vrijdag 21 januari 2022

CROCHET: Plantenhanger uit het boek Mooi van draad & DIY: Houten kralen pimpen,..


In november kwam het prachtige boek van Mooi van draad uit, een heerlijk boek vol met haak- en breiprojecten. En, waar Nienke om bekend staat, toffe borduurprojecten! In het boek staan maar liefst 24 projecten, echt super leuk en je begrijpt, de keuze was daarom wel lastig. Aan welk project wilde ik eerst beginnen en ja, de top 3 die ik bij elk boek maak die ik mag reviewen. De plantenhanger was direct een favoriet, niet alleen door de prachtige foto die in het boek staat, ook door m`n favoriete plant, de geranium! Ja, echt, ik ben dol op geraniums, ik vind het echt een super mooie plant en wat ik niet wist, je kunt ze dus ook binnen hebben. Ik had wel eens gehoord van het spreekwoord `achter de geraniums zitten`, maar nooit bedacht dat dit letterlijk was, hihi! Vol goede moed ging ik aan de slag met de plantenhanger en toen gingen de winkels dicht, dus geen geranium voor mij, oeps!

Benieuwd hoe dit afliep?! Lees dan verder,..

Ik haakte de plantenhanger af en legde h`m even op m`n creatieve kamertje neer zodat ik h`m kon fotograferen. Opeens had ik een idee, want de plantenhanger was niet alleen bruikbaar voor plantjes, maar ook voor bolletjes garen. Hoe leuk als ik in m`n fijne stoel zit en zo aan de haak kan met m`n favoriete bolletjes binnen handbereik. Ik maakte gelijk de foto`s met dit als resultaat! Zo ontstaan toch echt de leukste ideeën hé?!

Gebruikt garen en hoeveelheid:
Durable Macramé in de kleur Navy (321), 2 bolletjes
✄ Haaknaald 4mm
✄ Haakpatroon: Plantenhager uit het Boek Mooi van draad
(voor de kralen, lees je verderop in het blogbericht wat je nodig hebt)


In het boek staan projecten voor groot en klein. Dat is gelijk ook de titel, Mooi van draad, voor groot en klein. Elk project heeft wel een finsh and toutch met borduren of een randje, echt op z`n Mooi van draad`s en dat maakt het boek uniek! In de projecten zie ik echt Nienke, dat vind ik zo tof, zo zie je echt een persoonlijkheid terug. De kleuren, foto`s, de stijl, echt een boek om een avondje knus op de bank te zitten en heerlijk te bladeren en bewonderen.

Mijn top 3 uit het boek is:
✄ De plantenhanger op blz. 128
✄ De folklore bontjes op blz. 64 (deze vind ik echt heel tof, wel zit er borduren aan vast, waar ik minder goed in ben, maar wie weet, al doende leert men.)
✄ Omslagdoek met bloemknoopjes op blz. 78 (een breiproject, ik zou zo graag wat beter willen leren breien, er staat momenteel een nieuw patroon/project op de breinaalden, letterlijk, heel basic, maar juist zodat ik het breien onder de knie krijg en..ik word er zo rustig van, simpel breien, recht toe, recht aan, heerlijk).
Wat ik ook echt nog wil benoemen, de leukste foto, echt als je het boek hebt, bekijk dan pagina 81! Een prachfoto en zo schattig!!

Wil je ook graag de plantenhanger maken en er decoratieve kralen bij gebruiken, je leest hier hoe ik deze kralen maakte.


Wat heb je nodig:
✄ Houten kralen (action)  ✄ Varnish (action)  ✄ Kwast  ✄ Schaar  ✄ Servetten (Bunzlau Castle)

Aan de slag:
✄ Neem de servetten en knip met de schaar een rechthoek uit het servet.
✄ Haal de lagen van het servet eraf, totdat je alleen het printje nog over hebt.
✄ Neem een houten kraal, smeer de kraal iets in met de kwast iets in met vernish en leg het servet op de kraal.
✄ Met de kwast strijk je rustig over het servet en de kraal heen, totdat het servet mooi om de kraal zit.
✄ Leg de kraal zachtjes neer en laat goed drogen, zit er niet teveel aan, dan kan de servet los gaan/scheuren.

Om de kralen te gebruiken in het haakpatroon van Mooi van draad, volg je het haakpatroon, maar voordat je begint met haken, rijg je de kralen aan het garen, zo nu en dan haak je een kraal mee.


De kralen zijn super fotogeniek en ik merk dat wanneer ik eenmaal bezig ben, eigenlijk niet meer kan stoppen! Het is zo`n heerlijk project om mee bezig te zijn. Lekker frutselen en echt iets unieks maken!

Ik ben benieuwd of je het boek van Mooi van draad al kende, zo niet bestel het hier: Mooi van draad. Heb je al wat gemaakt of wil je mij je favoriet vertellen, laat een reactie achter op dit blogbericht. 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

6 opmerkingen:

  1. Wat een leuke "bolletjes-hanger" maakte je!
    De kralen vind ik super mooi. Hoe eenvoudig zoiets moois kan zijn, hè?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel leuke (planten) hanger! De kralen die je maakte vind ik echt geweldig! Lijkt me ook zo leuk om te doen, bedankt voor dit goede idee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook echt heel leuk om te doen. Heel ontspannen en eenmaal bezig, niet meer te stoppen, hihi! Dankjewel voor je leuke reactie op de plantenhanger! X

      Verwijderen
  3. Uit de nood geboren dus, deze mooie 'bolletjeshanger'! Echt heel leuk! De kralen vind ik ook prachtig. Ik krijg echt zin om zoiets ook weer eens te doen. Bedankt voor alle inspiratie weer. Het boek lijkt mij echt een aanrader.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, zo leuk om te horen en graag gedaan, geniet ervan! Fijne nieuwe week! X

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!