woensdag 23 augustus 2017

♡ TRIP: Havenhuisje in Heeg,..


De ZOMERvakantie is alweer een paar weekjes voorbij en we mogen terug kijken op een zeer geslaagde ZOMERvakantie in Heeg. Ongeveer 3 jaar geleden hebben Manlief en ik dit super gezellige en leuke adresjes gevonden via Marktplaats, tja, waar Marktplaats al niet goed voor is! We zochten een huisje aan het water, in Friesland, dit kwam o.a. voorbij en wij werden enthousiast, zou het nog vrij zijn en ja dat was het, gelijk geboekt en we hebben een heerlijke week gehad. Begin van dit jaar dachten we opnieuw om naar Friesland te gaan en doordat het huisje heel goed bevallen was mailde we opnieuw naar de eigenaresse of er nog een plekje vrij was in de ZOMERvakantie, Yes, dat was het! En of we genoten hebben,  we hebben prachtige dagen gehad, energie opgedaan en heel veel leuke hotspots ontdekt en bezocht! De hotspots heb ik verdeeld over maar liefst 3 blogberichten, as vrijdag laat ik je het eerste blogbericht dv zien.

Heerlijk even weg uit de dagelijkse sleur en even helemaal niks en niemand om je heen als alleen elkaar, zo fijn!

Kom ik laat je het Havenhuisje in Heeg zien..

* UPDATE 22-7-2022: Helaas is dit huisje niet meer voor de verhuur beschikbaar! Dit leuke plekje is dus niet meer te boeken!


Het Havenhuisje is gestyled in een echte beachy-look, je vind er steigerhout, veel blauwtinten en het is heel basic, wat echt een fijne rustige uitstraling geeft. Een styling die echt bij de vakantie past, want je komt immers om tot rust te komen en vooral te genieten! Het havenhuisje heeft een mini woonkamer/eetkamer/keuken in één. De woonkamer/eetkamer heeft een hoekbank, een salontafel (die meestal in de hoek geschoven staat), een eetkamertafel, daaromheen een hoekbank en een los bankje. In de keuken heb je een vaatwasser (reuze handig), een oven en een super fijne kookplaat met 5 pitten (wel gas). Ik ben er niet aan toegekomen om boven te fotograferen, met een heel stijl trappetje vanuit de woonkamer/eetkamer loop je naar boven. Daar vind je een tweepersoonsbed, 3 eenpersoonsbedden (naast elkaar), een wasmachine, droger, stofzuiger en een grote kledingkast. Het is allemaal heel compact, maar alles wat je nodig hebt, dat is er. Naast de woonkamer/keuken is een deur naar de douche/toilet!

Iedere morgen een heerlijk ontbijt, het is immers vakantie, met Fries suikerbrood, mjammie! Een bakje Friese koffie, geplukte Zonnebloemen erbij en whalla, het ultieme vakantie gevoel.


De keuken beschreef ik hierboven al een stukje en zoals je kan zien door de ramen kon je heerlijk uitkijken over het water, zo nu en dan kwamen er zeilboten voorbij of zag je kinderen die heerlijk aan het zwemmen waren in het water. Dit is bij het Havenhuisje ook mogelijk, zo heb je je eigen privé-zwembad, daarnaast kan je ook je boot meenemen die je in de ligbox kunt vastleggen (ruimte voor 1 boot). Helemaal achterin de tuin is een heerlijk zitje gemaakt van steigerhout en als je daar zit kun je helemaal doorkijken over het water, zo heerlijk!

Naast het huisje is er ruimte voor 1 auto, het Havenhuisje is trouwens niet te bezoeken door ongenode gasten, je krijgt een sleutel waarmee je het hek (voor de auto) en het kleine hekje mee open en dicht kunt doen. Er staan ongeveer 10 huisjes op een rij, in de week dat wij gingen waren ze niet eens allemaal bezet, zodat het er helemaal rustig was en je echt je eigen plekje had.


Wat hebben we mooi weer gehad, als ik nu de plaatjes bekijk, heel veel zon en zo nu en dan een drupje regen, maar wat scheelt dat?! Fijn de kaarsjes aan en het binnen gezellig maken, ook dat kan heel goed in dit huisje! Ik kocht voor in de ZOMERvakantie de magazines Ariadne atHome en de WONEN landelijke stijl, heerlijk inspiratie opdoen om thuis weer aan de slag te gaan. Neem je ook magazines mee op vakantie?

Vind je dit nou ook zo`n gezellig en sfeervol havenhuisje en ben je benieuwd of je daar je vakantie wilt houden, neem dan HIER! een kijkje op de website van het Havenhuisje en boek!

As. vrijdag de eerste blogpost met de eerste 3 leuke hotspots in Friesland!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is DEELS gesponsord door Havenhuisje Heeg.

4 opmerkingen:

  1. Mooi leuk vakantie huis,
    koop ook van die bladen maar vind vaak zo het zelfde heb jij dat niet?.
    En nu weer in het ritme van alle dag leuk om op terug te kijken.
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Esther! Voor mij was het alweer even dat ik een woon-magazine kocht en nee, eigenlijk vind ik het niet, want de stylen gaan mee met de woonstijl van het jaar en die is niet steeds hetzelfde. Ik merkte wel dat de Wonen Landelijk Stijl mijn aandacht minder trekt, ik vind e Ariadne atHome echt super leuk om inspiratie in op te doen, dat is meer mijn stijl! Wit, licht en ruimte, hihi, past beter bij mij (ons)!
      Heerlijk om weer in het ritme te zitten, dat doet een mens goed! :)

      Verwijderen
  2. Dag Verie! Wat een ontzettend mooi vakantiehuisje daar in Heeg, echt genieten! Ik heb nog ruim een week vakantie, het ritme mag nog even
    wachten haha! Ariadne vind ik ook heel mooi, ik vind Ariadne Brocante altijd heerlijk. Denk dat jij niet van zoveel frutsels houdt?!😉 Leuke foto trouwens
    van jou op de hei op instagram, wat fijn om zoiets moois zo dichtbij huis te hebben!

    Lieve groetjes van Marjet.🍒

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuke reactie, Marjet! Inderdaad een heerlijk vakantiehuisje en wat lekker dat je nog en weekje hebt, geniet ervan! Ik ben niet meer zo van de frutsels, wordt daar zo onrustig van, ik ga voor basic! Dankjewel het was heerlijk op de hei samen met Manlief, we hebben zoveel mooie natuur om ons heen, echt genieten! Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!