vrijdag 2 november 2018

TRIP: IMAKIN doe het lekker zelf! feest, DIY: Stempels maken & Haakpatroon Scandinavische Haarband,..


Op zaterdag 20 Oktober had ik een feestje en niet zomaar een feestje. Het DOE HET LEKKER ZELF! feest! Georganiseerd door Jinske Verpalen van IMAKIN die daarbij gelijk haar allereerste en nieuwste boek `doe het lekker zelf!` lanceerde en haar atelier/winkeltje opende. Dit alles werd gehouden in een groot gebouw, Kanaal30 in Utrecht. Een geweldig tof concept, in dit gebouw zitten verschillende ondernemers met hun bedrijf. Het was alleen al een feestje om daar rond te wandelen en te zien wat er allemaal stond. Hoeveel creativiteit Nederland telt, zo geweldig! Ik word daar alleen al blij van! Jinske heeft me uitgenodigd om op haar feest te komen en daarbij was er gelijk een nieuwe samenwerking geboren. Ik heb al eerder met Jinske en haar bedrijf IMAKIN samengewerkt. Ik maakte toen met een DIY-pakket uit haar webshop deze `snijplanken met krijtverf` < klik. Jinske is een fijn persoon om mee samen te werken. Heel duidelijk, weet wat ze wil en komt goed haar afspraken na. Ik wilde dit echt even benoemen, aangezien ik helaas dit ook wel eens anders mee maak! Dus, voor mij was deze samenwerking voor herhaling vatbaar. Op naar Utrecht om haar prachtige boek in ontvangst te nemen en te genieten van een creatieve dag!

Kom, ik neem je mee..

Het atelier van Jinske! Zo mooi en zo gaaf gestyled! De scharen op de wand, handmade, want ze zijn goud gespoten door Jinske zelf en daarna op de wand bevestigd, echt een inspiratiebron! Bij binnenkomst zie je gelijk dat het bedrijf past bij wie Jinske en IMAKIN uitstraalt, dit is namelijk helemaal hetzelfde en zo je in de webshop komt, stond ik nu in haar atelier. Ik vind dit echt een compliment, dat je bent wie je bent en dat je staat voor wat je uitstraalt. Dit plaatje is compleet, online als live! Stiekem keek ik al even naar binnen in het atelier, ben best nieuwsgierig van aard. ;) Nadat Jinske een prachtige speech gehouden had (zie vlog wat Jinske speechte) mochten we een kijkje in het atelier nemen. Maar voordat ik dit deed, ik kon mezelf nog bedwingen, hihi, heb ik eerst m`n boek laten signeren. Zoals je vast wel weet ben ik hier heel erg van. Ik vind een boek dan zo persoonlijk en echt van `mij`. Ik stel daar veel waarde aan! Misschien vind je het gek of raar?! Helaas, dit vind ik belangrijk in het leven > gezien en gewaardeerd worden! Doen we al veelste weinig, het is een klein idee om te beginnen om elke dag iemand een compliment te geven! Je leven wordt er groter door en soms ontstaan er dan zomaar fijne gesprekken! Doe je mee?!


In het atelier aangekomen staat er op de wand met grote letters DOE HET LEKKER ZELF! ook echt IMAKIN en het past helemaal bij het allernieuwste boek! In het atelier vind je alle DIY-pakketten en daarnaast benodigdheden om zelf aan de slag te gaan. Van beton tot papier, van stiften tot gutsen, het is er allemaal. Ik vind IMAKIN een heerlijke webshop om in te shoppen, alles staat op z`n plek en je kunt alles goed vinden. Nu het boek uit is, heeft Jinske een pagina aangemaakt in haar webshop waar je gelijk alle benodigdheden kunt vinden uit haar boek. Bijvoorbeeld, wil je stempels maken, dan klik je op `inkt&verf broek met print` en je komt op de pagina vol met materialen om stempels te maken. Ideaal en zo hoef je niet te zoeken en kun je aanklikken wat je nodig hebt. Aangezien het bij mij vaak is dat ik thuis ook al het één en ander heb staan, kun je zo goed een aanvulling bestellen.


Op het DOE HET LEKKER ZELF! feest mochten we ook stempels maken. Ik maakte een stempel met een schaartje. In m`n logo staat namelijk het schaartje centraal en ik merkte dat dit schaartje bij Jinske/IMAKIN ook helemaal van toepassing is. Om dit samen te brengen en om een mooi aandenken van deze dag te hebben, koos ik voor dit ontwerp. Het schaartje is goed gelukt (laat ik zien in de vlog) en al veel in gebruik genomen op bijvoorbeeld pakketjes die ik verstuur! Het staat zo gezellig!

Ik had de smaak te pakken en nadat ik het boek heerlijk gelezen, bewonderd en ook hier weer aan gesnuffeld had, was ik eruit. Ik ga stempels maken. Ik vond het enorm leuk om te doen en ik was heel benieuwd of ik dit thuis ook kon, zonder hulp! Ik bestelde in de webshop van IMAKIN de volgende items..

Maar eerst nog even wat vertellen over het prachtige boek DOE HET LEKKER ZELF!. Het boek telt maar liefst 30 lifestyle projecten met hout, papier, beton, servies, draad, leer, klei, inkt en verf, textiel en metaal. Bij elk project staat duidelijk uitgebeeld hoe moeilijk het project is, hoe lang je ongeveer bezig bent met het project en wat de kosten zijn. Om het project te maken staat er wat je allemaal nodig hebt, de meeste materialen kun je shoppen in de webshop van IMAKIN. De duidelijke afbeeldingen maken het simpel om aan de slag te gaan met het project, daarbij staat het ook duidelijk beschreven met genummerde foto`s. Zodat je precies weet bij welke beschrijving welke foto hoort. Door alleen al goed te kijken naar de foto`s kom je al een heel eind, tenminste ik wel. Ik ben een beelddenker, dus snap ik het vaak sneller als je iets uitbeeld als dat ik iets moet lezen en begrijpen. Juist door de verschillende projecten spreekt het boek me aan. Het zijn geen alledaagse projecten en toch kun je ze allemaal gebruiken. Met geen alledaagse projecten bedoel ik dat ze niet vaak voorkomen of uitgewerkt worden, zodat je DIY echt uniek is. Bij bijna alle projecten heb ik een `wauw` effect, ik word er blij van.  


Hierboven zie je verschillende items die ik bestelde uit de webshop. Hieronder nog even op een rij wat je allemaal nodig hebt om stempels te maken om op textiel te stempelen:
- Boek DOE HET LEKKER ZELF!     € 20,-
- Stempel Snijgereedschap     € 7,95
- Stempelblokken 3st    € 3,50
- Stempelinkt     € 2,25
- Shirt (kleur naar keuze, let wel op welke kleur inkt je dan gebruikt!)
- Ontwerp uitgeprint (ik koos voor een bolletje wol, Google)  
- Potlood (staat niet op de foto, vergeten!)    
Jinske geeft daarbij nog wat tips voor een geslaagd DIY-feest, een kopje thee. Ik nam `verwenthee`  in m`n favoriete grote mok van FloraCastle. Hierin past lekker veel en ik dacht wel eventjes zoet te zijn. En ik zette een muziekje op, zelf houd ik erg van rustgevende relaxmuziek, heerlijk! :) 
Nou heb je alles bij de hand, dan gaan we aan de slag. Ik mag van Jinske, in overleg, een DIY uit haar boek aan jou vertellen.

Om te beginnen neem je een potlood en teken je de zwarte lijntjes over van het ontwerp, mag gerust een beetje dik. Je neemt het ontwerp en legt deze ondersteboven (zie foto) op het stempelblok. Neem een guts en wrijf met de achterkant over het ontwerp heen. Haal het papier met het ontwerp van het stempelblok af en als het goed is (zie foto) staat er een afdruk op het stempelblok van het ontwerp.

Neem de gutsen (bekijk welke fijn zijn om te gebruiken, in het boek DOE HET LEKKER ZELF! staat uitgelegd welke je het beste waar en wanneer kan gebruiken) en guts het ontwerp strak uit. Om te kijken of de stempel goed is maak je een proef door de stempel in de inkt te leggen en deze te stempelen op een wit papier (ik gebruik hier dus niet de textielinkt, maar een eigen stempelkussen).


Zodra je stempel klaar is voor gebruik en ze strak stempelt spoel je de inkt van de stempel waarmee je proefdrukken gemaakt hebt en laat je deze even drogen. Neem de stempel en druk deze in de textielinkt en leg je shirt strak (zonder rimpels neer, leg eventueel om doordrukken te voorkomen een wit A4 papier onder de eerste laag van het shirt) neer. Druk niet te hard en haal de stempel eraf.
Als het goed is heb je bovenstaand resultaat! 

Ik koos voor een bolletje garen omdat ik dit zo leuk vind passen bij mij. Ik houd van wol en garen en ben daar, eigenlijk, elke dag wel mee bezig! Het maakt me zo blij en ik vind het heerlijk om ze om me heen te hebben en eraan te voelen. Ook nieuwe projecten verzinnen doe ik graag. Onlangs startte ik met een lijstje waar ik alle projecten op schrijf, zodat ik als ik een project af heb uit dat lijstje mag kiezen. En dat is een feest! Ik ga er spontaan harder van haken! :) Hihi!


Mijn excuses voor de donkere beelden, m`n camera stond verkeerd ingesteld en dat had ik pas door toen ik de foto`s op m`n pc zetten. Toch vind ik ze nog wel leuk om met je te delen! :)

Op het voorpand en de mouwen stempelde ik bolletjes wol en op de achterkant van het shirt alleen bovenaan. Ik had het shirt af en ik was zo in m`n nopjes en blij met het resultaat dat ik het shirt gelijk aan Manlief liet zien! Waarop hij zei; `Wauw, lijkt wel uit de winkel, echt gaaf!` en `Kan je er ook een voor mij maken met fietsen of brommers of met m`n logo?` Hihi, zo leuk! Dus, oh,oh, ik heb weer wat te doen! De fiets-stempel is in de maak en binnenkort loopt Manlief met een `fietsshirt/trui` of iets aan! Te leuk! Wat past helemaal bij jou als je een eigen stempel zou mogen ontwerpen?! Laat het me weten in een reactie!

In de webshop van Jinske zag ik opeens garen. Echt prachtig dik garen en weetje dat ik dit nou niet eerder is opgevallen dat IMAKIN garen verkoopt?! Ik moest een bolletje bestellen en gelijk mee aan de slag gaan. Ik fiets graag naar m`n werk, maar `s morgens kan het nog zo mega koud zijn dat m`n oren er bijna afvriezen en ik met hoofdpijn op m`n werk aankom. Niet echt fijn. Onderweg verzin ik projecten waaronder dus en heel handig, een haarband. Deze kan tegelijkertijd m`n oren en voorhoofd warm houden! Ik heb een hekel aan mutsen, maar een haarband kan denk ik wel.


Het bolletje is van 100% wol gemaakt en in de kleuren bruin, groen met een vleugje blauw. Past precies! Het patroon is GRATIS te bestellen door een e-mail te sturen naar vestywo@hotmail.com. Ik zou het leuk vinden als je de #scandinavischehaarband maakt, deze # te gebruiken op social media! Ik ben happy!


Het is weer een lang blogbericht geworden en ik hoop zeker dat ik je weer mocht inspireren?! Laat je het me weten in een reactie?! En ben je nu super benieuwd naar het prachtige boek DOE HET LEKKER ZELF! van Jinske?! Klik dan op voorgaande link om het boek te scoren voor een gesigneerd exemplaar!

En dat was nog niet alles, van het super gezellige DOE HET LEKKER ZELF! feest maakte ik ook een vlog. Klik hieronder om de vlog te bewonderen en laat zeker via youtube een reactie achter en abonneer op m`n kanaal!


Ik ben heel benieuwd wat je ervan vind, laat je het me weten in een reactie?! Vandaag zou ik ook de winnaar van het `Gezellige StipStijl-pakketje` bekend maken. De gelukkige winnares is geworden: 
JANTINE FLACH - @knittepetit
van harte gefeliciteerd, wil je je gegevens doorsturen naar vestywo@hotmail.com dan stuur ik het pakketje as maandag dv met de post mee!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

www.imakin.nl
Dit blogbericht is gesponsord door IMAKIN.nl!

8 opmerkingen:

 1. Leuk Verie...je shirt met die bolletjes is super. Ik denk dat ik het boek om mijn verlanglijstje zet. Ik meen dat ik in de folder van de Bruna ook wat van Imakin zag ! Ik ga gauw eens kijken hihi....Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Moet je zeker doen, het is zo`n leuk boek! Ik maakte afgelopen woensdag in niet eens een uur 3 haarbandjes. Echt te leuk, het volgende project ligt alweer klaar! Hihi! Klopt, bij de Bruno wordt het boek en 2 pakketten verkocht! :) Fijne dag!

   Verwijderen
 2. leuk dat je er bij was lijkt me ook een leuk boek.
  en wat grappig op je trui.
  groetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haak by Daphne04 november, 2018

  Een hele leuke stempel heb je gemaakt! Ik krijg spontaan zin om er ook weer eens een te maken! Jouw truitje is helemaal geweldig geworden, wat een tof idee! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, wat een lieve reactie! Heel veel succes met stempels maken, het is echt heel leuk om te doen! Fijne dag!

   Verwijderen
 4. Ha Verie! Wat heb jij een leuke middag gehad, hΓ¨? En je vlog vind ik heel mooi! Weet je wat me vooral raakte in jouw blig? Dat stukje over gewaardeerd en gezien worden. Dat vind ik ook zo belangrijk! Het zit 'm niet in grote dingen, maar idd in een compliment, een glimlach, even groeten, een knipoog... Ik doe mee!πŸ˜‰πŸ’•
  Lieve groetjes van Marjet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo lief! Super leuk dat je mee doet! Dankjewel! En jah, ik heb een heerlijke middag gehad bij IMAKIN! Echt genoten! Bedankt voor je lieve reactie! Fijne avond!

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!