vrijdag 12 maart 2021

CROCHET: Haakpatroon Macramé bag,..


Het is alweer even geleden dat dit prachtige haakpatroon in het Terdege magazine verscheen. Een tas en als je mij goed kent, weet je dat ik een groot tassenliefhebber ben. Ook te zien aan de verschillende haakpatronen van tassen. Het liefst bij elke outfit een andere, hihi! Bij dit outfitje vind ik deze tas echt super leuk staan. De combinatie van kleuren komen zo goed overeen en de band van de tas met het printje in de laarsjes. Ik word daar helemaal blij van. De franjes aan de zijkant van de tas maken het voor mij ook wel een Ibiza-tas, super leuk voor de aankomende warme dagen. De tas heeft het formaat waarbij je de belangrijkste dingen mee kan nemen. Zelf vind ik dit heel belangrijk. In mijn tas moeten altijd mijn pasjes, telefoon, camera, rolletje snoep, sleutels en als het even kan een bolletje garen en een haaknaald kwijt kunnen. Een paar jaar terug ontving ik voor m`n verjaardag een Zwitserse tas die het perfecte formaat had. Dit formaat heb ik opgemeten en meegenomen in het ontwerp voor deze Macramé Bag. Het haakpatroon kun je vinden in m`n Blogshop, Studio Vestywo

Van een tweetal lezeressen van m`n blog ontving ik een foto waarop een zelfgehaakte tas te bewonderen is. Benieuwd geworden?! Lees dan verder,..

Ik haakte de tas met Macramégaren, vandaag de naam `Macramé Bag`. Ook noem ik de tas wel Ibiza-tas door de franjes die eraan hangen. De franjes kun je ook weglaten zodat je een strakkere tas hebt. Zoals hieronder Mariska deed (foto links). Carolien (foto`s rechts) maakte zelfs een rits aan de bovenkant van de tas zodat er niks uit de tas kan vallen. Super handig en heel leuk bedacht. 


In het haakpatroon staat dat ik de tas, het ontwerp met een knoopje vast/dicht maak, de keuze is aan jou, wat jij praktische vind. De band maakte ik met een printbandje, ik gebruikte het giraffe-bandje, maar hierin is ook veel keus en er zit er vast één voor jou tussen. Een stukje hield ik over en daarvan maakte ik zelf een labeltje. Ik bevestigde deze met een prachtig leren label van Mez11 op de voorkant van het tasje. Mariska (foto links) heeft ook een super leuk leren label bevestigd op het tasje. Ziet er net wat professioneler uit hé?! 

Ben je enthousiast geworden?! Ik hoop het wel natuurlijk, klik dan verder naar m`n Blogshop, Studio Vestywo en bestel het haakpatroon. Ga heerlijk aan de slag en stuur mij gerust een foto van jouw versie! 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

  1. Heel stoer en stevig, zo'n tas. Knap gedaan.

    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Sofie! Het is een super fijne tas inderdaad, heel blij met het eindresultaat!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Zo leuk bij iedere outfit een passende tas.
    En helemaal eens: een tas moet groot genoeg zijn voor je belangrijkste spulletjes.
    Deze is heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en helemaal mee eens! Super tof hè?! Ik ben ook zo blij met het eindresultaat!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  3. Super leuk enne denk dat mij het toen niet opgevallen is in het blad terdege of mijn hoofd stond er niet na dat kan ook he?
    leuk om te zien dat ze jou haakpatroon gebruikt hebben.
    Wie weet is dit mijn zomerproject.
    liefs van mij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat super leuk om te horen! Het is een heel fijn project met zo`n leuk resultaat, echt een aanrader!
      Dat kan inderdaad gebeuren, dan zie je het niet! Je weet me te vinden! :) Fijne nieuwe week!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Dankjewel, Aritha! Het is een heerlijk haakpatroon!

      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!