woensdag 8 februari 2017

♡ Crochet: Knotten Fourtune CAL2017 & Mijn bolletjes,..


Jahaa..als je mij volgt op IG dan weet je al een beetje wat ik je ga vertellen in deze blogpost.

Ik ben namelijk begonnen aan een groot project, ongeveer 16 weken lang een CAL haken, zoals je weet vind ik het erg leuk om aan zoiets mee te doen, alleen moet het niet te lang duren.
Nu 16 weken vind ik niet lang en als dit ook in opdracht mag mhaken vind ik het extra leuk en een grote uitdaging om hieraan mee te werken.

Een CAL betekend Crochet ALong en wordt door verschillende haaksters ontworpen, deze keer is het ontwerp van Francis van Knotten in Delft, oftwel Knot en Wol.
Elke week staat de Knotten Fourtune CAL2017 (een patroon) online op haar blog en kun je aan de hand van patroon lezen of een videoclipje zien hoe de tunische-steek is.
Want ja, je hebt het goed gelezen, het is niet zomaar een haak-CAL, maar een tunische CAL, voor mij nog erg nieuw, ik kan alleen een simpele steek tunisch haken, dus het wordt een uitdaging!
Nadat je vier weken achter elkaar de patronen volgt heb je één vierkant van ongeveer 40x40 cm breed/lang in je handen.
Nadat de vier weken om zijn begin je weer aan de volgende 40x40cm lap en zo haak je in het totaal vier lappen van 40x40cm.
Je kunt de lappen aan elkaar vast haken zodat het een deken wordt of los houden en er kussenhoesjes van maken.

Klik op de knop links hieronder om verder te lezen!De vraag op IG was wat ik ermee ga doen?!
Zelf weet ik nog niet of ik kussenhoesjes ga maken of een deken en dus daar ga ik nog heerlijk over dromen, eerst lekker aan de slag met de Knotten Fourtune CAL2017.
De Knotten Fourtune CAL2017 kreeg de naam Knotten, zodat je de CAL ook op Google snel terug kan vinden en het is de naam van de winkel, super makkelijk zo toch?! 
Het patroon van de Knotten Fourtune CAL2017 kun je volgen op de blog van Knotten, klik HIER! en ook is het leuk om de facebookpagina, klik HIER! en het instagram-acount, klik HIER! te `like` zodat je niks mist van deze prachtige Knotten Fourtune CAL2017.

Ik doe mee en laat je steeds hier op het blog zien als mijn vierkant van ongeveer 40x40cm af is en daarover schrijf ik dan een blogpost, in totaal zal je vijf blogposten lezen over de Knotten Fourtune CAL2017 (waaronder deze ook valt).
Op Instagram, klik HIER! plaats ik elke week een feed hoever ik ben en op Facebook, klik HIER! om de week, zo kun je leuk bijhouden hoe de CAL vordert.
De Knotten Fourtune CAL2017 is al begonnen, maar je kunt (net als ik) gewoon nog aanhaken, ik begin deze week, er staat nu tot week drie op de site! :)


Op de site van Knotten, klik HIER! kun je een samengesteld pakket uitkiezen in de kleuren die bij jou passen, de Knotten Fourtune CAL2017 is ontworpen in een wol-versie en een katoen-versie, je begrijpt dat ik voor de katoenen-versie gekozen hebt.
Waarom? Ik kan niet zo goed tegen pluizig garen, daar wordt ik een beetje ibbelig van, hihi! ;)
Het katoen-garen is van het merk Organico en het wol-garen van Bingo, dit staat goed aangegeven in de patronen die je volgt op de blog van Knotten.

Ik heb de kleuren niet uit een vooraf samengesteld pakket gekozen, de kleuren die ik heb gekozen zijn samengesteld door, tja mijzelf! :)
Een kleurenpakket wat echt helemaal bij mij past, twee zachte tinten en drie blauw tinten, in het totaal moet je voor deze CAL vijf kleuren beschikbaar hebben.
Je maakt voordat je gaat beginnen (vooral doen als je je eigen kleuren samengesteld hebt) een kaartje met nummers één tot vijf en de kleuren, aangezien in het patroon het cijfer aangegeven wordt en niet  de kleur, zo kun je steeds op je kaartje zien welke kleur er bij welk cijfer hoort. 

Voor jou heb ik mijn kleurenpakket op een rijtje gezet met de nummers en kleuren erbij, vind je deze nou ook erg leuk, dan kun je ze zo bestellen aan de hand van de kleurcodes (staan bovenaan het beeld hieronder).


Denk je nu; `dat kan ik echt niet`, schroom niet om daardoor niet mee te doen, eerlijk gezegd kan ik nog maar één tunische-steek en ik heb me laten zeggen dat deze steek ook nog eens best moeilijk is.
Daarom ga ik het proberen en wie weet!

Ik zou het erg leuk vinden als je mee doet aan de Knotten Fourtune CAL2017, laat je het me weten?!

Heel veel succes met haken en een fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

7 opmerkingen:

 1. Wat en mooie kleuren heb je gekozen! Dat gaat vast een mooi dekentje, of mooie kussens, worden!
  Liefs, Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Heleen! Ik ga mijn best doen, `k vind het nu al leuk worden! :) Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige kleuren! Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien. Ik heb voorlopig nog zoveel werkstukken onderhanden, dat ik niet aan een CAL begin. Maar het klinkt wel leuk, de tunische steek. Ik heb lang geleden eens een trui gehaakt in tunische haaksteek. Het patroon kwam uit een Ariadne.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je kan tunisch haken, Marijke! Tot nu toe vind ik het erg leuk om te doen, lekker bezig zijn met prachtige creaties! :) Bedankt voor je reactie en wie weet bedenk je je nog! ;)

   Verwijderen
 3. Ik ben heel erg benieuwd, heb stiekem even op de site gekeken en hij ziet er veelbelovend uit. Ik vind de kleuren die je hebt gekozen echt prachtig! Zelf ga ik hem denk ik niet maken, ben geloof ik niet zo van het tunisch haken (misschien komt dat nog ;-)). Veel haakplezier! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Annebel, ik ben zelf ook benieuwd of het me gaat lukken! Wie weet vind je het toch zo leuk eruit zien dat je alsnog de haaknaalden erbij pakt! :) Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 4. Mooie kleuren en het garen ziet er ook zo mooi uit. Ik zie het vaak liggen in de winkel, maar heb het geloof ik nog nooit gebruikt. Veel plezier met haken!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!