vrijdag 4 oktober 2024

Natuur- Avontuur: Wandelen bij Huize Scherpenzeel,..


Twee weken geleden was het een warme zomerse dag waar Neefjelief en ik een heerlijke wandeling maakte door het park en het bos bij Huize Scherpenzeel in Scherpenzeel. We zagen dat de zomer de herfst raakte door de vele eikels, kastanjes en beukennootjes op de grond en hier en daar een paddenstoel, maar ook nog heldergroene bladeren aan de boom, een strakblauwe lucht en een warme zon. Dit zijn echt m`n lievelingsdagen, zo fijn. We wandelden verder en raapte zo nu en dan wat eikels, kastanjes en beukennootjes op die we in een zakje stopten die we meegenomen hadden van huis. We maakten nog een stop voor een picknick op een bankje en bij thuiskomst maakten we prachtige creaties met de gevonden items uit het bos, zo leuk. 

Benieuwd naar meer?! Klik dan verder,..

Is toch een zomers plaatje van Huize Scherpenzeel, vind je niet?! En dat was toch echt eind september, ook de bomen, nog zo groen in het blad. Ik heb eens horen zeggen dat dat komt door de vele regen die gevallen is. Onderaan de bomen zagen we toch wat paddenstoelen staan, de eerste tekenen van de herfst. Tip wanneer je naar het bos gaat: neem een zakje mee voor de prachtige natuurlijke schatten die je vind tijdens de wandeling. Zo leuk om daar bij thuiskomst iets van te maken of een kijktafel van te maken.


Wij maakte grappige diertjes van kastanjes, eikeldopjes en beukennootjes. Daarbij heb je nog prikkers nodig en lijm. We prikten in een kastanje 4 prikkers (poten), maakten een kopje door op een eikel een dopje te plakken en aan de twee zijkanten een beukennootje. Neefjelief maakte heel creatief een staart van een veer in het diertje. Zo leuk! Met een stift maakten we gezichtjes op de diertjes. Dit is echt super leuk om te maken, net als spinnenwebben en spinnen maken. Ik ben super bang voor spinnen, maar deze variant vind en blijf ik echt geweldig leuk vinden. 



Ik ben benieuwd, ben je bekend met Huize Scherpenzeel of Klompenpad Broekerpad?! Laat het me weten in een reactie!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achter laat!