zaterdag 19 oktober 2019

CROCHET: Mozaïkomslagdoek,..


De mozaïekomslagdoek is favoriet en op bovenstaande foto droeg ik deze met een heerlijk herfst wandeling in het bos. Samen met m`n broertje maken we graag wandelingen door de natuur. We nemen onze camera mee en maken de mooiste plaatjes. Vooral m`n broertje heeft echt talent voor fotografie. 

De mozaïekomslagdoek was eigenlijk m`n zomervakantie-project. Elke zomer (en vaak ook winter) vakantie kies ik een project waar ik heerlijk aan kan haken. Iets wat makkelijk mee te nemen is en wat je overal kunt haken. Ik heb een lijstje waarop ik voorbijkomende projecten plaats en als ik dan een keuze mag maken, kies ik daar een project van uit. Nu dacht ik met de mozaïekomslagdoek dat dit losse granny`s waren en je ze later allemaal aan elkaar zou haken. Dit was bij het nogmaals lezen van het patroon niet helemaal waar. De granny`s worden gelijk aan elkaar vast gehaakt, waardoor het toch een best dik project is voor de zomervakantie, hihi! Hierdoor duurde het denk ik ook even voordat ik het af had. Hihi! De mozaïekomslagdoek is een haakpatroon van byClaire en heel goed te lezen en te begrijpen. Ik vind het zelf heel fijn als er een tekening bij zit en dit heeft Claire eigenlijk altijd wel met haar haakpatronen, heel fijn.





In samenwerking met Hobbii mocht ik garen uitkiezen voor dit project. In eerste instantie koos ik gezellige vrolijke blauw/groen kleurtjes en nadat ik hier een fijne foto van geplaatst had op IG wist ik zelf niet zo goed of deze kleurtjes echt bij mij zouden passen. Ik maakte een proefje van alle kleurtjes, (nog net te zien in de foto rechts hierboven), maar nee, dat is niet wat ik in gedachten had. Ik merk dat ik echt een blauw-fan ben, maar de kleur lichtblauw mij irriteert. Vraag me niet waarom, maar ik krijg er de kriebels van, hihi! Deze kleur eruit gehaald en ook de groene kleur gebruikte ik niet. Het werden zachte aarde, natuurtinten, Marineblauw (030), Bruin Grijs (005), Mist (097) en Wit (001) van het Rainbow Cotton garen. Nadat ik de eerste granny daarvan gehaakt had werd ik zelf ook rustiger, dit was het. Ik ben benieuwd of je dit herkent? Heb je ook wel eens iets in je hoofd met kleuren en als je dit uitwerkt het toch niet helemaal is wat je in gedachten had?! Laat het me weten in een reactie!

Van Durable kreeg ik een prachtige haaknaald in de kleur bruin. Of het nu ligt dat de knusse maanden er weer aan komen of dat ik toch echt meer die kant op neig, ik vind bruin echt een mooie kleur! Het maakt het zo zacht en cosy! Ik wilde de mozaïekomslagdoek bij m`n spijkerjasje dragen, vandaar dat ik ook de kleur donkerblauw erin wilde hebben. Nu was het op de dag dat ik de omslagdoek om deed best fris en droeg ik m`n donkerblauw jas. Gelukkig staat dit niet verkeerd en ook heel leuk. 


De kleur blauw is ook echt blauw, het straalt van de foto`s af en ik word daar wel blij van. Ik haakte een rand aan de mozaïekomslagdoek en eigenlijk moet er over de granny`s een mozaïek-effect geborduurd/haakt worden. Nadat ik dat gedaan had vond ik de omslagdoek zo druk dat ik dit er weer afgehaald heb. Juist dat effect vond ik zo tof en weer net wat anders, maar voor mij was het echt te druk. Oeps! Wel bevestigde ik een prachtig leren label van vanMez11 op de omslagdoek. Zo nu en dan laat ik een hele rits maken bij Joyce en dit doet zij met zoveel plezier en passie dat ik daar al blij van word. Ik heb weer een fijne voorraad in verschillende kleurtjes!

Ik hield nog wat garen over en haakte hier Herfst in het bos - haaksels van, vind je het leuk om deze te bewonderen klik dan hier: Herfst in het bos - haaksels. Ik ben benieuwd wat je van m`n omslagdoek vind en wil je zelf ook aan de slag met de mozaïekomslagdoek, het GRATIS patroon vind je op de site van byClaire. Klik hier: Mozaïekomslagdoek.

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is DEELS gesponsord door Hobbi.nl.

14 opmerkingen:

  1. Wat een mooie variant op de omslagdoek van claire. Ik klikte door, die van jouw geeft zo'n mooier resultaat! Dan krijg je gelijk weer het gevoel: die wil ik ook malen!
    Ga hem iig onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat super lief! Dankjewel! Het is heel anders gelijk dan hé?! Super leuk dat je omslagdoek ook gaat maken, heel veel haakplezier! Fijne zaterdag! Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Prachtige kleuren combi en je hebt helemaal gelijk dat het anders te druk wordt. Je hebt weer een leuk idee aangedragen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Inderdaad, vond het zo druk `ogen` dat ik het gelijk uitgehaald heb. Past helemaal niet bij mij en zo is de omslagdoek echt een beauty! Hihi! Fijne nieuwe week! Liefs, Verie

      Verwijderen
  3. Prachtige omslagdoek!
    Ik verkies ook heel vaak eenvoud boven overvloed (aan materialen, kleuren, extraatjes).
    Het is vaak zo veel mooier.
    Ik ga eens even een kijkje bij het patroon nemen.
    Fijne week en groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Sober is vaak al goed hé?! Leuk dat je een kijkje gaat nemen bij het haakpatroon, echt de moeite waard! Fijne nieuwe week! Liefs, Verie

      Verwijderen
  4. Een hele mooie sjaal! Je gaat 'm vast heel vaak en met veel plezier dragen. De kleuren zou ik zelf ook gekozen kunnen hebben. Blauw en bruin vind ik zo mooi voor de winter!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, inderdaad heel fijne kleurtjes zo en een heerlijke omslagdoek! Fijne dag! Liefs, Verie

      Verwijderen
  5. Prachtige foto! En hele mooie omslagdoek. 100% Verie. Wat fijn zeg dat je samen met je broer er af en toe op uit trekt. Koester die momenten.Groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, lief van je! Dat doe ik absoluut, zo fijn om samen te kunnen zijn! Fijne dag! Liefs, Verie

      Verwijderen
  6. Een hele mooie omslagdoek! Ik vind de kleuren prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Super leuk om te horen! Fijne nieuwe week! Liefs, Verie

      Verwijderen
  7. Wat een mooie omslagdoek. De kleuren zijn echt geweldig.
    Fijne maandag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je leuke reactie! Fijne nieuwe week! Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!