vrijdag 5 maart 2021

CROCHET: Nostalgische slinger uit boek Cocoon!


De nostalgische slinger uit het boek Cocoon! Ik was er al een poos me bezig geweest. Het is namelijk een heerlijk project om mee te nemen in een klein haaktasje. Hier en daar haakte ik een stukje van de nostalgische slinger, eerst in m`n lievelingskleuren, maar daar kreeg ik een ander idee van (binnenkort vertel ik je hier wat over) en daarna in rustige natureltinten met een vleugje goud. Het leek me enorm leuk om deze slinger te gebruiken voor m`n 30e verjaardag. Voor deze dag had ik de slinger (naar mijn idee) nog niet af. De slinger was te kort en niet lang genoeg om deze op te hangen. Opeens had ik een idee en bekeek voor de spiegel of dit leuk zou zijn. Dat bleek een `ja` te zijn. Ik hou er niet van als iets in m`n nek prikt of drukt, hierop bedacht ik iets wat dat niet zou doen en waardoor ik een prachtige ketting zou hebben, een nostalgische slinger ketting.

Benieuwd?! Lees dan verder,..
 
Ik maakte om het eerste en laatste stukje van de slinger een stukje goud garen vast en maakte aan het einde een knoopje (zie foto links waarop ik het knoopje iets uit m`n nek heb gelaten zodat je het goed kan zien, anders zie je er namelijk niks van, zit onder m`n kraagje)

Al een poosje zocht ik een ketting die hierop lijkt in naturel kleuren. Ik heb een goudkleurige kunnen vinden en deze ook gekocht, maar deze draag ik niet veel vanwege de druk in m`n nek. Ik ben hooggevoelig waardoor ik dit echt niet prettig vind. Maar,....wat ik niet wist is dat ik op mijn verjaardag van Manlief een kettinkje kreeg! Hihi..een prachtig kettinkje met een veertje eraan! Echt super mooi en heel toepasselijk (Verie + Veer = Veertje). Heel blij mee, zul je vast nog wel eens voorbij zien komen!


Ik blijf nog heerlijk verder haken voor de slinger, want ooit..wordt het een nostalgische slinger! Manlief vind het ook een heel tof idee en voor zijn verjaardag lijkt het me leuk om deze slinger te haken in zijn lievelingskleuren (die vast niet op m`n blog passen, hihi)

Ik vind het grappig dat het haakpatroon net iets anders uitgepakt is, dat past ook wel bij mij. Wat vind jij?! Zou jij de nostalgische slinger ook gebruiken als ketting of hang je de slinger liever op met een feestje?! En wil je ook heerlijk aan de slag met dit super toffe haakpatroon?! Het haakpatroon vind je in het haakboek Cocoon, geschreven door Janneke en Laura. Klik op de button hieronder en bestel het boek!Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

 1. Wat een hippe ketting in je lievelingskleuren!
  Lijkt me een fijn werkje om steeds op te pakken. Ik zou zelf voor de slinger gaan denk ik. Ik blijf met een lange ketting overal achter hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo herkenbaar dat laatste, hihi! Ik haak nog lekker verder voor de slinger hoor, het is vooral zo fijn omdat het een klein project is wat je overal mee naar toe kan meenemen. Ideaal! Fijn weekend!

   Liefs, Verie

   Verwijderen
 2. Leuk om een patroon een eigen twist te geven! Als ketting is ie inderdaad ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een gezellige verjaardagsketting! Mooie kleurencombi.
  Bij ons hangt hij aan de kast. Je hebt hem misschien wel een keer voorbij zien komen op mijn blog?
  Ik vond het ook een erg leuk haakwerkje. Leuk om steeds een strookje te halen, de berg met strookjes te zien groeien en uiteindelijk er een mooie slinger (of ketting) van te maken. Ik ga er zeker nog eens eentje maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ik zag de slinger in mooie kleuren voorbij komen op je blog! Leuk! het is zo`n fijn project inderdaad! Fijne dag!

   Liefs, Verie

   Verwijderen
 4. Leuk, je bent direct klaar om te feesten!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, helemaal leuk is ze geworden. Toch ga ik nog wel door voor de slinger hoor, hihi! Fijne dag!

   Liefs, Verie

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!