vrijdag 17 juni 2016

♥ Crochet blue pillow..

 ♥

Een lekkere lange blogpost voor vandaag!
Een blogpost waarvoor ik nogmaals een leuke kussenhoes gem(h)aakt heb voor in onze woonkamer.
Een paar maanden terug maakte ik ook een kussenhoes in de kleur roze, vind je het leuk om deze terug te kijken, zeker de moeite waard, klik dan op de volgende link: `Crochet Pink Cushion`.
Ik maakte deze kussenhoes naar aanleiding van het prachtige thema `Sandy Shores` van Riviéra Maison, hierover maakte ik een blogpost en schreef ik daarin dat ik nog iets leuks zou gaan maken.
Vind je het leuk om deze blogpost terug te zien/lezen, klik dan op de volgende link: `Sandy Shores`.
In dit thema werden de kleuren blauw/wit veel gebruikt en gaf dit thema een echt beach-gevoel.
Al een poosje liep ik met het idee om dat `beach-gevoel` in onze woonkamer terug te laten komen.
Of ik dit mooi zou vinden, was nog de vraag, maar zoals je hieronder kan zien/bekijken, vind ik het tot nu toe, en het staat nu al ongeveer een maand zo, heel mooi en lekker fris.

Moet je soms ook wel eens wennen aan nieuwe kleurtjes in je interieur?

 ♥

Ik gebruikte voor de `shoot` mijn ochtend-ritueeltje, lekker op de bank met een mooi plaid, kopje koffie of thee binnen handbereik en iets lekkers erbij.
Daarnaast een mooi boek, magazine of iets anders om even tijd voor mezelf te maken.
Het plaid wat je ziet liggen kocht ik bij Riviéra Maison, eveneens de mok en het lepeltje, meer accessoires komen er vandaan, maar vandaag licht ik deze even uit.
Met name het lepeltje, ook wel heel deftig genaamd `High Tea Spoon`, is te shoppen in een set van 4 met 20% korting, kom je even mee naar de webstore om ze in je winkelmandje te leggen of ga gezellig even langs in Laren?!

Onze bank hebben we nog niet zolang, misschien kan je het nog herinneren dat we een bruine-hoekbank hadden en dat ik me hier best wel aan ergerde?
Waarom? Vraag je je misschien af, nou ik ergerde me echt aan de hoek van de bank. ;)
Steeds als ik de woonkamer wilde veranderen, en dat gebeurd nogal vaak, dan zat de hoek in de weg.
Daarom hadden we al een poos het idee om een andere bank aan te schaffen, nadat schoonzus- en zwager-lief gingen trouwen en onze bank wel zagen zitten, letterlijk, hadden wij de doorslag.
Dezelfde week reden we naar een meubelzaak waar we deze prachtige RM-look bank kochten.
En dat we er plezier van hebben? Echt geweldig, wat zit en ligt ze heerlijk, een toppertje!
De bank heeft een 3-zits, is taupe van kleur en heeft een crème bies, er horen een 5-tal losse kussens op, waarvan wij er 4 gebruiken, de andere ligt op het logeer-kamer-bed. :)


Naast de 4 woonkussens die we gebruikte op de bank maak ik bijna elk seizoen een prachtig extra kussentje die er mooi bij matcht.
Bij Riviéra Maison stond in de winkel een prachtige stoel in prachtige blauwe kleuren en dan niet zomaar blauwe kleuren, nee, echt super mooie blauwe kleuren.
Nadat dit plaatje, deze stoel, in mijn hoofd bleef zitten, wilde ik hier iets mee gaan doen.
Op naar de handwerkzaak op `t dorp, waar ze nog niet zolang haakgaren verkopen en ook heel lieve, gave stofjes, maar goed, dat heeft niks met het kussentje te maken, maar wel leuk om te vertellen. ;)
Ik haalde 3 verschillende kleuren van het merk Phildar en 1 kleur van het merk Catania, de kleuren die ik gebruikt heb voor dit kussen van Phildar zijn; Blanc (188 0010), Porcelaine (101 0013) en Marine (119 0056) en van Catania; 0248 (16420205).
De voorkant van het gehaakte kussen maakte ik vast op een stuk spijkerstof, afkomstig van een oude werkbroek van manlief, toch sunde om weg te doen?



Het patroon is niet meer zichtbaar in dit blog, om aan het patroon te komen, stuur ik je door naar mijn shop de pagina Pattern (hierboven in het scherm)daar is het patroon te bestellen GRATIS.

>>  HAAKPATROON BLUE PILLOW  <<

Fijne dag voor jou!

Lieve-Groetjes,
Verie

12 opmerkingen:

  1. Wat een mooi kussen! Ik krijg inderdaad een beetje beach gevoel van de foto's, heel leuk! Dat lepeltje is ook leuk, ga ik volgende keer even naar opzoek als ik in de Intratuin ben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Annabel! Heerlijk, dat is fijn om te horen. Ik weet niet of de Intratuin ook 20% korting heeft op deze leuke lepeltjes, Riviéra Maison in elk geval wel, echt een aanrader om eens te gaan kijken. :) Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  2. Prachtig zijn je kussens geworden!
    ik vind het altijd heerlijk ff een kleurtje erbij,vooral als het zomer word
    ,daar word je vrolijk van!
    geniet er lekker van!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Esther! Leuk om te horen,..bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  3. blauw is niet zo mijn kleur maar het is zo"n "zacht blauw"dat ik het mooi vind,ook je mooie plaid.we zijn soms zo aan ons kleuren gehecht(bij mij alle lichtbruine en witte tinten),dat we moeilijk durven of in mijn geval willen veranderen.maar in jou geval ist "schoon"!!en je nieuwe bank is ook super,jong,bij ons is het al meer lichtbruine leder met uitklapdelen voor ons benen maar ik ben dan ook zoveeeel ouder dan je,vroeger hebben we ook nog zo'n model gehad,die vond ik ook supermooi.groetjes en fijn weekend!debora

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi.wat een leuke/lieve reactie weer, Deborah! Zo gezellig van je. Ieder zo haar kleur hè?! Je moet vooral doen waar je je goed bij voelt, zelf wordt ik kleur soms ook zat en dan houd ik het ook op de rustige, naturel kleuren! Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  4. Ik had je kussen al op instagram gezien.
    Ik vind het een geweldig mooie kleurencombinatie.
    Misschien maak ik hem ook wel voor op mijn bank.
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi styltje hoor in je woonkamer! Inderdaad lekker fris en zomers.
    Je kussen vind ik erg tof geworden. Staat mooi bij de rest.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je leuke en lieve compliment, Rensina! :) En voor je reactie.

      Verwijderen
  6. Mooi verhaal en prachtige foto's. Je gehaakte kussen geeft het net dat beetje extra!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!