vrijdag 15 oktober 2021

CROCHET: Pompoenen haken,..


De pompoenentijd is weer aangebroken! Je ziet ze in verschillende groottes en maten. Ik vind zelf de groene pompoenen het mooiste, maar een donkerblauwe is natuurlijk helemaal super leuk! Je kunt pompoenen verven in gewenste kleur, maar je kunt ze ook haken in jou favoriete kleurtje! Dat is wat ik deed, ik maakte er gelijk een simpel haakpatroontje van. Met een takje uit het bos maakte ik een steeltje, van een stukje craftpapier een herfstblaadje met de tekst; `laat de wind maar waaien`, strikje erom van tuinkoord en zo heb je een super leuke zelfgemaakte pompoen. Leuk ook om weg te geven. 

Benieuwd naar het haakpatroon?! Klik dan verder,..

Wat heb je nodig:
✄ Garen in gewenste kleur
✄ Haaknaald in gewenste maat
✄ Vulling
✄ Takjes uit het bos
✄ Craftpapier
✄ Potlood en schaar

Pompoen:
Haak een magische ring met 6 vasten
Toer 1: Haak 2 vasten in elke steek   (12)
Toer 2: Haak 1 vaste, 2 vasten in dezelfde steek   (18)
Toer 3: Haak 2 lossen (= 1 stokje), 1 stokje in dezelfde steek, 2 stokjes in dezelfde steek, sluit met een halve vaste in de 2e losse  (36)
Toer 4: Haak 2 lossen (= 1e stokje), 1 stokje, *2 reliëfstokjes, 2 stokjes, 2 reliëfstokjes*, herhaal tot einde, sluit met een halve vaste in 2e losse   (36)
Toer 5-6: Herhaal toer 4
Toer 7: Haak 2 lossen (= 1 stokje), 1 stokje in dezelfde steek, 2 stokjes in dezelfde steek, 2 reliëfstokjes, *2 stokjes in dezelfde steek, 2 reliëfstokjes*, herhaal tot het einde, sluit met een halve vaste in de 2e losse   (54)
 Toer 8: Haak 2 lossen (= 1 stokje), 3 stokjes, *2 reliëfstokjes, 4 stokjes*, herhaal tot 2 steken voor het einde, 2 reliëfstokjes, sluit met een halve vaste in 2e losse   (54)
Toer 9: Haak 2 lossen (=1 stokje), 2 stokjes samen haken, 2 reliëfstokjes, *2x2 stokjes samen haken, 2 reliëfstokje*, herhaal tot einde, sluit met een halve vaste in 2e losse   (36)
Toer 10: Haak 2 lossen, 1 stokje, *2 reliëfstokjes, 2 stokjes*, herhaal tot 2 steken voor het einde, 2 reliëfstokjes, sluit met een halve vaste in 2e losse   (36)
Toer 11: Haak 2 lossen en volgende steek samen haken tot 1 stokje, *2 reliëfstokjes, 2 stokjes samen haken*, herhaal tot 2 steken voor het einde, sluit met een halve vaste in de 2e losse   (27)
Toer 12: 2 lossen, *1 reliëfstokje, 1 reliëfstokje en 1 stokje samen haken*, herhaal tot laatste steek, 1 reliëfstokje, sluit met een halve vaste in 2e losse   (19)
Toer 13: Haak 2 lossen, 1 stokje * 2 reliëfstokjes*, herhaal tot het einde, sluit met een halve vaste in 2e losse   (19)
Hecht af met een lange draad. Vul de pompoen met vulling, naai de lange draad door alle steken en trek aan. Vergeet niet om het takje in het midden van de pompoen te steken voordat je goed aantrekt.
Naai de draad van boven naar beneden en trek aan zodat de bovenkant naar binnen gaat staan. 
Naai 3x heen en weer eventueel op verschillende plekken van boven naar beneden en terug, zodat de pompoenvorm zichtbaar wordt. Hecht af.

© Vestywo`s patronen zijn met zorg gemaakt en ontworpen. Mocht er toch iets niet kloppen, meld dit alsjeblieft direct. Vestywo`s patronen zijn uitsluitend voor privégebruik. De patronen/ontwerpen van Vestywo mogen niet worden verkocht aan derden of gebruikt worden voor commerciële doeleinden. 


Heel veel plezier van de gehaakte pompoen en heb je dit haakpatroon gemaakt?! Ik vind het leuk als je de #gehaakteherfstpompoen gebruikt, dan kom ik een kijkje nemen bij jouw versie! 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

4 opmerkingen:

  1. Wat een mooie pompoenen! Mooi garen heb je gebruikt.
    Ik heb ook al verschillende pompoenen gehaakt en gebreid. Zo leuk om in je eigen favoriete kleuren te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en ja, dit is zo leuk om te haken in favoriete kleurtjes! Fijn weekend! X

      Verwijderen
  2. Wat een leuke pompoenen. Echt heel schattig. Ik heb ze vorig jaar eens gehaakt om in een swap te doen. Deze zijn echt heel leuk.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een super leuk idee! Ik vind het ook echt leukiees om weg te geven! Dank voor je reactie! Fijn weekend!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!