vrijdag 3 april 2020

DIY: Ketting van strijkkralen maken,..


Afgelopen woensdag, 1 april was m`n nichtje Lydia jarig! Helaas konden we niet naar haar verjaardag, maar daar bedacht ons schoonzusje wat op. Op de app kwam de vraag of we allemaal een kaart of tekening naar haar wilde versturen, zodat Lydia toch echt jarig zou zijn. En dat deden we met elkaar! Ik vond het zelf erg leuk om ook nog een mini cadeautje erbij te doen. Het idee om een ketting van strijkkralen te maken had ik al wat langer in m`n hoofd en omdat het cadeautje door de brievenbus heen moest kunnen vond ik het een kans om de kettingen te gaan maken. Ik maakte een lief hartje voor Lydia met daaraan een houten kraal en een strijkkraaltje in de kleur van het hartje. Een lang wit koord eraan en het cadeautje was compleet. Het is super simpel, maar ontzettend leuk om te maken, te dragen en te krijgen! 

Lees snel verder hoe je zelf aan de slag kunt gaan met deze DIY en welke vormen ik nog meer gebruikte!





Ik maakte niet alleen een hartje, maar ook een ananas en een watermeloen. Ik wilde ook nog cactussen maken, maar ik vond de kleur groen die ik had niet echt heel mooi daarvoor. Wie weet heb jij nog wel een tof idee?! Laat het gerust achter in een reactie, zodat anderen hierdoor geïnspireerd raken!

Wat heb je nodig:
- Strijkkralen - Vorm hart, cirkel en vierkant - Strijkijzer - Bakpapier - Koord - Houten kraal - Schaar - Naald -

Wat ga je doen:
- Neem voor het hart, de vorm hart, voor de ananas, de vorm vierkant en voor de watermeloen, de vorm cirkel.
- Pak de strijkkraaltjes die je mooi vind (en/of matchen) en ga aan de slag.
- Zodra de vorm naar wens is, leg je een stukje bakpapier op de vorm en smelt je met de strijkijzer (zonder stoom) de strijkkraaltjes aan elkaar.
- Laat de vormpjes goed afkoelen en eventueel om ze weer recht te krijgen (doordat ze wat klein zijn, kunnen ze krom trekken) leg je er wat zwaars op.
- Knip een stukje van het koord af en rijg deze aan de naald, steek de naald door de opening van een strijkkraal heen aan de bovenzijde van de vorm. 
- Neem een houten kraal en een strijkkraaltje en haal deze door allebei de uiteinde van het koord heen. 
- Leg een knoopje in het koord, hoe lang jij de ketting wilt en klaar is je ketting!

Het is super leuk om deze kettingen te maken. Van de strijkkralen kun je zelfs letters maken of een klein woordje. En wat helemaal tof is, is dat ze door de brievenbus kunnen. Vooral in deze onzekere tijd waar veel kinderen binnen zitten en niet naar school kunnen, een leuk klein presentje!

Ik ben heel benieuwd wat je van deze DIY vind en of je de ketting ook gaat maken. Laat je het me weten in een reactie?! Heel veel DIY- en draagplezier!

Fijne dag!
Lieve-Groetjes,
Verie

6 opmerkingen:

  1. Wat een superleuk idee, hoop dat je nichtje er blij mee was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! En je kunt er alle kanten mee op in het gebruik van de vormpjes en dat maakt het zo leuk!

      Fijn weekend, geniet van de zon!
      Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Hey Verie,
    Wat een ontzettend leuk idee. Je nichtje is er vast heel erg blij mee. Echt super leuk bedacht. Misschien ga ik dat ook wel proberen, heb nog veel strijkkralen liggen.
    Fijne zondag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk, Emily! Het is heel leuk om te doen, vooral omdat je een eigen draai aan kan geven in vormpjes gebruik. Succes!

      Fijne dag!
      Liefs, Verie

      Verwijderen
  3. Wat een lief cadeautje!
    Wij maakten in de afgelopen week ook cadeautjes die door de brievenbus pasten. Zo leuk voor de jarigen van nu om toch op deze manier kleine cadeautjes te ontvangen.
    Je nichtje was er vast blij mee.
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Ja, zeker heel erg leuk om te doen voor de jarige!

      Fijne dag!
      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!