eigen kleurtjes! Terwijl ik verder het patroon helemaal volgde kwam er een giletje voorbij gehaakt met één kleurstelling granny. Oei, dat vond ik ook wel erg leuk, mja, ik was over de helft en om dan alles uit te halen, nee, dat vond ik echt sunde.

Ben je enthousiast en wil je ook aan de slag, dit heb ik gebruikt:

Benodigdheden:
✄ Haakpatroon Boho Style Giletje (Tante Setje)  ✄ Garen in gewenste kleuren (Durable Yarn)  ✄ Haaknaald in gewenste maat  ✄ Schaar en stompe naald  ✄ Leren label naar keuze (Mez11)


De granny`s haakte ik met vier toeren (officieel vijf) zodat ze net wat smaller werden, vind ik wat leuker staan bij mij in plaats van het bredere. het rugpand heeft hierdoor vier rijen granny`s gekregen. De rand die je drie maal helemaal eromheen haakt met het echt af. Het is zo leuk als al de granny`s daardoor zo samen komen. Ik ben heel blij met het eindresultaat, een mooi leren label met met Vestywo erop maakt het helemaal compleet! Echt een heerlijk project en zo klaar, dus, wil je nog een nieuw item voor de herfst in de kledingkast?! Aan de haak!

Ik ben benieuwd of je het giletje ook gaat maken of hebt gemaakt?! Laat je het me weten in een reactie?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

6 opmerkingen:

  1. Prachtig gilet heb je gehaakt, mooi haakproject voor in de zomervakantie geweest. Fijn om in de garenbak je lievelingskleurtjes te vinden. Veel draagplezier en misschien nog één gilet in een effen kleurstelling! Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en ja, dat is zeker leuk! Granny`s haken doe ik graag, dus wie weet hangt er wel een tweede versie in m`n kast strakjes! Fijne dag!

      Verwijderen
  2. Helemaal jouw kleuren. Staat je heel mooi!
    Ben benieuwd welke kleurencombinatie je voor het volgende exemplaar gaat kiezen ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, echt m`n lievelings en ook nog eens heerlijk herfstig! Voor nu staat er een nieuw haakproject op m`n haaknaald!

      Verwijderen
  3. Ik zei het al op insta dat ik dit een superleuk project vind. Opeens moest ik er ook aan denken dat ik vroeger ook dit soort giletjes droeg, mijn moeder haakte dit. Dan met franjes onderaan, ahuuuu beetje flower power. Vind jouw versie nu veel leuker hoor. Groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi..ik voelde me al een stoffige tante, hihi! Geintje! Super leuk en ik denk dat de trend van vroeger nu veel te zien is (of weer gaat worden)!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!