vrijdag 2 december 2016

♥ Crochet Old Pink Scarf & Uitslag Give-Away,..


Wat is het heerlijk weer om lekker op de bank met je haakwerkje te zitten.
Met de kou van afgelopen dagen ben ik toch het liefste binnen, kopje warme thee erbij en de eerste kerstliederen tingelen door de woonkamer, kaarsjes aan,.. ik ben helemaal in m`n sas!
Een tijdje terug mhaakte ik deze omslagdoek, bij de College Style in Barneveld had ik een oud roze suede rokje gekocht en daarbij wilde ik, het liefst in dezelfde kleur, een omslagdoek bij haken.
In Barneveld zit, net ontdekt, het winkeltje WolFactory, echt een snoepwinkel als je van bwolletjes houd, verschillende kleuren en merken heeft de eigenaresse liggen, geweldig.
Het liefst haak ik met hetzelfde merk garen en niet met pluizig garen, daar houd ik niet van.
In de winkel lagen bwolletjes van het merk Katia, niet eerder mee gehaakt, ik was op slag verliefd, alleen al op de kleur en toen ik de bwolletjes aanraakte was ik verkocht, zo lekker zacht.

Klik op de knop links hieronder om verder te lezen!



De omslagdoek komt uit het boek van Saskia Laan namelijk `Alles is haken`, in het boek staat de omslagdoek afgebeeld met het garen Big Mohair, nu dat vind ik te dik en ik ben zo blij met het garen die ik gescoord heb, de omslagdoek is heel fragiel geworden en zo mooi!
In het boek van Saskia staat dat je de omslagdoek met haaknaald 12 mag haken, aangezien op de flap van mijn bwolletjes haaknaald 2,5 geadviseerd werd, ben ik ertussen gaan zitten en heb ik haaknaald 8 gebruikt, een heel los effect creeër je daarbij en zeker met dit zachte, soepele garen heel mooi.
In het boekje bij de patronen staat heel netjes als eerste iets verteld over een `bijzondere steek` en dat betekend dat dat een steek is die niet veel voorkomt, bij de omslagdoek was dat het `reliëfstokje`.
Ikzelf had er nog nooit van gehoord en niet eerder mee gewerkt, even opgezocht op Youtube hoe het moest en huppa, aan de gang, want als je zoiets eenmaal door hebt,..

♥ 

De shoot hield ik dit keer in onze achtertuin waar we een oud vervalen schuurtje hebben staan.
De verf van de deur is helemaal afgebladderd, juist dat effect is zo mooi en old.
Voor en shoot vind ik juist dat effect heel gaaf om te gebruiken, zeker zoals je kunt zien met de foto`s waar ik de omslagdoek over de deurklink gelegd heb en daarvan een foto gemaakt heb.
Heel nostalgisch het donkergroen met oud roze, romantische en dromerig wordt je ervan!
En dat is ook echt deze omslagdoek, ze ligt ook losjes over m`n schouders en zweeft mee op de wind!

De kleur oud roze heb ik gecombineerd met de kleur zwart, dat steekt ook goed bij elkaar af.
Een zwart blousje met rousjes en een zwarte hoed mogen niet ontbreken, een beetje landelijke stijl doorgevoerd in kleding zeg maar.

Het patroon van de omslagdoek ziet er best ingewikkeld uit, toch is het zeker te doen, echt goed lezen, dan kom je al heel ver en probeer er ook je eigen haakkunst aan over te houden.
Ik laat zo vaak een steek weg of haak een eigen steekje bij omdat het patroon in mijn beleving niet  klopt of dat ik net niet uitkom.
Daarom geef ik je als tip mee, blijf vooral jezelf en maak er desnoods iets `eigens` van.
De omslagdoek heb ik al een poosje af, ik weet niet meer zeker of ik bij dit patroon gesmokkeld heb, dacht het niet, ik weet het niet zeker, hihi!
Ook op deze omslagdoek heb ik gebruik gemaakt van de leren labels van Mez11, dit keer een zacht roze met de tekst; `Made by Vestywo`.
Klik op de link hierboven (Mez11) om een kijkje te nemen op haar website en webshop!

♥ 

Nog even wat over de bwolletjes, het merk is Katia en de kleur is oud roze (nr.13), het garen is gemaakt van 60% katoen en 40% acryl.
Het bwolletje weegt ongeveer 50gr en ik heb voor deze omslagdoek 2,5 bwolletjes gebruikt.
Het patroon kun je vinden in het boek `Alles is haken` op pagina nr. 121.
Wil je deze bwolletjes ook scoren, klik dan HIER! en vind je het leuk om de site van de WoolFactory te bewonderen, klik dan HIER!.
En wil je het boek bestellen van Saskia, dat kan HIER!

Jahaa...en vandaag zou dan eindelijk de uitslag van de Give-Away zijn.
Echt super veel reacties ontvangen, heel erg leuk en hoe leuk zou ik het vinden om iedereen blij te maken, toch kies ik 1 winnaar uit of eigenlijk een winnares!
ERNA VAN SPRONSEN jij bent de winnares van de Give-Away `RM Pakketje`, als je mij je gegevens wilt sturen via de mail (vestywo@hotmail.nl) dan zorg ik dat het pakketje bij jou op de deurmat valt.

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

  1. wat een mooie foto's Verie.je sjaal is super(je rokje ook)!en mooie kleur!!
    fijn weekend debora

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, lieve Debora! Jij ook fijn weekend en bedankt voor je reactie! :)

      Verwijderen
  2. Prachtig is je omslagdoek geworden!
    Leuk je foto shoot!
    geniet van deze winterse dagen!
    lieve groeten Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Esther voor je lieve complimenten! Gaan we zeker doen en bedankt voor je reactie! :)

      Verwijderen
  3. Wat heb je er een mooi blog van gemaakt. Prachtig stelletje zo, gecombineerd met zwart! Woon je in de buurt van Barneveld? Ik heb er 2 vriendinnen wonen, helaas voor mij een eind uit de buurt.
    Dit garen van Katia ken ik niet uit eigen ervaring. Ik ben wel weg van dit merk. Ik gebruik het veel in een slag dunner, volgens mij is dat de Missisippi. Echt zo mooi mat. Gelukkig heb ik een winkel hier in de buurt die het verkoopt.
    Dank je wel dat je ons weer hebt laten meegenieten!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Marijke! Wij wonen in de buurt van Barneveld, kwam ik eerst niet graag om te winkelen, vind ik het nu fijn om te winkelen, veel winkels bij elkaar waar ik wat kan scoren! :) Wat leuk dat je dit garen al kende en er ook mee haakt, het is inderdaad prachtig en heerlijk garen om mee te werken, echt een aanrader! Graag gedaan en bedankt voor je leuke reactie! :)

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!