vrijdag 2 april 2021

GROEIBLOEI/TRIP: Boeklancering, `De Groene Tuin` van Floor Korte


Het is alweer een paar weekjes geleden dat de boeklancering `De Groene Tuin` van Floor Korte online gevierd werd. Ik mocht erbij aanwezig zijn en Floor vertelde van alles over het boek. Echt de moeite waard om nog eens terug te bekijken via Insta. Zoals je weet ben ik fan van de natuur en heb ik alweer 5 jaar een eigen moes- en pluktuin. Of eigenlijk 4 jaar, want vorig jaar heb ik niet super veel gezaaid ivm de studie, maar toch bleef het kriebelen en ook dit jaar staat weer in het teken van de moes- en pluktuin. Ik heb al het één en ander voorgezaaid, ook dit laat ik je zien in dit blogbericht. Een nieuwe `groei-bloei` en ik heb er mega veel zin in. Komt denk ik ook doordat het heerlijk zonnig weer is en ik sowieso veel buiten te vinden ben. Woensdag nog spontaan een bonenrek zelf in elkaar gezet, zo trots!

Benieuwd naar de inhoud van het boek?! Lees dan verder,..

Zoals je hieronder ziet houd ik nog steeds een moes- en pluktuinboekje bij. Het boekje is nog steeds niet vol en elk jaar pak ik h`m erbij. In het boekje teken ik hoe ik de moes- en pluktuin eruit wil laten zien. Waar alles moet komen, zeg maar en schrijf ik wanneer ik wat gezaaid heb en wanneer dit is opgekomen. Super fijn om dit bij te houden. 

Op mijn werk maakte ik deze toffe steentjes in de vorm van een lieveheersbeestje en een bijtje. Het zijn keitjes die je verft in de juiste kleuren en je kunt ze aflakken zodat ze buiten kunnen liggen. Dit heb ik nog niet gedaan, maar is wel de bedoeling, heb namelijk een idee`tje.


Hierboven zie je de eerste bladeren van de framboos, ik kan je vertellen dat de takken al goed vol met blad zit, zo mooi om te zien. Het lieveheersbeestje op de bamboetak, zo mooi. Onze tuin zit vol met lieveheersbeestjes, het valt me echt op. Samen met Manlief maakte we onlangs een moestuinbak van hout die Manlief mee nam van de bouw. Het hout was oranje, maar ik verfde het wit. Een prachtige zelfgemaakte moestuinbak in de tuin, heel erg blij mee.

En dan nu het boek `De Groene Tuin`. De cover spreekt al voor zich en het is echt een boek die je in de huiskamer gezellig neer kan leggen. Ik vind het een feestje om naar te kijken en krijg nog meer de kriebels om aan de slag te gaan. In het boek schreef Floor een lief woordje, dat vind ik elke keer weer bijzonder, zo leuk! Het boek is opgedeeld in 12 hoofdstukken. Elk hoofdstuk geeft je inzicht en tips om met dat onderwerp aan de slag te gaan. Voor mij is hoofdstuk `zelf bouwen` en `water` favoriet. Ik hou heel erg van DIY en de DIY`s die Floor bedacht heeft, heeft ze helemaal uitgewerkt in het boek. Wil je een kas bouwen? Het staat uitgelegd! Zo tof! Bij het hoofdstuk `water` ben ik helemaal geïnspireerd om een vijvertje te gaan maken. Hoe leuk zou het zijn om kikkerdril/kikkers in je tuin te hebben en met van die mooie waterplantjes?! Ik zie het al helemaal voor me. In de schuur staat nog een zinken teil en dat moet het vijvertje worden. Binnenkort maar eens mee aan de slag gaan. Oh, en dan vergeet ik bijna nog een favoriet hoofdstuk `eetbare planten voor mens en dier`. Ik ben altijd op zoek naar eetbare bloemen, in de zomer vind ik dit super tof staan in bijvoorbeeld de salade. 

De foto`s die gebruikt zijn in het boek zijn deels gemaakt door Floor zelf. Ze zijn super inspirerend en nogmaals, je krijgt helemaal zin om in de tuin aan de slag te gaan. Wat ik ook zo leuk vind is dat bordje met de tekst `my stress free zone`. Zoiets wil ik ook in de tuin, want dat het stress-vrij werkt, is echt waar! Super ontspannend! Het is echt een feestje om door het boek te bladeren. Ik heb het, nu ik dit typ, naast me liggen en ik zie steeds weer nieuwe plaatjes of stukjes tekst die mij triggeren. Zoals een DIY om te maken voor een egeltje, hoe leuk?!

In het boek geeft Floor tips en adviezen voor verschillende planten. Hierbij heeft ze ook foto`s toegevoegd zodat je gelijk kunt zien of dit wat voor jou kan zijn. Ik wil zelf namelijk altijd weten hoe een plantje eruit ziet voordat ik iets koop/bestel. Vooral de kleur of de soort groente is bij van belang. Het boek telt 208 bladzijde en als je ze allemaal gelezen hebt, kan ik je vertellen, dan weet je heel goed hoe de tuin werkt, wat je ermee kan doen, maar ook en eigenlijk vooral, dat je er van kan genieten. 


Het boek ontving ik in een prachtige brievenbusdoosje en zo mooi ingepakt. Ik word daar zo blij van. Oh, en wat ik nog wilde zeggen, het is niet zo dat ik nu het boek gelezen heb en het naast me neer leg. Juist is dit boek super fijn om erbij te pakken als je bijvoorbeeld iets wil weten. Het is echt een wegwijzer en dan ook nog eens heel mooi met prachtige foto`s. 

Hierboven zie je ons insectenhotel die heel goed wordt bezocht, nu met de zonneschijn helemaal. En links de eerste zaailingen steken hun kopjes boven de grond. Echt genieten deze tijd.

Ik ben benieuwd of je ook een moes- en/of pluktuin hebt, laat je het me weten in een reactie?! En ben je enthousiast geworden over dit prachtige boek `De Groene Tuin`?! Bestel dan een exemplaar! Dit kan zowel op de website van Floor Korte als hieronder, klik op de button.


Fijn dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit dit boek!
  Mooie foto's in je blogje.
  Vanmiddag heb ik een mini-moestuintje gemaakt. Ben benieuwd of het wat gaat worden. Ik ga m'n best doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een prachtboek! Ik blijf er ook in bladeren, zo inspirerend!

   Wat leuk! Heel veel plezier in je moestuin! Benieuwd wat er allemaal in komt!

   Fijne nieuwe week!
   Liefs, Verie

   Verwijderen
 2. Heb minituintje voor m'n kruiden en munt...op dit moment vooral munt🙈. Heb groenten als venkel, bietjes en boontjes geprobeerd maar niet echt succes...te klein of geen goede plek🤷‍♀️. Spinazie voor m'n smoothie doet t wel goed in het voorjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk en wat een heerlijke groentes heb je! Ja, munt is echt lekker in de thee met honing, hihi! Geniet er van!!

   Liefs, Verie

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!