vrijdag 29 maart 2019

TRIP: Flexa Bloggers dag in Sassenheim,..


Afgelopen zaterdag was het zover, de Bloggersdag van Flexa. Een poosje terug werd ik uitgenodigd om me op te geven voor deze dag, nou je snapt wel dat ik daar wel oren naar had. Het leek me ontzettend leuk om me meer in het verfmerk Flexa te verdiepen door hier meer informatie over te krijgen. Het werd gehouden in het Sikkens Experience Center in Sassenheim en dat vond ik zeker een bezoekje waard. Echt een prachtig pand, zoals je ook kunt zien voor een gedeelte hierboven op de foto. Het pand is groot en heel inspirerend gestyled in kleur, en dat was dan ook het thema van de dag KLAAR VOOR KLEUR! Ik vond dit best spannend, aangezien ons huisje niet kleurrijk is en ik zelf ook niet van kleur hou (dacht ik). Ik dacht namelijk bij kleur aan rood, geel, groen en blauw en dan in sprekende harde kleuren, dat dat absoluut niet hoeft heb ik geleerd en meegemaakt op deze Bloggersdag. 
Aangekomen bij het Sikkens Experience Center stond er een prachtig tekstbord uitnodigend buiten op ons te wachten met daaraan gezellig gekleurde ballonnen in mooie warme kleuren. Ik werd gastvrij ontvangen door verschillende medewerkers van Flexa (en CetaBever) en voelde me heel welkom! Ik kreeg een heerlijk warm kopje thee aangeboden, (wel lekker na zo`n lange reis) met wat lekkers. Er waren al wat Bloggers en langzaamaan stroomde de ruimte vol met kwebbelende dames en heren. Ik moet eerlijk zeggen dat door m`n HSP ik soms letterlijk even afstand moest nemen, anders raakte me hoofd helemaal overprikkeld. Ik had er al rekening mee gehouden met het plekje waar ik stond, dus dat was zo geregeld. Nadat alle Bloggers er waren nam Odet (PR van Flexa) het woord en nam ons mee door de dag heen wat we allemaal zouden gaan doen en beleven, en dat was veel. Ondertussen, we hadden bij aankomst allemaal een schortjasje gekregen, deden we onze schortjasjes aan en leek het even of we van Bloggers naar Doktersassistentes waren veranderd. Het zag er heel grappig uit! De jasjes kregen we aan omdat we creatief aan de slag zouden gaan, nou, dat laat ik me geen twee keer zeggen, super leuk! (Op m`n IG kun je bewonderen  hoe het jasje bij mij eruit zag, moet je dat willen zien!)


In de ruimte aangekomen waar we op lange tafels potten gedrupt zagen met verschillende kleuren en kwasten erin en met verschillende kleuren potten verf erop werd ik enthousiast. Wat zouden we gaan doen?! We kregen uitleg van Marc (medewerker Flexa) hoe we ons MOOI MAKKELIJK project konden bewerken met MOOI MAKKELIJK verf en benodigdheden van Flexa. Bij deze verf hoef je geen grondverf te gebruiken, schoonmaken (ontvetten), schuren en aan de slag. Aan de zijkant van het creatieve lokaal was een heuse Flexa Market ingericht met allemaal kringloopgeluk waar we iets uit mochten kiezen. Oh, en daar ben ik zo slecht in, ik vind alles leuk en mooi en handig! Ik stond wat achteraan, waardoor ik wat later aan de beurt was, maar toen zag ik me een pareltje! Liefde op het eerste gezicht, een spiegel met zo`n mooie lijst! Ik hou hiervan! Die wilde ik en ik had geluk, want niemand anders nam deze, dus kon ik met een gerust hart aan de fröbel! Wel moest ik nog de kleur kiezen. Ook een dingetje, ik zag mooie kleuren en dupte tussen groen en donkergroen. Toch gekozen voor de groenkleur. Later wilde ik er eigenlijk nog een donkergroene rand omheen verven, maar doordat de verf ook moest drogen en ik niet met een natte spiegel in m`n auto wilde zitten heb ik dit gelaten. Wat overigens wel leuk is dat Liza (van de blog Confetti Lab) er ook was en laat ze nou super dicht bij mij in de buurt wonen. Zij nam de donkergroene verf mee naar huis en we maken binnenkort een afspraak voor een craftdate! Hoe leuk is dat?! 


Van al dat fröbelen wordt je wel hongerig, want naast het fröbelen mochten we luisteren naar presentaties over het ontstaan van Flexa tot nu en hoe Flexa samenwerkt met Bloggers. Allebei zeer interessante lezingen en zeker weer wat geleerd, vooral de duidelijkheid waarmee ze dit vertelde sprak me aan! Uiteraard super leuk om te zien hoe Flexa aan het werk is achter de schermen en hoe komen ze nu tot een nieuwe kleur en wat komt daar allemaal bij kijken, geweldig!

Met een buik die trek had zijn we gaan lunchen, we werden echt verwend! Ik koos voor een bolletje brie met tomaat en sla, een wrap met een salade erop, tomaatjes, aardbeien en een sapje. Vooral de borden en het bestek vond ik prachtig! Zo mooi! Nadat ik de lunch op had ben ik even tijd voor mezelf gaan nemen. Wat ik al eerder schreef is dat ik door m`n HSP snel overprikkeld raak, nu we toch even pauze hadden en we nogmaals een likje verf over ons MOOI MAKKELIJK project mochten halen, ben ik dat gaan doen. Heerlijk alleen in een ruimte waar ik even alleen het ruisen van de wind en geluiden van buiten zachtjes hoorde. Een oplaadmomentje, zeg maar! 

Ik maakte in de pauze ook nog een portretje voor de gezellige wand die gestyled en ontworpen is door Marij (van @enter_my_attic), zeker de moeite waard om Marij te volgen op Instagram. Met de tekst KLAAR VOOR KLEUR MET FLEXA ben ik er helemaal klaar voor! Ik merk dat ik rustige, zachte, warme tinten mooi vind, daar word ik heel blij van. 


Na de pauze werden we in groepen verdeeld om 3 onderdelen af te sluiten. We mochten beginnen in de shop, waar oa deze prachtige gedrupte potten stonden. Ik was gelijk verliefd en moest ze fotograferen. Dit is een idee die op m`n lijstje staat, zoiets wil ik gaan proberen en dan met zwarte potten met de kleur Indian Spice als drup. Indian Spice is een mooie Cognac kleur die goed bij ons interieur past. Ik raakte niet uitgekeken in de shop, zoveel moois en gestylede hoekjes. Ook vond ik het heerlijk om met m`n handen in een bak vol kleurtesters te woelen! Goeie therapie! Hihi!

Toch moesten we door naar onderdeel 2, een presentatie over kinderen en kleur. Deze presentatie vond ik heel interessant. Vooral nu ik met de opleiding Pedagogische Medewerker Kinderopvang bezig ben, was ik van te voren al heel benieuwd naar dit onderdeel/presentatie. Ik heb geleerd wat kleur met kinderen doet, bij kinderen spreken de uitgesproken kleuren zoals rood, blauw, geel en groen veel aan. Ook heb ik geleerd welke kleuren ik eventueel goed kan gebruiken in een ruimte waar veel kinderen komen of voor bijvoorbeeld de kinderkamer. Vooral zachte, lieflijke tinten zijn goed te gebruiken hiervoor, dit geeft rust en veiligheid. Van harde kleuren, zoals bijvoorbeeld rood kunnen kinderen onrustig worden. Echt heel interessant. 

Het laatste onderdeel was een rondleiding door het prachtige pand in het museum door Odet. Ze vertelde bij verschillende artikelen en voorwerpen waar het voor diende en sprak enthousiast hierover. Ik hou wel van `oude` voorwerpen, vond het dan ook erg interessant om meer te zien en te horen. In m`n vlog, die je hieronder kan bekijken, laat ik je een stukje van het museum zien.


Moe maar voldaan ben ik naar huis gegaan, met een hoofd vol ideeën! Ik ben zo geïnspireerd door deze dag en ik denk er zelfs aan om iets met kleur in huis te gaan doen! Wat en hoe blijft nog even een verassing, als ik zover ben, dan laat ik je het zien! 

Ik ben benieuwd of je benieuwd ben naar het eindresultaat van de spiegel?! Ik vind de spiegel zelf nog niet helemaal af, maar ze is wel heel mooi, daarom heb ik een sfeerbeeld ervan gemaakt en deze laat ik je hieronder zien. 


Ik ben heel benieuwd wat je van dit blogbericht vond en of je ook KLAAR VOOR KLEUR bent?! Laat me weten in een reactie of je meer van pastel, naturel of sprekende kleuren houd?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

flexa.nl
Dit blogbericht is in samenwerking met Flexa.nl.

6 opmerkingen:

 1. hallo.
  vindt het geweldig! herken me in niet kunnen kiezen....
  houdt van rustige kleuren. vindt barnrood(woon in Canada) erg mooi, maar ook sprekend rood of blauw en creme.
  vindt je spiegel echt mooi!! prachtige kleur!!

  groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, wat leuk! Heerlijk lijkt me dat, geen keuzestress! Ik snap dat je barnrood een erg mooie kleur vind, daar kan ik me wat bij voorstellen. Bedankt voor je compliment, ik gebruikte de kleur Tijm van MOOIMAKKELIJKmeubels verfcollection. Fijne avond!

   Verwijderen
 2. Dat klinkt als een heel gezellige dag vol indrukken.
  Je spiegel is erg mooi!
  Ik houd erg van verschillende tinten blauw.
  Groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, Ilse! Mijn lievelingskleur is donkerblauw! Inderdaad was het een gezellige dag met veel indrukken, positief! Dankjewel voor je compliment en een fijne dag!

   Verwijderen
 3. Dag Verie! Wat maak jij toch altijd weer leuke dingen mee! En je schrijft er zo enthousiast over! Ik hou wel van uitgesproken kleuren als rood en felroze. Voor m'n nieuwe huis ben ik toch meer met okergeel aan de slag gegaan, dus dat vind ik voor het interieur weer heel mooi... Je spiegel is mooi geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve woorden, Marjet! Dankjewel, het was ook zeker een speciale dag! Wat leuk dat je van deze uitgesproken kleuren houd, okergeel vind ik zelf ook erg mooi! Het zal vast heel mooi staan in je nieuwe huis! Geniet ervan! Fijne avond! Liefs, Verie

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!