vrijdag 21 mei 2021

GEBOORTE/CROCHET: Autoslinger voor neefje Lucas,..


Alweer een paar maandjes geleden mochten Manlief en ik opnieuw Oom en Tante worden van een lief, klein neefje! Neefje Lucas is geboren. Uiteraard moet daar wat moois voor gemaakt worden. Het werd een stoere autoslinger in liefelijke kleurtjes. Ik zocht op internet naar een geschikt patroontje, maar kon niet echt iets vinden wat ik in gedachten had. In het winkeltje Smikkels van Schoonzus had ik al een paar keer een houten auto voorbij zien komen waarop je kon graveren, deze moest het sowieso worden. Nadat ik de vorm van de auto goed bekeken had, ging ik aan de slag met de stoere autoslinger. Super leuk is de slinger geworden en dat merkte ik ook nadat ik een foto op Instagram plaatste. Er werd besteld en naar het haakpatroon gevraagd. Zo leuk! Het gratis haakpatroon staat in dit blogbericht!

Benieuwd geworden?! Lees dan verder,..

Wat heb je nodig:
✄ 1 bol Durable Coral White (310)
✄ 1 bol Durable Coral, Hazelnut (2218)
✄ 1 bol Durable Coral, Light blue (282)
✄  Haaknaald 3mm
✄ Schaar + stompe naald 


Auto`s:
Haak 20 lossen + 1 keerlosse
Toer 1-3: Haak 20 vasten + 1 keerlosse
Toer 4: Sla 1 steek over, haak 19 vasten  (19)
Toer 5: Haak 17 vasten, haak 2 vasten samen  (18)
Toer 6: Sla 1 steek over, haak 15 vasten, haak 2 vasten samen  (16)
Draai het haakwerk en haak 10 lossen, sla 5 steken over, haak een dubbelstokje, haak 10 lossen, sla 6 steken over, haak 3 vasten
Haak langs de rand vasten
Onderaan het haakwerk haak je 3 vasten (in de hoek 2), haak 8 lossen, sla  5 steken over, haak 4 vasten, 8 lossen, sla 5 steken over,  haak 2 vasten + 1 extra in de hoek
Haak langs de rand vasten
Langs de lossenboog haak je 12 vasten, bij de volgende lossenboog 12 vasten, haak een halve vaste in de volgende steek, hecht af.

Bandjes:
Hecht aan in de één na laatste steek voor de `band`, haak 10 vasten om de lossenboog, haak een halve vaste in de 1e vaste van de auto (herhaal dit ook bij de andere band).

Slingerband:
Haak 235 lossen + 1 keerlosse
Toer 1: Haak 57 halve stokjes, haak in de 58e steek ook een auto`tje mee (dit doe je als volgt: sla het garen om de haaknaald, steek in de losse, steek in net één steek naast het midden van de auto (zo hangt het auto`tje recht), haal door de losse heen, sla het garen om de haaknaald en haal door alle lussen op de haaknaald), haak 29 halve stokjes, haak in de 30e een auto`tje mee, haak 29 halve stokjes, haak in de 30e een auto`tje mee, haak 29 halve stokjes, haak in de 30e een auto`tje mee, haak 29 halve stokjes, haak in de 30e een auto`tje mee, haak 56 halve stokjes, hecht af.Ik ben benieuwd wat je van de stoere autoslinger vind en of je h`m gaat mhaken?! Laat je het me weten in een reactie?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

 1. Wat tof dat je het patroon met ons wil delen. Altijd tof om je cadeau mee op te 'leuken'.

  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, vooral omdat het zo'n leuk klein haakpatroon is met super leuk resultaat! Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wat leuk! Mooie kleurtjes gebruikte je ook.
  Dank je wel voor het delen. Deze ga ik zeker een keertje haken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk en ja, lieve kleurtjes voor een babyboy! Dankjewel voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Echt superleuk! Dit patroontje ga ik zeker bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk!! Het is een heerlijk projectje met zo'n tof resultaat! Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 4. Hoi Verie, wat een superleuk patroon! Ik zal morgen een linkje naar je patroon delen op mijn website. Er zijn vast veel mensen die ze ook gaaf vinden.
  Groetjes,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Lisa, we hebben elkaar inmiddels al `gesproken`, maar nogmaals dank voor het delen van dit haakpatroon! Super leuk!

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!