vrijdag 6 juli 2018

♡ GroeiBloei Moes/ Pluktuin 2018 #2 & DIY: Munt stekje,..


Ongeveer een maandje geleden schreef ik m`n eerste GroeiBloei van dit jaar. Wat een leuke reacties kreeg ik hierop. Want dit jaar geen moestuin (of jah, een klein beetje moestuin) maar een pluktuin. Zo leuk kan ik je nu al vertellen. Elke dag zijn er weer nieuwe bloemen uitgekomen en ik heb al heel wat mensen er blij mee kunnen maken. Ook is het een waar gezoem in onze tuin van de bijen (zoals je op bovenstaande foto kunt zien). Een waar feest voor ze! In dit blogbericht laat ik je weer een stukje verder zien hoe de moes- pluktuin ervoor staat. Ik heb al heel wat kunnen oogsten, maar moest helaas ook wat weggooien vanwege een overvloed aan luis. Wat ik super leuk vind is dat in de reacties op het vorige blogbericht met het label GroeiBloei (zeker leuk om even terug te lezen, klik HIER! en bewonder) er enthousiastelingen aan de gang gegaan zijn met een moes- of pluktuin. Echt zo leuk om dat te horen/ merken! Ga zo door, het is een heerlijke ontspanning.

Kom ik neem je mee..
De foto`s van het begin van de moes- pluktuin en daarna vind ik geweldig leuk om te maken. Wat een verschil zie je. Van niks of een klein sprietje, naar een prachtige vrucht of bloem. Geweldig! 
De white ball is super goed uitgekomen, de tuin staat er vol mee en elke  dag is weer een knopje open gegaan. Ik had witte besteld, maar kreeg daarbij ook roze en zelfs paarse bloemetjes. Ze zijn te mooi en zoals Manlief zei; `Je besteld witte? Volgens mij maakt Iemand anders de bloemetjes!` Hihi, soms moet je weer even terug gefloten worden om te zien dat niet ik deze prachtige bloemenpracht heb aangemaakt, maar de Heere God de eer moet krijgen die Hij toe komt. 
De radijsjes zijn op, ik heb dit jaar 2x 1 rij gezaaid met 30 radijsjes en ik denk dat er van elke rij zeker 20 zijn uitgekomen. Oh, wat hebben we er lekker van gesnoept. Heerlijk! Ik had dit jaar twee verschillende soorten gezaaid, de French Breakfast en de Pink Beauty. Helemaal links op de foto zie je de Pink Beauty, zie je ook echt aan de fel-roze kleur, een plaatje en helemaal rechts op de foto zie je de French Breakfast radijs. Deze is wat langwerpiger en ook echt heerlijk. Zeker een aanrader. De bloemen van de radijs zijn ook echt geweldig mooi. Heel zacht roze bloemetjes en heel teer zien ze eruit. Voor een shoot met m`n bullet journal gebruikte ik ze, wil je zien hoe de foto geworden is, neem dan een kijkje op m`n Instagram-account, klik HIER! en bewonder!


De afrikaantjes doen het ook goed. Hun kleine schattige gele kopjes steken mooi af bij de oranje oost-indische-kers. Ik dacht eerst even dat de afrikaantjes wat groter zouden worden, maar schijnbaar heb ik een kleinere variant. Heel blij mee, het staat mooi naast de tomaatjes. De tomaatjes laat ik deze keer niet zien, er is al 1 bloemetje en ik hoop dat ik een oogst heb, maar ik ben er bang voor van niet. We wachten het rustig af. De oost indische kers is prachtig en geeft heel veel bloemen. Wat alleen zo jammer is is dat ze heel veel luis aangetrokken heeft. Eerst vond ik dit niet zo erg, maar ik zag deze week dat ze de tomaatjes erin mee trekt en dat vind ik niet leuk. Daarom een radicaal besluit genomen en de oost indische kers weggedaan. Niet leuk, maar wel wijs. Want een paar dagen later zaten er al een stuk minder luis op de tomaatjes. Voor mezelf (en wie weet heb jij er ook wat aan), geen oost indische kers naast een tomaat plaatsen! Ik heb er weer van geleerd en dat vind ik zo leuk aan de tuin. Je leert elke dag en je komt de leukste dingen tegen.

Tussen de afrikaantjes en de oost indische kers foto`s zie je foto`s met vlinders, deze maakte ik allemaal in onze tuin. Er zit van alles en ik vind vlinders echt fascinerend, een heel poosje is het mijn lievelings-dier geweest. Zo teer en zo mooi. Op m`n IG-account deel ik ook zo nu en dan van deze plaatjes, dus als je niks wilt missen, kom dan zeker een kijkje nemen op IG, klik HIER! Wie weet vind je het ook leuk om Vestywo te volgen via FB, klik dan HIER


Zoals ik de vorige keer vertelde dat ik frambozenstruikjes gekregen had en ik dacht dat ze dit jaar niet zouden doen. Nou, dat had ik mis, want kijk eens wat een pracht-framboos. Dit was de eerste en jah, dat vonden de vogeltjes ook lekker, hihi, deze is dan ook opgegeten door de vogeltjes. Daarna heb ik iets beter opgelet en nu al meer als 5 frambozen van de struik gehaald en elke dag kan ik nu plukken. Ze zijn zo lekker, het lijkt op een snoepje en ze smaken naar snoepjes. Dus wil je van het snoepen af, neem een handje vol frambozen, gelijk gezond bezig! Echt een aanrader!
Het komkommerkruid groeit de pan uit, zo zeggen ze dat, toch?! Overal in de tuin liggen kleine, blauwe bloemetjes en jah je kunt ze eten. Ze smaken heerlijk zacht met een beetje pit. Uiteraard zijn ze geweldig om te decoreren bij het eten. Ik maakte onlangs een heerlijke pasta en daar legde ik bovenop ook wat bloemetjes, het staat ook zo super gezellig en leuk. Ook een aanrader om aan te schaffen. De bijen zijn er ook dol op trouwens, win-win situatie!
Jah, de aardbeien. Ik heb er dit jaar nog maar 2 geplukt en dat was het. Deze week liep ik rondje tuin en ik zag dat er weer een bloemetje in de plant zat, dus weer aardbeien. DV volgend jaar hoop ik de aardbeien (denk ik) in de volle grond te stoppen, dan worden ze groter en lekkerder van (vind ik)

En dan nu de DIY..


Zoals je weet vind ik het heerlijk om foto`s te maken. Als ik foto`s maak vind ik het leuk als alles een beetje kloppend is op de foto, daardoor komt het dat ik bij één foto wel 3 verschillende kopjes gebruik om te zien welke het mooiste staat. Vaak ruim ik alles direct op (lees: hou niet van rommel), maar deze keer was ik een kopje vergeten en daarin zat een munt-blaadje. Oeps, slordig! Nadat ik het kopje tegenkwam en de inhoud in de gootsteen wilde gooien (er zat nog wat water in) zag ik opeens dat aan het munt-blaadje worteltjes gekomen waren. En dan moet je bij mij zijn als planten-freak. Niks weggooien, bewaren en kijken of er nog wat te redden valt. 

Wat heb je nodig en wat ga je doen:
-Kommetje water en Munt-takje: Plaats het Munt-takje in het kommetje met water en laat een poosje staan totdat je worteltjes ziet (dit kan (denk ik) zo`n 2 weken duren).
-Potje, potgrond, stekje en wat water: Neem het potje en vul deze met potgrond, neem het stekje en zet deze in het potgrond, geef het stekje wat water.
Houd vooral de eerste dagen in de gaten dat het stekje genoeg water heeft, dit kan je doen door even te voelen of de aarde vochtig is. Hierbij een DIY met munt! Nooit gedacht, of nooit aan gedacht dat dit kon, maar jah, het kan! 

Ik ben heel benieuwd of je met deze DIY aan de slag gaat en wat je van deze GroeiBloei vind. Laat je het me weten in een reactie?! 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

4 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk foto's van je tuin! Je hebt al met al toch een prachtige oogst zo te lezen, leuk! En wat grappig van het munttakje, ik wist helemaal niet dat dat kon. Mocht ik eens munt kopen, ga ik het zeker proberen. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, jah zo genieten in de tuin! Hihi, ik wist het ook niet, maar zeker het proberen waard inderdaad, zo leuk om te doen! Happy Day! Liefs

   Verwijderen
 2. Superleuk om te lezen en te kijken!!
  Ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ook echt super leuk om in en aan te werken! Zo tot ontspanning kom ik dan! Een aanrader! Fijne dag! Liefs

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!