vrijdag 18 december 2020

CROCHET: Haakpatroon Lovely Slowly Omslagdoek & Bye 2020,..


Als het weer wat kouder wordt, vind ik het heerlijk om een zelfgemaakte omslagdoek te dragen. Ik heb hierin echt mijn favoriete. Vooral de Lovely Deer omslagdoek is favoriet, ik haakte deze in een prachtig wol-glitter garen voor de feestdagen en na die tijd niet meer afgedaan in de herfst-winter maanden. Echt perfect garen, dat vind ik niet altijd, soms lukt het gewoon-weg niet helemaal. En dan was ook bij deze omslagdoek. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om een 2.0 versie van de Lovely Deer omslagdoek te haken. Ik heb het geweten, pff..het liep absoluut niet volgens plan. Nadat ik dacht dat de omslagdoek klaar was, vond ik deze niet mooi genoeg en haalde h`m helemaal uit. Letterlijk begon ik aan een 2.0 versie. De tweede keer liep vlekkeloos na super lieve en opbeurende reacties op m`n Insta. Ik plaatste daar namelijk onderstaande foto`s, waar je o.a. mij ziet haken aan de omslagdoek, de letterlijke 2.0 versie. Nadat ik alle lieve reacties gelezen had wist ik ook de naam van deze omslagdoek. Ik vind dat zo leuk om te doen, een labeltje hangen aan een mooi project. Deze prachtige 2.0 omslagdoek kreeg het toepasselijke label, `Lovely Slowly` wat betekend, heerlijk langzaam. Hihi..en dat heb ik geweten. Het ging niet zo snel zoals ik in gedachten had, maar ik heb er wel een `verhaal` bij en het is een heerlijke cosy omslagdoek geworden. Heel blij mee.

Benieuw naar nog meer foto`s en de rest van het verhaal, lees dan verder,..


Op Insta deelde ik onderstaand plaatje links, ik wist nog niet goed welke contrastkleur ik zou gebruiken in de omslagdoek. Vintage blue leek mij ook wel mooi en ik denk dat dit ook beter bij mij gepast heeft, maar..ik heb een roze regenjas en daar wilde ik eigenlijk een matchiee sjaal bij. Dus..het werd toch roze. De rand heb ik rustig en strak gehouden, een keer zonder franjes. Wat niet betekend dat je dat niet zelf kunt toevoegen, super leuk natuurlijk! Op de foto hieronder rechts zie je mij haken, dit is hoe ik er vaak bij zit. In m`n huispakkiee, schaaltje lekkers bij de hand en lekker prutsen. Ik ben dan helemaal in m`n element.


Voor de foto`s ben ik niet ver van huis gegaan. In de tuin hebben we een wit muurtje wat voor mij super fotogeniek is. En..nadat ik de fotosetting klaar gezet had, brak het zonnetje door en zo kreeg ik extra mooi licht cadeau en super toffe lichte foto`s. Zo blij mee. 

Ik haakte de omslagdoek met Durable Cosy garen in de kleuren, Black (325), Warm taupe (343) en Vintage pink (225). Een heerlijk zacht garen, maar..de omslagdoek is wel echt stevig geworden en niet heel eleastich. Ik heb extra toeren gemaakt aan de bovenzijde zodat de omslagdoek heerlijk dik om m`n hals zit. Je kunt de omslagdoek op verschillende manieren dragen. De meest gedragen manier van mij is hoe je hieronder op rechts ziet. Een punt aan de voorzijde en de hoeken geknoopt eronder. Ik heb gekozen voor de kleur zwart, maar had op de dag van de foto donkerblauw aan, nu je het weet zie je het misschien, maar ik vind dat het best kan. Zwart met donkerblauw. Wat vind jij?


M`n spijkerjasje heb ik ook weer tevoorschijn gehaald,voor nu met de vrieskou echt te koud, maar als het zo`n 15 graden is, kan het nog best. En zoals je ziet staat het met de omslagdoek ook super leuk!
Voor het mooie en dat je achteraf niet teveel draden hoeft weg te werken, heb ik steeds het garen meegehaakt. Je haakt namelijk met 2 kleuren, elke toer verander je van kleur. Het haakpatroon is te bestellen in m`n Blogshop, Studio Vestywo en is geheel gratis. Yeah!

Of vanaf het blogbericht te maken..

Wat heb je nodig:
✄ 6 bollen Durable Cosy, Black (325)  ✄ 6 bollen Durable Cosy, Warm taupe (343)  ✄ 1 bol Durable Cosy, Vintage pink (225)  ✄ Haaknaald 6mm  ✄ Schaar

Aan de slag:

OMSLAGDOEK LOVELY SLOWLY:
Haak 3 lossen
Toer 1: Haak (in Warm taupe) 2 lossen (= 1 half stokje), half stokje in de 3e lossen, losse, sla 1 steek over, 2 halve stokjes in de laatste steek
Toer 2: Haak (in Black) 2 lossen (= 1 half stokje), half stokje in dezelfde eerste steek, losse, half stokje op de losse van de vorige toer, losse, 2 halve stokjes in de laatste steek
Toer 3: Haak (in Warm taupe) 2 lossen (= 1 half stokje), half stokje in dezelfde eerste steek, losse, half stokje op de losse van de vorige toer, losse, half stokje op de losse van de vorige toer, losse, 2 stokjes in de laatste steek
Toer 4-: Herhaal toer 3 tot de omslagdoek de gewenste maat heeft. LET OP! dat je bij elke toer van kleur wisselt. Het mooiste en netste is als je de draad mee neemt bij elke toer, dan heb je niet aan het eind allemaal losse draadjes. Hecht niet af.

RAND LOVELY SLOWLY:
Toer 1: Haak om heel de omslagdoek vasten (in Warm taupe). 1 vaste in elke steek (maak ze langer als normaal), in de hoeken haak 1 vasten extra, hecht af.
Toer 2: Haak (in Vintage pink) 3 lossen in de eerst volgende steek. LET OP! dat je deze begint in een steek net naast de hoek, de eerste steek op de hoek wordt in toer 3 gebruikt. Haak een half stokje in dezelfde steek, *sla 2 steken over, haak 2 halve stokjes in 1 steek*, herhaal *-* tot het einde. LET OP! Je haakt toer 2 alleen aan de twee zijkanten van de omslagdoek, niet aan de bovenzijde van de omslagdoek. In de laatste steek, LET OP! weer net 1 steek naast de hoek, 2 halve stokjes haken, hecht af.
Toer 3: Hecht aan in de eerste steek, naast de steek waarin 3 lossen zitten van toer 2, (in Warm taupe). Haak 5 lossen, *1 vaste tussen de 2 halve stokjes van toer 2, 1 half stokje in de eerste steek, na de 2 halve stokjes, van toer 2*, herhaal *-* tot het einde. In de laatste steek 1 stokje, hecht af.
Toer 4: Hecht aan (in Warm taupe) met 1 vaste, haak in alle steken 1 vaste, hecht af.

Voor patroontekeningen bestel je het haakpatroon in de Blogshop!


Okee, nog even een foto van mij en m`n regenjas..zoals je ziet staat de omslagdoek er super goed bij en is het super matchiee! Dat ik ooit voor deze roze regenjas koos, snap ik soms nog steeds niet, maar het maakt me in elk geval blij als ik er naar kijk. Hihi! Ik ben benieuwd of je dit herkent in kleding, dat je een kleur kiest en later echt denkt, waarom koos ik deze kleur?! Waarschijnlijk had ik een gekke dag, hihi! 

Dit blogbericht is gelijk m`n laatste blogbericht van 2020. Afgelopen jaar mocht ik heel wat toffe haakprojecten ontwerpen, uitwerken en online publiceren. Ik ben hier zo enorm dankbaar voor. Aankomende weken hoop ik alles is rustig te overdenken en te bedenken wat ik wil gaan doen met Vestywo. Want..in 2021 wil ik ook graag m`n droom als `Juf Verie` verwezenlijken. Ik wil je bedanken voor de liefdevolle support die ik mocht ontvangen op alle berichten die ik gepubliceerd heb. Ik hoop er half januari 2021 weer te zijn met het eerste blogbericht. 

Ik wens je fijne, liefdevolle, maar vooral gezegende kerstdagen en een goed en creatief 2021 toe. 

Lieve-Groetjes,
Verie

10 opmerkingen:

 1. Een roze jas met bijpassende omslagdoek, staat je ook goed. Ik wens je goede dagen en ik ben benieuwd hoe je verder gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, leuk om te lezen! Ik ga er heerlijk over brainstormen! Fijn weekend!

   Liefs, Verie

   Verwijderen
 2. Wat ben je toch creatief, leuke kleuren hoor.
  Ook voor jou en je man gezegende Kerstdagen en een mooi 2021 waarin we weer gezond met zijn allen voort kunnen.
  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Weer eens wat anders als donkerblauw hè?! Hihi! Ik hoop het Coby! Fijn weekend!

   Liefs, Verie

   Verwijderen
 3. Wauw ... heel mooi!
  Staat prachtig bij zowel je spijkerjasje als je regenjas.
  Goede kerstdagen gewenst en veel voorspoed voor het nieuwe jaar.
  Lieve groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, wat een lieve reactie! Ik ben ook heel blij met het eindresultaat!

   Liefs, Verie

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige omslagdoek Verie, heel mooi! Het combineert mooi zowel met je spijkerjasje als met je roze regenjas. Gezegende dagen gewenst en tot volgend jaar!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Marijke! Ik ben ook echt blij met het eindresultaat. Had niet verwacht dat ik roze mooi zou vinden!! Fijne avond!

   Liefs, Verie

   Verwijderen
 5. Wat een ontzettend mooi ontwerp Verie. Echt knap bedacht.
  Hopelijk vind je het oké dat ik morgen een linkje naar je patroon post op mijn website.
  De beste wensen nog voor 2021!
  Groetjes, Lisa
  www.haakinformatie.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Lisa, wat een leuk berichtje zo in het nieuwe jaar. Ik vind het goed, aangezien je het netjes vraagt en dat waardeer ik enorm! Het is een heerlijk haakpatroon! Dankjewel voor het delen, lief! Fijne nieuwe week!

   Liefs, Verie

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!